|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
wow, prachtige taart! quote:astu dat moet voor de christoffeltaart toch wel lukken? alleen die 'klopfix'. "Dr. Oetker Klop-Fix zorgt ervoor dat slagroom stevig blijft en verhindert dat taartbodems te snel zacht worden. Het geeft een mooi uiterlijk en stevigheid aan een taart. Voeg Dr. Oetker Klop-Fix tijdens het kloppen toe aan de slagroom. " In het Duits heet het 'Sahnesteif', mocht je daar niks vergelijkbaars vinden en het via internet willen bestellen: http://www.amazon.com/Dr-Oetker-Sahnesteif-Cream-Stabilizer/dp/B0015PYRHG [/zachteG] |
|
Er staan ook meer dan genoeg recepten voor die taart op internet, misschien moet watery black daar nog even kijken voor alternatieve ingrediënten en bereidingswijzen. |
|
Gisteren naar de Turkse winkel geweest, dus nu watermeloen met geitenkaas als lunch, en vanavond lamsribbetjes uit de oven. Jammie. Ze staan al 18 uur te marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, peper, tijm en kaneel. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Die ribbetjes waren geniaal. 24 uur marineren in een mengsel van veel olijfolie, drie tenen versnipperde knoflook, peper, tijm en kaneel. Die olie mag veel zijn, 10 el ongeveer. Daar 2 kg. ribben in laten marineren in een gesloten bak, af en toe omschudden zodat alles goed mengt. Na 24 uur marineren in de oven in een braadslee op 220 graden, 35 minuten ongeveer. Serveren met Turks brood en komkommersalade met muntvinaigrette. Recept van de vinaigrette: een scheut oljfolie mengen met flink wat fijngesneden muntblaadjes, zout, peper, wijnazijn en een lepel honing. Goed door elkaar kloppen, mengen met een in stukjes gesneden komkommer en een uurtje in de koelkast laten staan. Tip: Zorg dat je in de winkel smalle stukken ribbetjes uitkiest, daar zit meer vlees en minder vet op. Vet ook zoveel mogelijk wegsnijden van tevoren, en de ribben pas tot botjes snijden als ze uit de oven komen voor een beter garingsproces. [Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 15-05-2011 19:19] Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Gisteren zelf pasta gemaakt met een witte truffel/paddestoelensaus. Wel aardig win. Zometeen verse asperges (eitje, boter)... You have time. You are doing fine. |
|
De pasta ook zelf gemaakt? Zo ja, netjes. Moet ik zelf ook nog eens doen al voldoet de pasta van Grand Italia ook prima. Hier tagliatelle met asperge-ham roomsaus. Roomsaus zelf gemaakt. |
|
quote: Zeker, viel me alles mee eigenlijk. Vier eieren op ~350 gram bloem. Vervolgens ook een tagliatelle-achtig iets van gemaakt. Hoogtepunt waren echter toch de truffels. You have time. You are doing fine. |
|
En dan komen er zondag een vegetariër en iemand met melk-allergie eten. Had allemaal leuke dingen bedacht en moet nu alles opslag omgooien. Ga nu in ieder geval een soepje maken en een hartige taart(geraspte kaas mag ze wel, moet ik alleen nog wat bedenken voor de bodem) Iemand tips voor leuke hapjes/bijgerechtjes? |
|
quote: Apart dat ze wel kaas mag... Makkelijke bijgerechtjes: - Flapjes van bladerdeeg, met verschillende vullingen. Feta/olijf, geitenkaas/walnoot/honing/tijm, pompoen/geraspte wortel(/koriander), wortel/gember, banaan/chocola. Dat soort dingen. - Cocktailprikkertje met cherrytomaatje, blaadje verse basilicum en plakje morzarella. - Pannekoek besmeren met Boursin, geraspte komkommer erop, dichtrollen en in plakjes snijden. Prikkertje erin, hartstikke vrolijk. - Tortilla's met guacamole? Kutvegetariërs... You have time. You are doing fine. |
|
Also: Griekse salade: komkommer, tomaat p.p., rode ui in ringen, eventueel feta als dat mag, olijven, veel basilicum, veel oregano, VEEL olijfolie. Salade van rucola, zongedroogde tomaten, gewone tomaten, geroosterde pijnboompitten. Weer veel olijfolie. You have time. You are doing fine. |
|
Vandaag sandwiches gemaakt korst van 3 witte boterhammen afsnijden. Dan: - boterham - roomkaas + pesto + gerookte zalm - boterham - roomkaas + pesto + gerookte zalm - boterham In 2 driehoekjes snijden en klaar! [/zachteG] |
|
woensdag leip doen in de keuken De plannen: crostini met zelfgemaakte tonijnsalade voorgerecht: zalmhaas carpaccio in verse kruiden-limoenmarinade: hoofdgerecht: biefstuk in rode wijn saus, tzatziki van radijsjes: maiskolf erbij nagerecht: warme chocoladecakejes met vloeibare kern: en voor 's avonds chips 'n homemade dip: [/zachteG] |
|
quote: Late reactie maar als je weer eens mensen krijgt die geen vlees eten is dit mijn strategie: Gewoon het zelfde koken wat je anders ook zou koken maar dan alleen een klein beetje aanpassen. Als je bijvoorbeeld gaat wokken alleen de kip er niet bij in gooien maar in een apart pannetje klaarmaken. En in een ander klein pannetje een stukje 'nepvlees' klaarmaken (Kan voor de smaak prima met dezelfde kruiden of marinade). Als het goed is eet dan iedereen gewoon wat hij/zij (Van zichzelf) mag eten. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Mm, net erg lekker gegeten. Sperzieboontjes 5 minuutjes beetgaar koken. In een andere pan een uitje fruiten met twee teentjes knoflook. Later voeg je hieraan 5 el ketjap, laos, djahé en een vers stuk sereh eraan toe. Laat dit even pruttelen en voeg er dan kokoscrème aan toe + een scheutje water. Zodra dit goedje kookt, gooi je de boontjes erbij. Goed omroeren en klaar. Wij aten het met gekruide aardappeltjes uit de oven & chili-kip. |
|
Ik ga vanavond iets proberen te maken met pangasius filet: De filet in stukken hakken. Even opbakken in een wok. Zakje wokgroente erbij. Dan nog een paar eetlepels indiase currysaus en een blikje bamboescheuten toevoegen. Ondertussen bruine rijst koken. Denk dat het wel lekker wordt. Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend. |
|
en de bijbehorende foto's Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend. |
|
mmmmmmm! dat ziet er lekker uit zeg |
|
Maar vond je het ook lekker? "Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All" |
|
ja is echt lekker, alleen misschien nog beter met kip, zit weinig "bite" aan die filet |
|
Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Al lang bekend, maar is wel vrij treurig. Wel een erg lekkere vis, die Panga. Ik, Wil Schuurman |
|
oh dit is zo geen weer om te gaan koken... |
|
quote: oh dit is zo geen boeiend bericht... Echt, he-le-maal niet. Ik, Wil Schuurman |
|
quote:Lekker pasta salade maken, daar is het weer voor. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |