|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Je kunt het ook gewoon zo laten, ik doe het vaak maar kort omdat ik wel hou van een beetje een "bite" in mijn eten. Als ik dit maak en ik krijg mensen te eten die dat minder vinden doe ik het wat langer. Gewoon naar voorkeur dus Too weird to live but much too rare to die.. |
|
En wanneer kunnen we komen eten? |
|
quote: Het hangt er zoals gewoonlijk van af wat je wil bereiken met je gerecht. Het gaat hier natuurlijk wel over soep en niet over een soort van warme salade, of zoiets. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Gepofte knoflooksoep. Wat heb je nodig: 3 bollen knoflook 30 g boter 3 uien, gesnipperd 3 laurierblaadjes 1 mespunt kruidnagelpoeder 3 eetlepel bloem 375 ml slagroom 1 1/2 kippenbouillontablet Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 minuten gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen. Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 minuten op laag vuur. Pel de knoflook en voeg met de bloem toe aan de ui. Fruit 1 minuut mee en voeg de room en 1 liter water toe. Breng aan de kook en voeg 1 1/2 bouillontablet toe. Draai het vuur laag en laat alles 30 minuten zacht koken met de deksel schuin op de pan. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout. Too weird to live but much too rare to die.. |
|
quote:Lijkt me lekker, gepofte soep. [Dit bericht is gewijzigd door Helvete op 31-07-2012 14:17] |
|
Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Too weird to live but much too rare to die.. |
|
Béh, is dat lekker? Staat me helemaal niet aan - zeker met die hoeveelheid room. En ik ben allergisch voor bouillonblokjes, dus kan het sowieso niet maken. Het lijk mij wat zwaar en niet fris. Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft. |
|
Ik prefereer de Johnny van Doorn-variant, met bouillon die ik gemaakt heb van resten kipkarkas. http://www.pietpaaltjens.nl/bloemlezing/knoflooksoep.html Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Prachtig opgeschreven ook, ik sla hem op! Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote:Maakt het erg machtig, lijkt me. Maar goed, ik ben ook niet van het 'Aber bitte mit Sahne'-kamp. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Bietensalade met pecannoten en geitenkaas. Romatomaten, sla, lenteuitje, dressing op basis van sinaasappelsap. Winnaar. [Dit bericht is gewijzigd door intothevoid op 31-07-2012 20:05] You have time. You are doing fine. |
|
Geitenkaas is altijd goed ... hoe de hazen lopen ... |
|
quote: Wat gaat er nog meer in die dressing? Too weird to live but much too rare to die.. |
|
Niets moeilijks. Goede olijfolie, goede balsamicoazijn, honing, tijm, peper, zout. You have time. You are doing fine. |
|
Klinkt echt heerlijk, ga ik snel een keer maken! Too weird to live but much too rare to die.. |
|
quote:Shit. Laat ik nou alleen slechte olijfolie en balsamicoazijn bij de hand hebben. EVIL! Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Avocado garnalen salade Heel makkelijk te maken. Eerst wat pasta koken. Gooi daardoor heen: stukken avocado, roze garnalen, spitskool, wiskeycocktailsaus, citroen en wat peper. ... hoe de hazen lopen ... |
|
quote: ... hoe de hazen lopen ... |
|
Spicey gehaktbrood ingrediënten: 2 middelgrote uien, 1 fijngehakt en 1 in stukjes van 1 cm olijfolie 1 volle theelepel gemalen koriander 1 afgestreken theelepel gemalen komijn 12 Jacob's creamcrackers 2 theelepels gedroogde oregano 2 volle theelepels dijonmosterd 500 g rundergehakt van goede kwaliteit 1 ei 2 teentjes knoflook, in plakjes 2 verse, rode Spaanse pepers, in dunne ringetjes paar flinke scheuten tabascosaus 1 theelepel gerookt paprikapoeder 2 eetlepels worcestersaus 1 blik kikkererwten van 400 g, uitgelekt 2 blikken tomatenstukjes van 400 g 2 eetlepels balsamicoazijn 2 takjes verse rozemarijn 12 plakken mager rookspek of pancetta 1 citroen bereiden: Zet de gehakte ui met een snufje zout en peper in een grote koekenpan met 2 scheuten olijfolie op matig hoog vuur. Strooi de gemalen koriander en komijn erbij. Bak ze 7 minuten, terwijl je elke 30 seconden roert, tot de stukjes ui zacht en goudbruin zijn; doe ze dan in een grote kom om af te koelen. Doe de crackers in een theedoek, stamp ze fijn en breek de grootste stukjes klein met je handen. Doe de kruimels met oregano, mosterd en gehakt bij de afgekoelde uien in de kom. Breek het ei erbij en strooi er nog wat tabascosaus en een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Leg het vleesmengsel op een plank en kneed en rol het tot een soort grote rugbybal. Wrijf de bal in met een beetje olie. Leg het vlees in een braadpan of ovenschaal, zet die in de voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 200 °C of gasovenstand 4. Bak het gehaktbrood 30 minuten. Zet intussen de in stukjes gesneden ui, de knoflook en Spaanse peper met 2 flinke scheuten olijfolie, het paprikapoeder en een snufje zout en peper in een grote pan op matig hoog vuur. Laat de pan ongeveer 7 minuten op het vuur staan terwijl je elke 30 seconden even roert. Voeg er de worcestersaus, kikkererwten, tomaten en balsamicoazijn aan toe. Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe. Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes en doe ze in een kommetje. Haal het gehaktbrood uit de oven, giet het vet uit de pan bij de rozemarijn en roer. Schep de saus om het gehaktbrood heen. Leg het rookspek over het gehaktbrood en de saus. Verdeel er de rozemarijn over. Zet de pan nog 10 tot 15 minuten in de oven, tot het spek goudbruin is. Serveer er een gemengde salade bij en wat partjes citroen. [Dit bericht is gewijzigd door faalhaas op 31-07-2012 22:31] ... hoe de hazen lopen ... |
|
quote: Helemaal niet, je verneukt alleen je salade als je met die Euroshopperrommel aan de slag gaat. You have time. You are doing fine. |
|
Pas heerlijke bataat-kokos-chili soep gemaakt. Voor 3 porties: 2 bataten (ongv 400gr) 1 aardappel ongv 1 liter water (je kunt later altijd bijdoen) 1 eetlepel bouillonpoeder 1/4 blok santen sap van een 1/2 sinaasappel 1 volle theelepel chilipoeder (niet van die slappe AH chili, maar van dat Indiase merk dat ze in de toko verkopen) 1/4 theelepel kurkuma peper naar wens Dus: Bataten en aardappel opzetten in de liter water met de eetlepel bouillon tot ze gaar zijn. Overige ingrediënten erbij doen. Als kokosblok is gesmolten alles pureren. Als de soepbrei de dik is kun je er nog wat water bij doen. Hatsjikidee! |
|
quote:Ik gebruik altijd AH eigen merk en dan altijd extra vierge. Kun je ook gewoon mee bakken, ook al moet dat officieel niet. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |