|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Suzej! En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
quote: Wan? |
|
quote: dan kan je ook beter de kippepoten in zijn geheel in die kruiden/kokosmelk doen, als het pruttelen dan klaar is, zijn de kippepoten gaar en haal je het vlees er heel makkelijk af, doe je het daarna door de saus... |
|
Of je koopt voor zo'n gerecht kipfilet. |
|
quote: Dat heb ik ook met kaas. Gewoon vies en klef spul om op te kauwen. Hier is het niet eens zozeer de smaak. Op pizza vind ik het prima maar tussen een Big Mac wordt het al weer minder goed te doen. Verder: Als je bijvoorbeeld niet van tomaten houdt, kun je dan wel van ketchup of tomatensap houden? Of andere sap varianten van vruchten waar je niet van houdt? Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Iemand hier die zich bezig houd met koken a la Heston Blumenthal of Ferran Adria? [Dit bericht is gewijzigd door kingofinsania op 30-10-2010 11:05] |
|
quote:Ja, dat is ook het plan voor de volgende keer. Dit was echt kut. @FA: Op de een of andere manier is dat kippenpoten vlees veel lekkerder. |
|
quote: Ja. Ik vind tomaten zo wel lekker, of verwerkt in een gerecht (pizza, pastasaus etc), maar tomatenketchup vind ik meestal niet te vreten. De pittige van Heinz weer wel btw. Ook die kant-en-klare tomatenpuree vind ik meestal niks. Op dit moment zijn verse (hollandse) tomaten niet lekker btw. Die hebben echt zonlicht nodig om een goede smaak te krijgen. Ik ken ook mensen die iedere avond pinda's eten maar met pindakaas hoef je niet bij ze aan te komen. @Silence Dat kan en dan is het inderdaad handiger om de kip eerst te garen. [Dit bericht is gewijzigd door Forever After op 30-10-2010 12:43] |
|
In Bretage op vakantie smaakten de tomaten super, heel veel smaak. Terug van vakantie vond ik de Nederlandse niet meer te eten, zo waterig. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Technisch gezien is het niet heel erg kaas wat tussen de big mac zit. En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik. |
|
Net voor het eerst sinds een tijd weer een biefstukje gebakken, goddelijk. Je moeder. |
|
Je bent dan ook niet voor niets God. |
|
Klopt. Je moeder. |
|
quote: Niet iedere avond, maar pindas en satésaus heeeeerlijk. Pindakaas Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip |
|
+1. Die lucht ook! :O [Dit bericht is gewijzigd door karnivoor op 30-10-2010 19:10] Je moeder. |
|
Pindakaas, lekker, ook op een krentenbol. |
|
Ah vandaar je postuur. Van pindakaas wordt je groot en sterk. |
|
quote:Vergeten, maar niet vergeten. De Kwelgeestburger: 7/8 rundergehakt, 1/8 varkensgehakt. Het beste is, natuurlijk, zelf gehakt draaien of het door een slager te laten doen. Maar mocht dat er, budgettair, niet inzitten kan supermarktgehakt ook. Er komen genoeg sterke smaken in de burger. Het beetje varkensgehakt zorgt door de vettigheid voor extra smaak. Op zo'n zes a zevenhonderd gram gehakt 125 gr bacon versnipperen en één a twee uien (mag/mogen rode zijn). Dit samen met, flink wat, zeezout en versgemalen peper, een ei en een lepel (grove) mosterd door het gehakt heen kneden. Vier a vijf verse tenen knoflook uitpersen boven het gehakt; dit plus residu ook door het gehaktmengsel heen kneden. Van deze hoeveelheid kan je vier a vijf burgers kneden. Het mengsel goed samenpersen en met beleid de pan in laten glijden en omdraaien; dan hoeft er geen kruim oid aan te pas te komen. De burgers zullen waarschijnlijk dik uitvallen dusch zo'n 14 minuten middellaag en/of wisselend vuur hebben ze wel nodig. De kern mag nog wat ‘rood’ zijn. Het gehakt is toch vrnmlk rund en de bacon geeft in het bakproces ook een kleurtje af. Als je het goed doet krijg je een paar mooie lagen: Donkerbruin/licht aangebrand aan de buitenkant, dan gewoon gaar en in het midden licht rosé. Op een broodje met zooi pleuren. Desnoods friet of gebakken/geroosterde aardappelen bij serveren en geen date hebben die avond. Opletten dat de bacon en ui wel echt goed versnipperd zijn omdat de stukken anders snel te grof zijn om de burgers goed te laten ‘binden’. Ik gebruik zelf 1,5, niet te grote, ui op deze hoeveelheid. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Klinkt goed, ga ik zeker eens proberen. Vandaag gewoon stamppot boerenkool met spek en worst trouwens. Volgende week ga ik uitgebreid koken voor tien man, ga eens boeuf bourgignon uit de nieuwe Allerhande proberen. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote:Tijdje geleden voor zeven man zwezerik en OssoBuco gemaakt. Acht man is denk ik wel de logistieke max van mijn keukentje. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote: :') Je moeder. |
|
quote:Voor ons eigenlijk ook, meestal grote chaos daardoor ook. Mochten we een huis gaan kopen op korte termijn, dan is een grotere keuken iig belangrijk. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Ah, de Kwelgeest burger ga ik ook eens proberen. Is wel vergelijkbaar met wat ik in mijn gehaktballetjes doe. Alleen de bacon niet, en ik voeg meestal wat paprika poeder, een beetje sambal en ketjap toe en geen zout. |
|
quote: Trouwen????? Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |