IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 12-12-2010 19:20 by XXL Profiel van XXL



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


watery black
Usericon van watery black
Posted 14-12-2010 5:22 by watery black Profiel van watery black

net zelf amandelspijs gemaakt. Staat nu in de koelkast wat op te stijven. de smaak was in ieder geval al goed, veel amandeliger dan die zooi wat je in de winkel koopt thuis. Morgen deeg maken en dan een lekkere banketstaaf fabriceren. Als ik het niet kan kopen moet ik t maar zelf maken


"There will come a time when you'll have the chance to do something courageous, to do the right thing." "I love those moments. I like to wave at them as they pass by."


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 27-12-2010 22:07 by Forever After Profiel van Forever After

Morgen eens irish stew proberen denk'


 


Silence
Usericon van Silence
Posted 30-12-2010 0:50 by Silence Profiel van Silence

Vandaag met 2 klasgenootjes sushi gemaakt. Was erg goed gelukt, en smaakte super. Er kwam uiteindelijk een man of 12. Alle ingrediënten hadden wij met zijn drieën voorbereid, en mooi op tafel gezet. Iedereen heeft uiteindelijk zelf de sushi in elkaar gevouwen.

We hadden tonijn, zalm, komkommer, kip, avocado, zeewier, wortel en garnaaltjes voor er in. En gember, sojasaus en wasabi voor erbij.

Zeker voor herhaling vatbaar.


Edit: raar verhaal.

[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 30-12-2010 0:52]


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 09-01-2011 11:17 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Sushi

De gepofte knoflook soep is ook aardig gelukt. Volgende keer alleen een bol (of 2) knoflook meer erin.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 09-01-2011 11:22 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 9 januari 2011 11:17 schreef Mottighaerd het volgende:
Sushi

De gepofte knoflook soep is ook aardig gelukt. Volgende keer alleen een bol (of 2) knoflook meer erin.
Supergezond, knoflooksoep. Ik heb een recept met veertig tenen. Komt uit een boek van Johnny van Doorn.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 09-01-2011 11:23 by Silence Profiel van Silence

Ik ga het binnenkort ook eens maken, ben wel erg benieuwd.

Edit: zie net dat ik de ingrediënten in huis heb, dus vanavond een heldere knoflook soep maken als voorgerecht voor de pasta.

[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 09-01-2011 11:32]


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 09-01-2011 12:10 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Haha, geen idee hoeveel tenen erin zijn gegaan. 3 hele bollen in ieder geval. Maar de volgende keer worden het er dus 4 of 5.

Recept voor de liefhebber voor 4 liter soep:

- bollen knoflook met wat olijfolie onder de grill gooien voor 40 minuten en daarna af laten koelen.
- Bakje magere spekjes uitbakken en apart houden, uitjes kunnen ook goed.
- Van 200 gram gezeefde bloem en 200 gram boter een warme roux maken.
-Langzaam aan 1 liter koud water toevoegen tot een gladde saus ontstaat. De overige 3 liter kun je er daarna gewoon bij gooien, klonteren zal het dan niet meer.
- Knoflook tenen pellen en erbij doen
- Laurierblaadjes toevoegen
- Tijm, rozemarijn, citroensap, peper en zout naar smaak toevoegen en 2 boullion blokjes.
- Langzaam aan de kook brengen en een tijdje laten pruttelen
- Bekertje slagroom toevoegen (optioneel)
- De boel pureren met een staafmixer nadat je de laurier er weer uitgevist hebt.

- Spekjes toevoegen
- Dunne ringetjes bosui toevoegen
- Bakje seizoenschampignons in dunne plakjes toevoegen

Klaar. Tenminste, dit is wat ik ervan gemaakt heb. Heb het originele recept nogal aangepast



Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Silence
Usericon van Silence
Posted 09-01-2011 12:32 by Silence Profiel van Silence

De heldere variant ziet er veel simpeler uit.

In olijfolie knoflook fruiten.
In een andere pan kippenbouilon maken, dit op den duur bij de knoflook gooien en samen met vele verse kruiden tot een geheel maken. Ik zie vanavond wel wat ik er in gooi en in welke verhouding.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 09-01-2011 12:37 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Klinkt ook goed. Idd veel simpeler.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 09-01-2011 12:41 by Forever After Profiel van Forever After

De variant van Mottige lijkt mij lekkerderderderder.


 


Silence
Usericon van Silence
Posted 09-01-2011 13:03 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 9 januari 2011 12:41 schreef Forever After het volgende:
De variant van Mottige lijkt mij lekkerderderderder.
Mij ook. Maar het is nu maar een voorgerechtje/probeerseltje. Die van Mottig gaan we binnenkort zeker maken!


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 09-01-2011 13:09 by Forever After Profiel van Forever After

Hier nog twee varianten:

Knoflooksoep met ei
Knoflooksoep met kaascroutons

http://www.boodschappen.nl/recepten.php

Effe zoeken op knoflooksoep.

Tot op heden eigenlijk nooit gemaakt vanwege de mogelijke ruftlucht nadien.


 


F.E.S.
Usericon van F.E.S.
Posted 09-01-2011 13:33 by F.E.S. Profiel van F.E.S.

quote:
Op 9 januari 2011 11:17 schreef Mottighaerd het volgende:
Sushi

quote:

De gepofte knoflook soep is ook aardig gelukt. Volgende keer alleen een bol (of 2) knoflook meer erin.
echt geen flauw idee wat hier nou van te denken....

je recept gezien, eens proberen, ooit, misschien...


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 09-01-2011 19:25 by bastianus Profiel van bastianus

Vandaag een geslaagd toetje gemaakt, pannenkoek met rozijnen en sambuca en poedersuiker. Da's weer es wat anders dan Jambolay de bek vol vlaai de bek vol pudding.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 09-01-2011 19:32 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 9 januari 2011 11:17 schreef Mottighaerd het volgende:
Sushi


Zullen we dat eens een keertje samen gaan maken? Of we houden een ZM sushi meeting.


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 09-01-2011 19:43 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Als er t-shirts van komen.



Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 10-01-2011 0:06 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

quote:
Op 9 januari 2011 19:32 schreef Silence het volgende:
Zullen we dat eens een keertje samen gaan maken? Of we houden een ZM sushi meeting.


Lijkt mij een puik plan. Prop ik Emile wel ergens in een achteraf kamertje ofzo. Of hij krijgt een trechter met Duc-tape natuurlijk, kan ook

En gezien de ingredienten moet ie niet zeuren. Hij lust gewoon meer dan 60% zonder problemen

[Dit bericht is gewijzigd door Mottighaerd op 10-01-2011 0:07]


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Silence
Usericon van Silence
Posted 10-01-2011 0:07 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 9 januari 2011 19:43 schreef Vargen666 het volgende:
Als er t-shirts van komen.
Wees creatief, en ontwerp er een voor ons!


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 22-01-2011 10:49 by XXL Profiel van XXL

Wow, een loempia met babi pangang uit de oven is echt een stevig maaltje om de dag mee te beginnen.

En nu:


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 29-01-2011 9:48 by Forever After Profiel van Forever After

Ik denk dat ik straks maar eens naar de WokToGo ga voor wat voedsel...


 


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 31-01-2011 18:39 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Oeh, ik ben gestoofde venkel aan het maken.
Voor het eerst dus ben benieuwd wat er uit gaat komen.

- 2 tenen gerookte knoflook
- 2 bollen venkel in repen gesneden
- 2 uien kunnen er ook goed bij, maar dat lust ik niet
Die fruit je aan in boter of olie
Als dat klaar is blus je de boel af met witte wijn of rose (ik heb nu droge witte wijn erbij gegooid)
Deksel op de pan en smoren maar. Ik gok op een minuut of 30/45

Als dat gebeurd is bind je de boel in met maizena/aardappelzetmeel.
Op het laatste moment komen er nog hamblokjes bij en champignons (die laatste kan je makkelijk weglaten of vervangen voor paprika)

Tenminste, dit is de bedoeling.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Dronckaerdt
Only Beer Is Real
Usericon van Dronckaerdt
Posted 31-01-2011 18:41 by Dronckaerdt Profiel van Dronckaerdt

Hier gaat het straks worden boerenkool met een groot stuk unox rookworst.


No doubt about it - I can't live without it Alcohol, Alcohol


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 31-01-2011 19:47 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Damn, dat was lekker. Die gaat mn recepten schrift in
Beetje geraspte kaas erover was een goed idee.

Volgende keer alleen zoete wijn ipv droge, hij was ietsje te zuur (al was dat niet echt storend overigens)


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Silence
Usericon van Silence
Posted 31-01-2011 20:03 by Silence Profiel van Silence

Klinkt erg lekker! Dat ga ik van het weekend misschien wel maken. En dan met paprika en prei i.p.v. champignons en mét ui.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen