|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Ik las kalkoenfiets. http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships." |
|
En even wat anders. Ik blief de schnitzels van de supermarkt niet, dat aan elkaar geplakte restvlees. Ik maak ze zelf. Dat gaat prima, maar ik wil graag zigeunerschnitzels maken. http://www.naturalspices.eu/kruidenmixen/vleeskruiden/zigeunerschnitzel-mix.html Das leuk, maar 1 1/2 kilo kruiden is wat overdreven, is er ook een kleinere variant. Te koop in de supermarkten? En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Ingrediënten Paneermeel (tarwebloem, zout, gist, kleurstof: E160b), paprika, zout, ui, aroma (bevat soja), gehard plantaardig vet, peper, chillies, knoflook. Paneermeel en zout op de schnitzel en vervolgens de rest in de vorm van verse ingredienten ff aanbakken in het bakvet van de schnitzel en er vervolgens overheen doen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Straks zalm teriyaki maken. Ben benieuwd. |
|
dusss... lemieszka quote: en pierogie ruskie is idd deeg gevuld met aardappelen, kwark en ui, maar het gan geserveerd woden met gebakken spek... pierogie z mięsem is dan deeg gevuld met gehakt Wat dat betreft is het wel echt iets voor mij (de pools keuken), ik HOU van vleesch!!! [Dit bericht is gewijzigd door Nyghtslave op 16-05-2012 13:20] Black seeds of bunny! |
|
Jah en vooral Pools vlees wat van veel betere kwaliteit is. Mn pa neemt nog welleens 1,5 kilo Baleron Gotowane (een soort ham) echt super en voor maar 5 euro. Sowieso wordt daar wat traditioneler omgegaan met eten. Ze nemen nog goed de tijd om het te bereiden en goede verse producten. Mooi dat de "snackbars" kuchnia domowe, daar gewoon traditioneel boerenvoedsel serveren en je dus voor de prijs van een patatje(in verhouding tot hun koopkracht, een euro of 3) gewoon goed gezond eten hebt. Echt een doodzonde dat we in NL geen soortgelijke alternatieven hebben en terugvallen op ongezond buitenlands fastfood. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Wat is dat voor een afgrijselijke keuken zeg, je kunt net zo goed een mud graan, twee koeien, een kuub gras en vijftig zakken potgrond bij mekaar in een blender flikkeren, het resultaat vijf weken in de oven opwarmen, twee ton gesmolten kaas eroverheen en serveren maar. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Hehe allemaal boerenvoedsel, sluit goed aan bij de hollandsche stamppotten enzo. Mijn favoriet, maar voor velen niet weggelegd. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote: Haha geweldig!!! Ik moet zeggen, ik ben eens 4 dagen in Warszawa geweest (nowy), heb toen helaas niet veel gezien, David was daar voor werk maar kon em ook meteen weer meeslepen ivm fikse keelontsteking. Maar wat ik zag was echt 3 keer niks... Weet nog niet wanneer we weer gaan, maar t staat iig in de planning Black seeds of bunny! |
|
quote: Hatsjikidee! |
|
quote: Logisch dat je er langer over doet als je meer wodka dan bloed in je lichaam hebt. |
|
Brandnetelsoep met brandnetels uit de tuin: Urban garden food! Hatsjikidee! |
|
Brandnetelbier: 100 brandnetelstengels(met blad) 12 liter water 1,5 kg suiker 50 gram wijnsteenzuur 15 gram gist Kook de bladeren 15 minuten. Laat uitlekken, suiker en wijnsteenzuur toevoegen aan kookvocht. Af laten koelen tot het koud noch warm aanvoelt. Gist toevoegen en goed doorroeren. Afdekken met een schone doek en 24 uur laten staan. Verwijder het schuim. Doe het bier in beugelflessen. Open de flesjes, voorzichtig, eenmaal per dag, gedurende de eerste vier dagen. Hatsjikidee! |
|
Wow vet, ik wil al tijden brandnetelsoep, thee oid maken maar elke keer bedenk ik me dat op het moment dat brandnetels al niet lekker meer zijn(nu nog wel!), maar dit is ook wel erg gaaf. Zeker nu ik mn eerste honing wijn zo goed als klaar heb. Heb jij het welleens op? ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
quote: Het bier niet (heb geen brandnetelplantage...100 stengels ), de soep wel. Daarnet nog zelfs en ik leef nog steeds Ben er inmiddels wel achter dat er in een beetje lekkere brandnetelsoep naast de brandnetelbladeren ook wat bouillionblokjes, peper, 2 uien plus kruiden naar keuze in moeten (ik heb rozemarijn en peterselie gebruikt). Dan alles mixeren tot een brandnetelpapje en daarin een fijngesneden prei en 1 a 2 aardappelen in blokjes (met/zonder schil, wat je wil) laten garen. edit: dat brandnetelbier gaat er nog wel eens komen trouwens, ben er wel benieuwd naar [Dit bericht is gewijzigd door Unholy Mary op 16-05-2012 22:07] Hatsjikidee! |
|
Omdat het ook over eten gaat en dit imo niet past in het fastfoodtopic. Morgen weer eens eten bij el greco in utereg. Een griekse snackbar met gyros.... (en meer natuurlijk) Man man man. Lui die het maken zijn grieks en belangrijker, ook grieken halen daar eten. Ik bedoel, zie je wel eens een chinees eten halen bij de chinees? Lees die reviews. http://www.eet.nu/utrecht/snackbar-el-greco#recensies [Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 16-05-2012 22:22] En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
de gemiddelde chinees china/paste alles zelf natuurlijk. |
|
quote: Of wat hier bij de chinees wordt verkocht als "chinees eten" natuurlijk helemaal geen "echt" chinees eten is, bedenken we ons hiero. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Mijn moeder had vandaag een potje klaargemaakt in de tajine die ze voor moederdag had gekregen Was blij dat ik even langskwam en zag dat er nog wat over was gebleven edit: iets met vlees, dadels en andere dingen die er prima bij smaakten. [Dit bericht is gewijzigd door SadistikFuk op 16-05-2012 23:13] |
|
quote: Brandnetels zijn het hele jaar door prima te doen mits je de jonge planten pakt. Doen het ook goed in bijvoorbeeld burgers of polenta. Laatst hebben we hier een pizzaweek gehad (:')), zeven dagen op rij zelfgemaakte pizza. Toen ook de onvermijdelijke brandnetelpizza gehad, ging goed. Gewoon gebruiken als ware het spinazie. Ben er nu trouwens wel redelijk klaar mee. Vanavond Saag Paneer proberen te maken, zo Indiaas mogelijk met veel ghee, veel olie en véél pepers. Ben benieuwd.. You have time. You are doing fine. |
|
quote: Maak zelf graag kip tandoori en tikka, en niet uit het potje :p Gaat ook altijd wat anders in :') Black seeds of bunny! |
|
Iemand nog wat ideeen met sugarsnaps? |
|
Rabarbertaart - 1 kg rabarber - 350 gram zelfrijzend bakmeel - 140 gram witte basterdsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 mespuntje zout - 1 ei, losgeroerd - 175 gram boter, ijskoud - fijn kruim van 3 beschuiten - 100 gram suiker - 4 eetl. custardpoeder - geraspte schil van 1 schoongeboende limoen of kleine citroen Verwijder het groen van de rabarber en neem aan de onderzijde van elke stengel het witte (lichte) gedeelte weg. Trek eventueel de harde nerven van de stelen. Snijd de gewassen stelen in stukjes van ca. 3 centimeter. Breng in een pan een royale hoeveelheid water aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe. Wacht tot het water opnieuw aan de kook is gekomen. Stort alles in een vergiet en laat de stukjes afkoelen, koud worden en zoveel mogelijk opdrogen (plaats vergiet op een tochtige plek). Beboter een springvorm met een doorsnede van 22-24 centimeter. Zeef bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom. Schenk het losgeroerde ei erover. Leg in dunne plakjes gesneden keiharde ijskoude boter op het mengsel. Snijd met twee messen de boter in minuscule stukjes (kruimels) die niet of nauwelijks meer herkenbaar dienen te zijn. Vorm van tweederde deel van het deeg een bal. Plaats de kom met de rest van het deeg in de koelkast. Leg de deegbal in het midden van de springvorm. Druk het deeg, zo gelijkmatig mogelijk, uit op de bodem en wand van de vorm. Bestrooi de bodem en wand van het deeg met beschuitkruim. Plaats de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Schep in een kom suiker, custardpoeder en limoenrasp door elkaar. Strooi eenderde deel ervan over de deegbodem. Schik de helft van de rabarberstukjes er op. Strooi er eenderde deel van het custardmengsel er over en schik daarna de rest van de rabarberstukjes er op. Bestrooi alles met de rest van het custardmengsel. Vouw de opstaande rand van het deeg, indien mogelijk, over de rabarbervulling. Maak met de vingers van het resterende, inmiddels koud geworden, deeg kruimels. Strooi ze zo gelijkmatig mogelijk over de rabarbervulling. Plaats de vorm op het rooster bijna onder in de tot 200 C. voorverwarmde oven. Bak de taart in 75-80 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart daarna 1 uur in de vorm staan. Neem de koud geworden taart uit de vorm en plaats hem op een met een (papieren) servet beklede ronde schaal. Snijd de taart aan tafel in het gewenste aantal punten. Geef er licht opgeslagen, gezoete (vanillesuiker) slagroom in een sauskom bij. ... hoe de hazen lopen ... |
|
Kent iemand betere/lekkerdere kruidenmixen-in-zakje dan die van Verstegen? Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |