|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Gaar geprutteld kippeboutje, in bakken olie/boter, wat uitjes, sjalottjes, paar aardappeltjes, teentjes knoflook, wat mosterd, curry en kurmerie (kruid gekocht in israel.. waar haal ik dat hier in nl?) & en knoflookolie (even eens israel, MOKER lekker spul) voor de smaak, met ook een lekkere droge rode wijn. simple salade alla "irritante klootzak" erbij. Zelf gemaakt cakeje met koffie na. Today was a good day. [Dit bericht is gewijzigd door jbassist op 14-02-2011 18:56] "BONKE! next time you fuck in my bathroom, fucking throw the condoms into the toilet! not in or on top of the goddamn sink...." |
|
Het smaakte hier errug lekker. Het zijn rivierkreeftjes geworden in plaats van garnalen, maar voor de rest heb ik me er aan gehouden. Yumm. Edit: dan ook maar een fotootje erbij. Voorgerecht: Hoofdgerecht: Nagerecht: [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 14-02-2011 20:17] |
|
Ziet er allemaal lekker uit! Silence d'r maaltijd idee klonk erg lekker, dus wij hebben hier vanavond iets soortgelijks gemaakt. Vooraf: Hollandse boerensalade, met roze garnalen, yoghurtdressing en croutons. (F.E.S. had er nog jonge kaasblokjes in en extra peper) Hoofd: Gekruide Cajun aardappeltjes, boontjes en Tilapiafilet met Dillesaus. (en extra peper voor F.E.S. ) En een glas Chardonnay Dessert: Warme Appelbollen ( ) met diverse soorten ijs. ************************** Recept appelbollen: Stap 1: Je hebt voor elke appelbol die je wilt maken natuurlijk één appel en één plakje (diepvries) bladerdeeg nodig. Terwijl het gewenst aantal plakjes bladerdeeg op hun plasticje op het aanrecht liggen te ontdooien, de appels schillen en van het klokhuis ontdoen (met een appelboor). Stap 2: Een plakje bladerdeeg met de vingers een beetje uittrekken en in de linkerhand nemen (als je rechts bent); plaats in het midden een appel, met de tunnel (waar het klokhuis zat) op het deeg. Stap 3: Schep de appel vol met een suikerkaneel mengsel. De precieze hoeveelheden voor dit mengsel komen niet zó nauw, maar ik gebruik ongeveer 2 el suiker met 1½ tl kaneel per appel. Stap 4: Vouw met beleid het bladerdeeg om de appel heen, zonder suikermengsel te knoeien of scheuren in het bladerdeeg te veroorzaken. Let op dat de appel volledig in bladerdeeg is ingepakt. Zet de bol in een aluminiumbakje (NIET van papier) en bestrijk rondom met wat losgeklopt ei (en bestrooi licht met (kaneel)suiker). Stap 5: De appelbollen goudbruin en gaar bakken in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius. in my world everyone's a pony and they all eat rainbows and poop butterflies..! |
|
quote: hehe nais Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER |
|
Dit weekend es wat anders gemaakt dan snert of boerenkool; 500g verse snoek (gevangen door en gekregen van een kennis), gepureerd en gemengd met fenegriek, kardamom, koriander en fijn gehakte groene boontjes. Hier burgertjes van gekneed en die vervolgens gebakken. Sausje: In-hele-kleine-reepje gesnede wortel laten koken/oplossing in 2 tl water en 3 el balsamazijn. Gerst als bulk. |
|
~BAM! Goed bezig JB! die kip was meesterlijK! zoemteen deze kant maar opkomen voor eens tukje pecan mudpie! Collectively the Village People have sold 85 million albums and singles, and they regularly tour Australia. |
|
quote:Oeh, dat lijkt me ook wel wat. Zelf gevangen vis is geniaal, we hebben een paar jaar terug zelf gevangen snoekbaars op de barbecue gegooid, was ook erg lekker. Ik ga vanavond pannenkoeken met salami, kaas en paprika maken trouwens. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Dat klinkt wel lekker. Al denk ik dat je nederlandse sloot snoek wel even een weekje in wat vers water mag later spartelen. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Laatst heb ik een kip rouleau gemaakt. Supertof, niet vet. Het komt erop neer dat je een kipfilet opensnijdt, zodat 'ie er bijna uitziet als een schnitzel. Een ander borststuk haksel je met wat kruiden, een eiwitje, wat truffelolie, beetje lente ui, whatever tot een mooie stevige vulling. Die leg je op de opengesneden kipfilet, die je vervolgens in plasticfolie oprolt. FLink stevig, door de uiteinden van het plastic door te blijven draaien. Deze donder je in een pan heet water (gas staat uit, water is op kookpunt geweest!), deksel er op en twintig minuten tot een half uur laten liggen. Hierna folie verwijderen en plakken snijden van ongeveer 3 tot 4 cm dik. lekker sausje van paddenstoelen er overheen en happen maar. Heerlijk en niet ongezond, want er komt nauwelijks vet of zout aan te pas. ___ Receptje 2: Hamburger du Jolly Ga naar de SLAGER! Koop RUNDERtartaar! Eenmaal thuis lekker een lenteuitje door de tartaar heen, misschien wat kappertjes, kijk maar. Mag ook gewoon een rood uitje doorheen, net wat je lekker vindt. Meergranenbol kopen, opensnijden en besmeren met klein beetje boter. Klep er een beetje veldsla op. De burger bak je lekker medium en die pof je op de sla. Tot nu toe niets bijzonders. Maar let op; In een pannetje die je ringen rode ui, die bak je tot ze lekker glazig zijn. donder ondertussen een mooi beetje rode wijn in de pan. Joepie. Voeg wat cherie tomaten toe, en laat die ook lekker 'kapot'-smoren. Hieraan voeg je wat gesneden gedroogde VIJGEN toe. Op een gegeven moment vormt het een geheel, bijna een soort chutney. Dit doe je rijkelijk bovenop je heerlijke hamburger, broodje er op, klaar is kees. Eet lekker. Ja hoor... |
|
Net even zitten rommelen in de keuken, met behoorlijk geslaagde hamburgers als resultaat: Voor twee stuks: 250-300 gram rundergehakt (liefst v/d slager) Driekwart rode paprika, in (hele) kleine stukjes gesneden 1,5 rode chilipeper, in (hele) kleine stukjes gesneden 1 teentje knoflook, fijngehakt 0,5 eetlepel komijnpoeder Verse basilicum, fijngehakt (hoeveelheid naar eigen inzicht) Peper (hoeveelheid naar eigen inzicht) Zout (hoeveelheid naar eigen inzicht) Vermeng bovenstaande ingrediënten in een kom en draai burgers van het mengsel. Bak de burgers in enkele minuten op (middel)hoog vuur tot ze klaar zijn, serveer ze op een hamburgerbroodje en doe er wat verse basilicumblaadjes bij, klaar! Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place." |
|
Woh chill, een kooktopic! :D @Silence: wow ziet er heerlijk uit! :O @BlackSun: die appelbollen ga ik ook eens proberen! zal binnenkort eens mijn befaamde quiche á la oma maken & posten [/zachteG] |
|
vermengd met klokkende geluiden ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Net Hannibal gezien... zou dat lekker zijn, mensenhersens? "Most people say that they are thinking while they are merely rearranging their prejudices" |
|
quote:try it . mental |
|
quote: In dit topic kijken als je honger hebt is echt dodelijk :O Silence, zou je alsjeblieft een keer t recept van je voorgerecht willen posten? dit wil ik ook eens (proberen te) maken. [/zachteG] |
|
Ziet er inderdaad erg lekker uit. Misschien moet ik ook maar wat eetbaars gaan zoeken No regrets and no remorse... |
|
Misschien moet ik maar gewoon gaan slapen [/zachteG] |
|
Als je met een volle maag beter slaapt, moet je eerst nog wat eten No regrets and no remorse... |
|
Maar van eten voordat je gaat slapen word je dik. |
|
Daar zit wat in. No regrets and no remorse... |
|
van al het eten word je even dik [/zachteG] |
|
Minder als je het morgenochtend doet hoor! |
|
als je het nu eet wordt het meteen opgeslagen, als je het morgenvroeg eet ipv nu wordt het meteen verbrand, dat klopt wel ja. [/zachteG] |
|
quote: hij zat gewoon zwezerik te eten. zwezerik heerscht! (mits goed bereid natuurlijk) [Dit bericht is gewijzigd door watery black op 19-02-2011 4:07] "There will come a time when you'll have the chance to do something courageous, to do the right thing." "I love those moments. I like to wave at them as they pass by." |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |