|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Langs de pijn zit wel smaak. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
quote: Tof, mooie combinaties, zeker mango plus peper. Ik ben binnenkort door mijn Blair's Mega Death Sauce heen, tegen die tijd wil ik eigenlijk ook eens kijken of ik zelf het één en ander aan fraais in elkaar kan draaien. [quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote] |
|
Ananas, iew. Ik maak dan zelf geen sauzen (oid), maar gebruik ze wel. Sambal, tabasco, hot sauce, sriracha etc. Maar het ene past bij het ene gerecht en het andere, nou ja, dat. Ik ga toch niet overal sambal voor gebruiken, er zit toch wel iets van verschil in. Of... "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Blair's MegaDeef Sauce, Wim. Wel op blijven letten. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Ik vind hot sauce (louisiana) btw lekkerder door de jambalaya dan tabasco om effe op de post van Wim in te haken. Edit: meer tekst. [Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 02-04-2017 22:38] Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
MegaDeef, lol!. Maar idd, smaak ook. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
quote: Oh, zeker. De ene sambal is de andere niet, kun je flink mee variëren. [quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote] |
|
Yeah, but no, but ik bedoel niet qua sambal zelf, maar qua al die diverse varianten. Hot sauce, tabasco etc. Ik gebruik echt alleen het enen in het ene gerecht en het andere in het andere. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Ik mag deze pasen weer koken voor de familie. Aspergesoep vooraf, zalm Wellington met asperges als hoofdgerecht, en cheesecake met bosvruchtengelei na. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Ha. Wij zeggen altijd "het is de allerlekkerste paprika die je ooit hebt gegeten, tot hij begint te branden!" In mijn beleving hebben de meeste pepers een hele fijne zoete/ frisse/ kruidige smaak, afgezien van de capsaïcine. Ik heb diverse keren geprobeerd de burn van die idioot hete pepers te verminderen om de smaak meer naar voren te krijgen, met wisselende succes. Dat doe je, kortweg, door ze in te maken in sterke alcohol. Ik heb geëxperimenteerd met rum, vodka, tequila en pure alcohol. Het werkt wel maar de smaak en structuur van de pepers worden door de bewerking helaas wel aangetast. quote: Hahaha, die is zo te zien nog een stuk pittiger dan de Sudden Death die ik wel eens gehad heb. (550k Scoville vs 105k) Deze winkel per toeval ontdekt op vakantie: http://heatonist.com/ Ik heb daar menig mooie saus kunnen proeven en in de koffer geflikkerd, waaronder deze: http://heatonist.com/heatonist-1/ Mijn ergste ervaring was overigens met concentraat. Geen idee meer welke het precies was, maar dat was echt niet leuk meer. Letterlijk het puntje van een satéprikker op de tong en een half uur lang zitten kwijlen. Die gasten die hele Reapers en dergelijke eten, ik moet er echt niet aan denken. [Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 14-04-2017 16:45] |
|
Nee, same here, dat is puur kapot gaan om het kapot gaan, schiet een beetje z'n doel voorbij. Maar die endorfinekick van een goed scherpe maaltijd, daar kan ik echt van genieten. Vorig weekend een fantastische massamancurry gemaakt, die currypasta was erg goed gelukt. Leuke curry, eens wat anders dan de meeste Thaise curry's: veel nadruk op steranijs, kruidnagel, kaneel en laurier met een vleugje tamarinde en nootmuskaat. Voor de verandering eens wel aantekeningen gemaakt tijdens het koken (moet ik eigenlijk een standaardding van maken wat betreft het wat meer verfijnde kokkerellen). Als er hier interesse is, wil ik 'm best eens delen. [quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote] |
|
Daar heb ik wel interesse in. Hier wordt toch wel elke 2 weken een curry gemaakt, en deze klinkt wel erg ok |
|
Toffe link trouwens, dank! @ Deceptikoen: Prima, ik plemp 'm ergens dit weekend wel in de panelen, even een gaatje vinden om 'm uit te schrijven. [Dit bericht is gewijzigd door SonischeTitaan op 14-04-2017 20:00] [quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote] |
|
Thanks! Ik laat wel weten wat ik ervan vond |
|
Ook interesse! Sinds ik er achter ben dat ik schijnbaar reageer op zowel knoflook als gember (en melk/ei/tarwe), moet ik mijn wijze van koken behoorlijk omgooien. Vooral die twee specerijen mis ik behoorlijk, ze zijn zo lastig te vervangen in recepten. Iemand daar een idee voor? |
|
Ben je een beetje handig met eetbare wilde planten? Knoflook kun je vervangen door look-zonder-look. Dat staat zo'n beetje in iedere berm en park..Veel delen van de plant, incl. wortel, zijn vet goed te gebruiken. Alternatief als je een tuintje hebt: zaai wat daslook. Dit is de tijd van het jaar. Gember zou je kunnen vervangen met galanga (laos). 't Is wel familie geloof ik, maar misschien valt dit net wel goed. [Dit bericht is gewijzigd door zodiac lung op 14-04-2017 20:53] |
|
Volgens mij heb ik daslook vanmiddag nog bij de Hornbach tussen de kruidenplanten zien staan. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote:Ja, galanga is inderdaad nu de go to. Die gaat goed, gelukkig. Daslook komt inderdaad in de tuin, look zonder look haalde ik altijd door de war meteen andere plant. Zal het eens vragen aan de tuincollega |
|
Zonder knoflook eten lijkt me knap lastig, ik gooi het haast overal in. Een klasgenoot vroeger wilde op een bepaald moment niet meer met mij in de auto, volgens hem zweette ik knoflook. Maar ja, zelf ruik je dat niet. Ik heb weleens gehoord dat mensen knoflook vervangen door mierikswortel, wellicht werkt het? Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Zomaar dingen vervangen heeft natuurlijk wel invloed op de smaak. Uiteraard is het familie van elkaar maar de smaak van laos is toch wel heel anders dan die van gember. Het is zeg maar vergelijkbaar met bijvoorbeeld het vervangen van citroen door limoen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Silence. Heb je al eens geprobeerd hoe je op deze reageert? https://watkokenwevandaag.wordpress.com/2011/11/13/solo-clove-knoflook/ Lidl heeft ze vaak in een klein mandje. De smaak en geur ervan is veel milder dan gewone knoflook. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: TOF. Interesse! Ik ben een enorme curry-freak |
|
Komt nog steeds goed! Vandaag helaas ook geen tijd meer voor, maar morgen moet lukken. @ Silence: er gaat overigens wel een volledige bol knoflook in de currypasta, maar door deze te roosteren / te branden carameliseert 'ie en wordt 'ie zachter en een tikje rokerig, misschien dat dat nog verschil maakt? [quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote] |
|
En knoflook een paar keer blancheren in wat melk, helpt dat niet? Ik doe dat voor sommige recepten, dat haalt het scherp er enorm af. De tenen in een laagje melk zetten, aan de kook brengen, melk wegdoen en dat 3 keer herhalen. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |