IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina | Volgende pagina
Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 14-05-2011 18:12 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

wow, prachtige taart!


quote:
Op 14 mei 2011 5:51 schreef watery black het volgende:
dankuwel!!!

ik ben je eeuwig dankbaar!

(nu moet ik wel eerst nog alle ingredienten kunnen vinden en het moet nog lukken... )
astu dat moet voor de christoffeltaart toch wel lukken? alleen die 'klopfix'.




"Dr. Oetker Klop-Fix zorgt ervoor dat slagroom stevig blijft en verhindert dat taartbodems te snel zacht worden. Het geeft een mooi uiterlijk en stevigheid aan een taart. Voeg Dr. Oetker Klop-Fix tijdens het kloppen toe aan de slagroom. "

In het Duits heet het 'Sahnesteif', mocht je daar niks vergelijkbaars vinden en het via internet willen bestellen: http://www.amazon.com/Dr-Oetker-Sahnesteif-Cream-Stabilizer/dp/B0015PYRHG


[/zachteG]


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 14-05-2011 18:28 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 13 mei 2011 16:31 schreef Bright_Eyes het volgende:
Christoffeltaart voor Wabla:

6 eiwitten
60 g suiker per eiwit (360 g)
1 el cacao per eiwit
2-3 kwartier kloppen (!)

Stijfgeklopte massa uitsmeren in 2 ronde platen op een bakplaat (doorsnee kan zo groot als je zelf wil. +- 26 cm)

3 uur op 100-150 graden bakken op het onderste / 1 na onderste rooster.


Vulling:
1 l slagroom
8 el suiker
4 el cacao
2 pakjes "klopfix poeder" (iets van dr. Oetker)

Dit mixen en vervolgens lagen maken: eiwit, vulling, eiwit, vulling. Garneren met chocoladevlokken.

Stop het minstens een dagje (kan ook maanden lang) in de diepvries. +- 2 uur voor gebruik eruit halen. Je kunt ook stukken afsnijden en de rest terug in de diepvries zetten .


Zo'n taart lijkt me ongehoord lekker, maar 3 uur bakken. sodeknetter.


 


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 14-05-2011 18:34 by bokaj Profiel van bokaj

Er staan ook meer dan genoeg recepten voor die taart op internet, misschien moet watery black daar nog even kijken voor alternatieve ingrediënten en bereidingswijzen.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 15-05-2011 13:13 by bastianus Profiel van bastianus

Gisteren naar de Turkse winkel geweest, dus nu watermeloen met geitenkaas als lunch, en vanavond lamsribbetjes uit de oven. Jammie. Ze staan al 18 uur te marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, peper, tijm en kaneel.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 15-05-2011 19:17 by bastianus Profiel van bastianus

Die ribbetjes waren geniaal. 24 uur marineren in een mengsel van veel olijfolie, drie tenen versnipperde knoflook, peper, tijm en kaneel. Die olie mag veel zijn, 10 el ongeveer. Daar 2 kg. ribben in laten marineren in een gesloten bak, af en toe omschudden zodat alles goed mengt. Na 24 uur marineren in de oven in een braadslee op 220 graden, 35 minuten ongeveer. Serveren met Turks brood en komkommersalade met muntvinaigrette. Recept van de vinaigrette: een scheut oljfolie mengen met flink wat fijngesneden muntblaadjes, zout, peper, wijnazijn en een lepel honing. Goed door elkaar kloppen, mengen met een in stukjes gesneden komkommer en een uurtje in de koelkast laten staan.
Tip: Zorg dat je in de winkel smalle stukken ribbetjes uitkiest, daar zit meer vlees en minder vet op. Vet ook zoveel mogelijk wegsnijden van tevoren, en de ribben pas tot botjes snijden als ze uit de oven komen voor een beter garingsproces.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 15-05-2011 19:19]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 22-05-2011 17:00 by intothevoid Profiel van intothevoid

Gisteren zelf pasta gemaakt met een witte truffel/paddestoelensaus. Wel aardig win.
Zometeen verse asperges (eitje, boter)...


You have time. You are doing fine.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 22-05-2011 17:23 by Forever After Profiel van Forever After

De pasta ook zelf gemaakt?

Zo ja, netjes. Moet ik zelf ook nog eens doen al voldoet de pasta van Grand Italia ook prima.


Hier tagliatelle met asperge-ham roomsaus.
Roomsaus zelf gemaakt.


 


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 22-05-2011 17:27 by intothevoid Profiel van intothevoid

quote:
Op 22 mei 2011 17:23 schreef Forever After het volgende:
De pasta ook zelf gemaakt?

Zeker, viel me alles mee eigenlijk. Vier eieren op ~350 gram bloem. Vervolgens ook een tagliatelle-achtig iets van gemaakt.

Hoogtepunt waren echter toch de truffels.


You have time. You are doing fine.


Silence
Usericon van Silence
Posted 27-05-2011 17:23 by Silence Profiel van Silence

En dan komen er zondag een vegetariër en iemand met melk-allergie eten. Had allemaal leuke dingen bedacht en moet nu alles opslag omgooien.

Ga nu in ieder geval een soepje maken en een hartige taart(geraspte kaas mag ze wel, moet ik alleen nog wat bedenken voor de bodem)

Iemand tips voor leuke hapjes/bijgerechtjes?


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 27-05-2011 17:37 by intothevoid Profiel van intothevoid

quote:
Op 27 mei 2011 17:23 schreef Silence het volgende:
Ga nu in ieder geval een soepje maken en een hartige taart(geraspte kaas mag ze wel, moet ik alleen nog wat bedenken voor de bodem)

Iemand tips voor leuke hapjes/bijgerechtjes?


Apart dat ze wel kaas mag...

Makkelijke bijgerechtjes:
- Flapjes van bladerdeeg, met verschillende vullingen. Feta/olijf, geitenkaas/walnoot/honing/tijm, pompoen/geraspte wortel(/koriander), wortel/gember, banaan/chocola. Dat soort dingen.
- Cocktailprikkertje met cherrytomaatje, blaadje verse basilicum en plakje morzarella.
- Pannekoek besmeren met Boursin, geraspte komkommer erop, dichtrollen en in plakjes snijden. Prikkertje erin, hartstikke vrolijk.
- Tortilla's met guacamole?

Kutvegetariërs...


You have time. You are doing fine.


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 27-05-2011 17:41 by intothevoid Profiel van intothevoid

Also:

Griekse salade: komkommer, tomaat p.p., rode ui in ringen, eventueel feta als dat mag, olijven, veel basilicum, veel oregano, VEEL olijfolie.

Salade van rucola, zongedroogde tomaten, gewone tomaten, geroosterde pijnboompitten. Weer veel olijfolie.


You have time. You are doing fine.


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 31-05-2011 1:34 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

Vandaag sandwiches gemaakt


korst van 3 witte boterhammen afsnijden. Dan:
- boterham
- roomkaas + pesto + gerookte zalm
- boterham
- roomkaas + pesto + gerookte zalm
- boterham

In 2 driehoekjes snijden en klaar!




[/zachteG]


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-06-2011 1:09 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

woensdag leip doen in de keuken

De plannen:

crostini met zelfgemaakte tonijnsalade


voorgerecht: zalmhaas carpaccio in verse kruiden-limoenmarinade:




hoofdgerecht: biefstuk in rode wijn saus,

tzatziki van radijsjes:




maiskolf erbij


nagerecht: warme chocoladecakejes met vloeibare kern:





en voor 's avonds chips 'n homemade dip:









[/zachteG]


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 13-06-2011 6:32 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 27 mei 2011 17:23 schreef Silence het volgende:
En dan komen er zondag een vegetariër en iemand met melk-allergie eten. Had allemaal leuke dingen bedacht en moet nu alles opslag omgooien.

Ga nu in ieder geval een soepje maken en een hartige taart(geraspte kaas mag ze wel, moet ik alleen nog wat bedenken voor de bodem)

Iemand tips voor leuke hapjes/bijgerechtjes?



Late reactie maar als je weer eens mensen krijgt die geen vlees eten is dit mijn strategie:

Gewoon het zelfde koken wat je anders ook zou koken maar dan alleen een klein beetje aanpassen.

Als je bijvoorbeeld gaat wokken alleen de kip er niet bij in gooien maar in een apart pannetje klaarmaken.
En in een ander klein pannetje een stukje 'nepvlees' klaarmaken (Kan voor de smaak prima met dezelfde kruiden of marinade).

Als het goed is eet dan iedereen gewoon wat hij/zij (Van zichzelf) mag eten.



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Silence
Usericon van Silence
Posted 21-06-2011 18:56 by Silence Profiel van Silence

Mm, net erg lekker gegeten.

Sperzieboontjes 5 minuutjes beetgaar koken. In een andere pan een uitje fruiten met twee teentjes knoflook. Later voeg je hieraan 5 el ketjap, laos, djahé en een vers stuk sereh eraan toe. Laat dit even pruttelen en voeg er dan kokoscrème aan toe + een scheutje water. Zodra dit goedje kookt, gooi je de boontjes erbij. Goed omroeren en klaar.

Wij aten het met gekruide aardappeltjes uit de oven & chili-kip.


flebbie
faalhaas
Usericon van flebbie
Posted 25-06-2011 14:39 by flebbie Profiel van flebbiehttp://www.dopedezign.nl

Ik ga vanavond iets proberen te maken met pangasius filet:

De filet in stukken hakken. Even opbakken in een wok. Zakje wokgroente erbij. Dan nog een paar eetlepels indiase currysaus en een blikje bamboescheuten toevoegen. Ondertussen bruine rijst koken.

Denk dat het wel lekker wordt.


Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend.


flebbie
faalhaas
Usericon van flebbie
Posted 25-06-2011 18:16 by flebbie Profiel van flebbiehttp://www.dopedezign.nl

en de bijbehorende foto's









Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend.


pielemuis
Usericon van pielemuis
Posted 26-06-2011 17:15 by pielemuis Profiel van pielemuis

mmmmmmm! dat ziet er lekker uit zeg


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 26-06-2011 17:21 by Staalman Profiel van Staalman

Maar vond je het ook lekker?


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


pielemuis
Usericon van pielemuis
Posted 26-06-2011 17:23 by pielemuis Profiel van pielemuis

ja is echt lekker, alleen misschien nog beter met kip, zit weinig "bite" aan die filet


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 26-06-2011 17:28 by XXL Profiel van XXL



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Snagger
Algemeen directeur KPR
Usericon van Snagger
Posted 27-06-2011 15:52 by Snagger Profiel van Snagger

quote:
Op 26 juni 2011 17:28 schreef XXL het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/1972471/2010/02/08/Pangasius-is-niet-zo-n-verantwoorde-vis-als-het-lijkt.dhtml


Al lang bekend, maar is wel vrij treurig. Wel een erg lekkere vis, die Panga.


Ik, Wil Schuurman


Soekie
Usericon van Soekie
Posted 27-06-2011 15:53 by Soekie Profiel van Soekie

oh dit is zo geen weer om te gaan koken...


Snagger
Algemeen directeur KPR
Usericon van Snagger
Posted 27-06-2011 15:54 by Snagger Profiel van Snagger

quote:
Op 27 juni 2011 15:53 schreef Soekie het volgende:
oh dit is zo geen weer om te gaan koken...


oh dit is zo geen boeiend bericht...

Echt, he-le-maal niet.


Ik, Wil Schuurman


Silence
Usericon van Silence
Posted 27-06-2011 17:08 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 27 juni 2011 15:53 schreef Soekie het volgende:
oh dit is zo geen weer om te gaan koken...
Lekker pasta salade maken, daar is het weer voor.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen