![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|||
|
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Ja eh ik beheers dat kookjargon niet, je begrijpt wel wat ik bedoel. ![]() Our song begins to play. It's notes so light and free they dance in my ears and blind my sight. I think of when we danced and laughed when we kissed under the stars and held our hands in the mist. ![]() |
|
Nouja, het is een iets wat de gemiddelde nederlander nogal eens doet, groente tot pap koken en dat vind ik een beetje jammer. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. ![]() |
|
quote:Je kunt maar beter zeker zijn, je leest altijd van die verontrustende dingen die in het voedsel worden aangetroffen. Vitamines en zo. ![]() ![]() |
|
![]() En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. ![]() |
|
Mijn moeder doet dat ook altijd, je hoeft niet eens te kauwen op de groenten, je kunt ze met je tong plat drukken. ![]() ![]() |
|
quote: ik denk dat madam Alfvoet daar niet akkoord mee zal zijn ![]() misschien beland ik deze avond wel tussen de 2 ronde punten ![]() ![]() |
|
quote:+1 Sowieso, iets koken doe ik heel weinig. Aardappels gekookt? Gadver, liever gebakken of gewoon niet. Net als gekookte groente, je kan veel beter wokken en vaak nog beter rauw eten. ![]() |
|
Bart jij MOET naar Bocholt. GiGi's. Schandalig lekkere friet natuurlijk, maar ook hamburgers groter dan je eigen hoofd. ![]() ![]() |
|
quote: Als je aardappels wilt bakken, dan zal je ze wel eerst moeten koken. Tenminste, ik weet niet beter. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. ![]() |
|
Je kunt ze prima bakken zonder te koken. Persoonlijk vind ik dat veel beter smaken. Verder ben ik al geruime tijd geleden overgestapt van koken naar stomen omdat de diverse smaken dan veel beter behouden blijven (edit: En de boel wordt minder aan snot gekookt). En alles kan gewoon op 1 gaspit gestapeld worden. ![]() Nog een rare gewoonte van me is dat ik gehaktballen en veel ander vlees in de oven gooi ipv ze te braden. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 30-01-2010 15:45] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. ![]() |
|
Vlees uit oven, net als groente en aardappels eigenlijk, is vaak lekker. Stomen trouwens ook. En aardappels koop ik of in de super, van die krieltjes, en dan kruid ik ze zelf. Of ik bak gewoon rauwe aardappels, ook zelf kruiden natuurlijk. ![]() |
|
Vandaag deze gebakken voor morgen, kan geen taart meer zien ![]() ![]() Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER ![]() |
|
Geboortedag van ome Adolf? Goed gelukt trouwens. ![]() |
|
neh adolf is van 20 april.. ![]() Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER ![]() |
|
Dat zal een hoop werk geweest zijn. Mooi ding, wat zit er onder de buitenste lagen? ![]() |
|
4 uur bekleden, daarnaast nog het bakken. Van de week zo'n 3a4 uur bezig geweest met marsepeinen roosjes boetseren, dus aardig wat tijd ja Het is vanillebiscuit met aardbeienvlaaivulling, slagroom en afgesmeerd met botercreme. Bekleding is marsepein. Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER ![]() |
|
Dat klinkt niet heel gezond! Maar je moet er maar zin in hebben om het allemaal te maken. De roosjes zijn erg goed gelukt, alleen die witte bolletjes begrijp ik niet helemaal. ![]() |
|
Is taart weleens gezond dan? maar ik had de marsepein van de middelste biscuit helaas scheef afgesneden dus moest wat verdoezelen ![]() [Dit bericht is gewijzigd door Hagal op 30-01-2010 17:49] Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER ![]() |
|
quote: O, nee hoor. Maar als je dan slagroom, botercrème en marsepein achter elkaar leest, wordt je wel weer even extra met je neus op de feiten gedrukt. Ik ben ook geen taartfan. En van dat beetje scheve snijden zie je niets, het is een mooi ding! ![]() |
|
Wow Hagal! ![]() Die is heel erg mooi geworden. Inderdaad, van de scheve afsnijding zie je niets meer, netjes opgelost hoor ![]() Zometeen weer andijvie stimpstamp uit de oven met spekjes en kaas ![]() We hadden nog andijvie over van vorige keer, dus dan maar 2 keer vlak na elkaar eten. Ik vind het niet erg hehehe. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. ![]() |
|
tja... signature ![]() |
|
Enchiladas ![]() ![]() |
|
quote: Schitterend, maar eh, wel zonde om aan te snijden. ![]() Our song begins to play. It's notes so light and free they dance in my ears and blind my sight. I think of when we danced and laughed when we kissed under the stars and held our hands in the mist. ![]() |
|
quote: Prachtig mooi ![]() Zoals een taart-atelier (kan het geen bakker meer noemen) hier in de buurt als slogan heeft: "Te mooi om op te eten, te lekker om te laten staan!" ![]() Snaack is na zeker een decennium van diepe afkeer jegens Hollandse kost, de laatste toch wat aan het experimenteren met gerechten uit grootmoedersch tijd. Gisteren draadjesvlees en stoofpeertjes gemaakt, daarbij gepofte aardappellen. Mijn oma zal trots op me zijn ![]() Vlees: * runderlappen in stukken snijden en insmeren met peper, zout en mosterd. * vlees aanbraden * rode wijn erbij zodat het het vlees helemaal bedekt * halve bol knoflook (tenen geplet), wat laurierblad, kruidnagels en een blikje tomatenpuree erbij Uur of 3 laten sudderen, klaar. Als het droog dreigt te koken, wat extra wijn erbij gieten. Af en toe omscheppen. Peertjes: * Stoofpeertjes schillen, halveren, klokhuis eruit halen * in een pan doen met naar smaak suiker, kruidnagel en kaneelstokjes * rode wijn erbij zodat deze de peertjes helemaal bedekt Na 2 uur pruttelen zijn de peertjes helemaal zacht en rood. De volgende keer doe ik er denk wat vanille bij. Wat je overhoudt is ook prima te gebruiken voor een oud-hollandsch toetje. Bijv 1-op-1 vanillevla en geklopte slagroom mengen en daar de peertjes bij doen. [Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 31-01-2010 19:43] ![]() |
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
![]() |
Index / Algemeen | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |