|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Ik dacht, laat ik de extreem voorspelbare "dhz is lekkerder" reactie gewoon zelf plaatsen, in het bericht zelf. Maar toen dacht ik: dat is flauw, dus dat laat ik achterwege. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
Thanks! Ja hoor... |
|
Jij bedankt. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
quote: Ik doe altijd meer vlees bij het zakje. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Zo maar eens brandnetels plukken. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote: Je kunt het zakje ook tegen het vlees slaan. |
|
quote: Ga je het brandnetelbier maken? Hatsjikidee! |
|
Nouja wil eerst maar eens thee proberen. K wil eerst een stookvat om te destilleren voor ik weer iets ga brouwen. Ben nog niet gaan plukken omdat het al te donker was en ik te moe, morgen vroeg maar eens doen dan. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Destilleervat? Je gaat gelijk voor de 40%? edit: of maak ik nu de verkeerde combi? (stookvat - destilleren) [Dit bericht is gewijzigd door Unholy Mary op 02-06-2012 22:54] Hatsjikidee! |
|
nouja eerst zo rond de 80% en dan verdun je dat tot een beter drinkbare 40% Maar ik zoek eerst nog een oude pan of oude boiler om in te kunnen stoken. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Hehe...ik zou eens kijken bij de Kringloop voor die pan/ boiler. Als je trouwens het zicht verliest tijdens het opdrinken van het resultaat heb je iets niet goed gedaan Hatsjikidee! |
|
Ik heb nnu stookwijn enkel gemaakt van gewone suiker en gist+gistvoeding, hierbij kan geen methanol ontstaan en dus kan alleen de smaak goed of slecht uitvallen. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Ik ga dat brandnetelbier toch eens proberen. Qua aantal brandnetelstengels komt ik op 35 dus da's 1/3. Nu nog de beugelflesjes (heb helaas een hekel aan Grolsch...). Hatsjikidee! |
|
Brouwmarkt.nl ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Dat is een leuke site, thanks! Kaasmaken staat er ook bij Hatsjikidee! |
|
Onlangs gedaan, dat was toch bijzonder veel makkelijker als ik dacht! in een uurtje had ik een soort mozzerella kaas, wel is het het beste om verse melk te halen bij de boer ipv uit de supermarkt. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Ik heb ooit eens paneer gemaakt (Indiase kaas), dat gaat ook heel eenvoudig. Enige probleem was eigenlijk om het in een acceptabele vorm te krijgen. Hatsjikidee! |
|
Voor Revontulia: Kerriesoep: Eerst in een pan 2 gesnipperde uien en 3 tenen knoflook fruiten in een eetlepel olie. Daar 2 flinken scheppen kerrie masala bij doen. Een takje tijm en laurierbladeren. (Eventueel een theelepel: koenjit, djahé en ketoembar) Je kunt ook gewoon (kip of groente)bouillonblokjes gebruiken. Daarna 1 - 1,5 liter water + 2 grote kippenboten erbij gooien. Pruttelen tot de kip gaar is (gaan drijven). Dan een blikje kokosmelk en nog 2 scheppen kerriemasala erdoor. Lekker met babymais, stukjes wortel, preiringetjes en verse koriander. Bietensoep: Ken ik het exacte recept niet van. Het was ongeveer dit: Bietjes (+/- halve kilo) eerst koken. Dan weer uitje en knoflook fruiten samen met de in stukjes gesneden bieten. Toevoegen: tomatenpuree, komijn, peterselie, peper en zout. Dit daarna pureren. Halve liter bouillon toevoegen samen met crème fraiche (naar smaak). Zoiets! |
|
Ook de preisoep hier maar neerplempen dan (mogelijk al eens gedaan). 2 eetl. zonnebloemolie 350 g prei, in ringetjes 250 g aardappelen, geschild, in blokjes 40 g rijst 1 l vleesbouillon (van tablet of uit pot) 100 g gerookte spekreepjes versgemalen peper (Brabants) roggebrood Bereiden: Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en aardappel 3 minuten. Voeg de rijst toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 20 minuten. Bak intussen de spekreepjes krokant en voeg deze bij de soep. Voeg peper naar smaak toe en serveer het roggebrood bij de soep. |
|
Oei, soepjestijd? Snelle chinese tomatensoep: -Pakje gezeefde tomaten van 500 gram (Gewoon een paar eetlepels tomatenpuree werkt ook prima) -Potje kippenboullion -2 eetlepels rijst azijn -2 eetlepels bruine bastartsuiker -2 eetlepels gembersiroop -scheutje ketjap manis -2 eetlepels appelmoes (Liefst zonder toegevoegde suiker) -Wat sambal -Wat mihoen of glasvermicelli Mik alles in de pan en verwarm al roerend. Op het laatst naar smaak iets van omeletreepjes en wat lenteui zodat het nog een beetje zijn bite behoudt. Als je iets meer tijd hebt verse tomaten, een appel en verse gember tot puree koken en door een zeef wrijven geeft een nog beter resultaat. Hiervoor kun je prima tomaten gebruiken die voor bijvoorbeeld salade al wat aan de weke kant zijn. Scheelt weer voedsel weggooien. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 29-07-2012 21:14] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Hmmmm heerlijk mensen!! Ik zal mijn recepten er ook snel opzetten, snel even met viervoeter naar buiten voor de grote bui losbarst! Too weird to live but much too rare to die.. |
|
Gele Paprikasoep Wat heb je nodig (voor 4 personen): 4 gele paprika's 1 el olijfolie 1 sjalot, gesnipperd 1 tl gemalen komijn (evt. extra om te bestrooien) 1 groentebouillontablet 4 el crème fraîche Rooster de paprika's ongeveer 30 minuten in een oven op 200°C. Doe ze daarna in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat ze 20 minuten staan en verwijder dan de steel, de zaadlijsten en het velletje. Snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot. Doe dan de komijn erbij en bak deze even kort mee. Voeg de paprika, 600 ml water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat dit op laag vuur 10 minuten koken. Daarna pan van het vuur en staafmixeren maar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Lekker met een lepeltje crème fraîche en een beetje komijn om het af te maken. Altijd een succes als ik deze maak Too weird to live but much too rare to die.. |
|
Ik zie dat steeds vaker, dat 'even staafmixeren'. Persoonlijk houd ik er van als er nog wat herkenbare bestanddelen in mijn eten zitten zodat ik niet het idee krijg een potje olvarit babyvoeding te eten. Of heeft het nou echt nog toegevoegde waarde wat betreft smaak? Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Vraag ik me af hoe jij je appelmoes hebt. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |