|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Morgen eens irish stew proberen denk' |
|
Vandaag met 2 klasgenootjes sushi gemaakt. Was erg goed gelukt, en smaakte super. Er kwam uiteindelijk een man of 12. Alle ingrediënten hadden wij met zijn drieën voorbereid, en mooi op tafel gezet. Iedereen heeft uiteindelijk zelf de sushi in elkaar gevouwen. We hadden tonijn, zalm, komkommer, kip, avocado, zeewier, wortel en garnaaltjes voor er in. En gember, sojasaus en wasabi voor erbij. Zeker voor herhaling vatbaar. Edit: raar verhaal. [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 30-12-2010 0:52] |
|
Sushi De gepofte knoflook soep is ook aardig gelukt. Volgende keer alleen een bol (of 2) knoflook meer erin. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
quote:Supergezond, knoflooksoep. Ik heb een recept met veertig tenen. Komt uit een boek van Johnny van Doorn. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Ik ga het binnenkort ook eens maken, ben wel erg benieuwd. Edit: zie net dat ik de ingrediënten in huis heb, dus vanavond een heldere knoflook soep maken als voorgerecht voor de pasta. [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 09-01-2011 11:32] |
|
Haha, geen idee hoeveel tenen erin zijn gegaan. 3 hele bollen in ieder geval. Maar de volgende keer worden het er dus 4 of 5. Recept voor de liefhebber voor 4 liter soep: - bollen knoflook met wat olijfolie onder de grill gooien voor 40 minuten en daarna af laten koelen. - Bakje magere spekjes uitbakken en apart houden, uitjes kunnen ook goed. - Van 200 gram gezeefde bloem en 200 gram boter een warme roux maken. -Langzaam aan 1 liter koud water toevoegen tot een gladde saus ontstaat. De overige 3 liter kun je er daarna gewoon bij gooien, klonteren zal het dan niet meer. - Knoflook tenen pellen en erbij doen - Laurierblaadjes toevoegen - Tijm, rozemarijn, citroensap, peper en zout naar smaak toevoegen en 2 boullion blokjes. - Langzaam aan de kook brengen en een tijdje laten pruttelen - Bekertje slagroom toevoegen (optioneel) - De boel pureren met een staafmixer nadat je de laurier er weer uitgevist hebt. - Spekjes toevoegen - Dunne ringetjes bosui toevoegen - Bakje seizoenschampignons in dunne plakjes toevoegen Klaar. Tenminste, dit is wat ik ervan gemaakt heb. Heb het originele recept nogal aangepast Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
De heldere variant ziet er veel simpeler uit. In olijfolie knoflook fruiten. In een andere pan kippenbouilon maken, dit op den duur bij de knoflook gooien en samen met vele verse kruiden tot een geheel maken. Ik zie vanavond wel wat ik er in gooi en in welke verhouding. |
|
Klinkt ook goed. Idd veel simpeler. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
De variant van Mottige lijkt mij lekkerderderderder. |
|
quote:Mij ook. Maar het is nu maar een voorgerechtje/probeerseltje. Die van Mottig gaan we binnenkort zeker maken! |
|
Hier nog twee varianten: Knoflooksoep met ei Knoflooksoep met kaascroutons http://www.boodschappen.nl/recepten.php Effe zoeken op knoflooksoep. Tot op heden eigenlijk nooit gemaakt vanwege de mogelijke ruftlucht nadien. |
|
quote: quote:echt geen flauw idee wat hier nou van te denken.... je recept gezien, eens proberen, ooit, misschien... |
|
Vandaag een geslaagd toetje gemaakt, pannenkoek met rozijnen en sambuca en poedersuiker. Da's weer es wat anders dan Jambolay de bek vol vlaai de bek vol pudding. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Zullen we dat eens een keertje samen gaan maken? Of we houden een ZM sushi meeting. |
|
Als er t-shirts van komen. |
|
quote: Lijkt mij een puik plan. Prop ik Emile wel ergens in een achteraf kamertje ofzo. Of hij krijgt een trechter met Duc-tape natuurlijk, kan ook En gezien de ingredienten moet ie niet zeuren. Hij lust gewoon meer dan 60% zonder problemen [Dit bericht is gewijzigd door Mottighaerd op 10-01-2011 0:07] Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
quote:Wees creatief, en ontwerp er een voor ons! |
|
Wow, een loempia met babi pangang uit de oven is echt een stevig maaltje om de dag mee te beginnen. En nu: Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik denk dat ik straks maar eens naar de WokToGo ga voor wat voedsel... |
|
Oeh, ik ben gestoofde venkel aan het maken. Voor het eerst dus ben benieuwd wat er uit gaat komen. - 2 tenen gerookte knoflook - 2 bollen venkel in repen gesneden - 2 uien kunnen er ook goed bij, maar dat lust ik niet Die fruit je aan in boter of olie Als dat klaar is blus je de boel af met witte wijn of rose (ik heb nu droge witte wijn erbij gegooid) Deksel op de pan en smoren maar. Ik gok op een minuut of 30/45 Als dat gebeurd is bind je de boel in met maizena/aardappelzetmeel. Op het laatste moment komen er nog hamblokjes bij en champignons (die laatste kan je makkelijk weglaten of vervangen voor paprika) Tenminste, dit is de bedoeling. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
Hier gaat het straks worden boerenkool met een groot stuk unox rookworst. No doubt about it - I can't live without it Alcohol, Alcohol |
|
Damn, dat was lekker. Die gaat mn recepten schrift in Beetje geraspte kaas erover was een goed idee. Volgende keer alleen zoete wijn ipv droge, hij was ietsje te zuur (al was dat niet echt storend overigens) Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
Klinkt erg lekker! Dat ga ik van het weekend misschien wel maken. En dan met paprika en prei i.p.v. champignons en mét ui. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |