![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|||
|
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Wat voor recept gebruik je voor je biscuit? Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip ![]() |
|
Vandaag weer mijn stoofschotel van Italiaans gekruide kippenpoten, spekjes, rozijnen en prei. Met rösti denk ik. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. ![]() |
|
koeskoessalade: koeskoes, tomaat, uitje, kikkererwten, gekookte eieren, komkommer, citroensap en wat kruiden. Eet smakelijk. ![]() |
|
Gisteren zelf heerlijke pesto gemaakt (veel verse basilicum, pijnboompitten, parmezano, grof zeezout, knoflook, en olijfolie extra vierge), al vaker gedaan maar nog nooit zo goed geworden als nu. ![]() come down easy || http://www.last.fm/user/Panzerke ![]() |
|
Ik heb nog wat kippenlevertjes over van zaterdag. Bestrooien met wat bloem, heet bakken. Ondertussen zoete ui en spekjes karameliseren in roomboter. Hand suiker, wat honing en/of stroop naar smaak toevoegen en wanneer het er voor het oog gekarameliseerd genoeg uitziet afblussen met flink wat cognac en even in laten koken. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie ![]() |
|
Klinkt lekker maar is het carameliseren van de spekjes geen afbreuk aan de typerende zoute smaak? ![]() ![]() |
|
quote:Ze zijn dan indd niet echt meer zout, maar dat laagje doet spek (of bacon) echt geen kwaad. En het combineert perfect met die toch vrij 'zware' en uitgesproken levertjes. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie ![]() |
|
quote: Klinkt lekker en ik heb altijd al eens kippenlevertjes willen maken! Vanavond nog geen idee wat ik ga eten dus misschien eens kijken. Ik heb alleen geen cognac in huis maar ik neem aan dat je ook een vrij zoete Whiskey hiervoor kunt gebruiken? ![]() |
|
quote:Ligt natuurlijk een beetje aan de persoonlijke smaak. Ik zou denk ik eerder voor een zoetere/betere bourbon, mits voorhanden, gaan. Een echt goede sherry kan ook, maar dat is wel zonde. Zelf heb ik een klein flesjes kookcognac. Kostte een tientje. De levertjes zijn wel erg 'heftig', vullend, erg uitgesproken, dus als echt een hoofdgerecht zou ik het niet willen adviseren. Maar als hapje bij flink wat aardappelen of stevige groente kan erg goed. Afgelopen zaterdag heb ik ze als voorgerecht gemaakt; Vanaaf als hapje. Edit: De kippenlever kost trouwens echt niets. 4,50 p.k. bij AH. De rest is ook behoorlijk budget vriendelijk. Je moet alleen een juiste fles drank in huis hebben. [Dit bericht is gewijzigd door kwelgeest op 30-03-2010 12:38] Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie ![]() |
|
quote: Die Whiskey die ik heb lijkt qua smaak heel erg op een cognac vind ik, maar misschien loop ik wel even langs de drankhandel. Ik wilde die kippenlevertjes ook maken bij wat groenten, de rest bewaren om later deze week als hapje te eten dan ofzo. Laatst ook zelf boullion getrokken van mergpijpjes en de merg daarna ook verwerkt in het gerecht. Heerlijk en het kost ook geen drol. ![]() |
|
Ik weet het nu zeker: noodles zijn niet lekker ![]() ![]() |
|
quote:Met die drank kan je denk ik goed variëren naar persoonlijke smaak. Zelf vind ik cognac er erg goed voor. Als jij een whiskey hebt die jij er een goede vervanger voor en niet zonde om te gebruiken vindt kun je die natuurlijk gebruiken. Een niet-synthetische (‘chemische’) rum moet denk ik ook passen. Boullion trekken lijkt mij best wat werk. Hoe lang heb je daarover gedaan? En mergpijpjes, daar moet ik ook eens wat mee doen. Kom ze steeds vaker bij/in recepten tegen. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie ![]() |
|
quote: Wortel (1/2 winterpeen), Selderie (3) en 1 grote ui aanfruiten in de pan, op het laatste heel even 2 tenen knoflook mee fruiten. Daarna 1,5 liter water en vier mergpijpjes erbij doen en dat 1,5 uur op laag vuur laten staan. Heerlijk om risotto mee te maken! ![]() |
|
quote: Doet me nogal aan deze taarten denken: http://www.debbiedoescakes.net/home.html [Dit bericht is gewijzigd door Litha op 30-03-2010 14:06] ![]() |
|
De levertjes waren erg lekker! Alleen met m'n stomme kop de drank vergeten toe te voegen, dus maar gewoon een glaasje bij het eten gedronken ![]() Edit: Ik had er worteltjes bijgemaakt, lekkere combinatie! [Dit bericht is gewijzigd door valfar op 30-03-2010 20:24] ![]() |
|
quote: Zo die maakt gave taarten, damn Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER ![]() |
|
quote: gewoon basisrecept, vind ik zelf het prettigst 5 eieren 150 gr. suiker 125 gr. bloem 25 gr. maizena zakje vanillesuiker zout af en toe in een luie bui een mix Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER ![]() |
|
Net 2 recepten die ik hier had opgeduikeld gecombineerd. De aardappel koek (van Bastianus dacht ik) en geitenkaas gewikkeld in spek met salade. Erg goed te doen. Denk alleen dat ik de volgende keer geraspte kaas meedraai met de aardappel prut. ![]() Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. ![]() |
|
Ok, weer aan het experimenteren: - bakje Philadelphia bieslook - kastanjezwammen + wat gewone zwammen - gele punt paprika - half blikje mais - bakje bacon reepjes - beetje oregano - cherry tomaatjes In elkaar gedraaid als saus voor pasta, ben benieuwd. ![]() Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. ![]() |
|
Aardappels, spinazie en een eitje. Lekker en simpel. ![]() ![]() |
|
Net voor het eerst in m'n leven pannekoeken gemaakt! Smaakte nog best goed eigenlijk ^^ ![]() |
|
Voorverpakt ja? ![]() |
|
Nee ![]() |
|
Met spek? ... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore. ![]() |
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
![]() |
Index / Algemeen | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |