|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Lijkt mij ook best wel lekker eten ja. No doubt about it - I can't live without it Alcohol, Alcohol |
|
De boerenkool met worst was hier anders ook best. No doubt about it - I can't live without it Alcohol, Alcohol |
|
quote:Ik ga me er vanavond aan wagen, Venkel met ham, prei, ui, paprika en wat verse kruiden, gestoofd in een licht zoete witte wijn. Geserveerd met rösti (misschien een vreemde combi, maar daar had ik zo'n zin in. ) |
|
Denk dat je het wel weet, maar je kunt het beste harde kruiden gebruiken (laurier enzo) anders stoof je ze tot snot. En succes! Hier wordt het een ovenschotel met broccoli, wortel, mais, spekjes, kaas en kruidige puree. Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off. |
|
Kruiden heb ik ook op het laatste pas toegevoegd. Zelfs met half zoete wijn was het nog vrij zurig. Volgende keer meer paprika & prei, en wat water bij de wijn(letterlijk). Wel erg lekker. |
|
Oh, nu weet ik het antwoord op mijn vraag al No doubt about it - I can't live without it Alcohol, Alcohol |
|
Eindelijk een 'oventje' gekocht. Zo'n gek halogeen ding dat "Infra chef' heet. Maar als hij het doet kan ik eindelijk die 1001 recepten eens uitproberen die ik nog had liggen. |
|
Straks zuurkool ovenschotel maken. - Champignons met een uitje en wat knoflook bakken, van het vuur af halen en vervolgens mengen met uitgeknepen zuurkool, stukjes appel, rozijnen en zongedroogde tomaten. - Laag voorgekookte aardappel (puree kan ook) in een ovenschaal, daar bovengenoemd mengsel overheen en dat weer afdekken met aardappel. - Sausje maken van creme fraiche, een ei, verse bieslook en peper en zout. Dat er overheen. - Afdekken met dikke laag kaas. - Drie kwartier de oven in. You have time. You are doing fine. |
|
Argh, dat wil ik eigenlijk morgen doen. 'kHeb ganzenvet staan om de schotel in te vetten. Mooie stukken spek en wordt of wild gevogelte erbij.. Maar mijn vriendin lust geen zuurkool. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Dan eet jij het 2 dagen achter elkaar & dan mag zij wat anders verzinnen. |
|
quote:Alleen eten vind ik niet leuk. Zeker niet als ik iets 'maak'. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Bitch heeft verdomme te vreten wat er op tafel staat. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
quote:Daar heb ik ook last van. Ik heb net MH gedwongen zijn broertjes (en/of ouders) uit te nodigen, zodat ik me kan uitleven op die oven en van alles uit kan proberen. Vind ik heerlijk, bakken en koken, maar dan moet ik wel eters hebben. Edit; Dit weekend in ieder geval zelf een focaccia maken (met olijven en zongedroogde tomaatjes), kaas-peper-kruiden muffins, en gevulde kipfilet, en groente'koekjes', hartige taart, gestoomde groenten en vis, en en en.. Misschien moet ik iets meer dan een weekend er voor uittrekken. [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 11-03-2011 11:46] |
|
Zelf focaccia maken is een aanrader. Ik heb de mazzel dat de kids hier gek zijn op olijven, zongedroogde tomaten en dat soort spul. Het leukste om samen met de kinderen te doen, vinden ze geweldig en ze eten ook tien keer beter daarna. Of zijn de broertjes van MH niet meer zo klein? [Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 11-03-2011 12:34] Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Gegrilde focaccia met ruffel. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Eentje is 'klein', de andere 17 en 19. Die van 17 is trouwens gek op koken, dus zou het nog leuk vinden ook. Ken je toevallig meer leuke oven recepten? |
|
quote:Ja hoor. Ik maak elke donderdag ovenschotel, omdat we dan pas laat kunnen eten. Dan ga ik 's morgens met de kleinste ovenschotel maken en voorbraden, hoeft het 's avonds alleen nog maar een kwartier warm te worden. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Ovenrecept: Grote, schoongemaakte, uitloop(mais)kip. Deze vullen met vier tenen knoflook, zo'n vier stukken 1/8e citroen en zoveel mogelijk met ansjovis gevulde olijven. In een hoge bak (ovenbestendig) zetten. Rest vd olijven + vocht in deze bak gooien. Nog wat tenen knoflook en de rest vd cintroen erbij. Halve fles chardonnay over de kip heen laten lopen. Flink wat zeezout (of ander grof zout), versgemalen peper (zwart of vier seizoenen) en provencaalse kruiden (iig wat tijm ed) over de kip strooien. Wat boter op de kip leggen of wat spuitboter overheen spuiten. Kip twintig minuten op 180 graden; daarna 50 minuten op 150 graden. Rond de ongeveer vijftien minuten vocht over de kip heenschenken. Rest van het vocht in een doopbaar bakje bijserveren. (Vers) Stokbrood of ciabatta bij serveren. Eventueel speziebonen, een, qua smaak, lichte tapenade of een subtiel camembertje. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
Dat klinkt geheel niet verkeerd. Even kijken of ik dat iets kan aanpassen zodat de infra-chef het ook aan kan. |
|
quote: Lekkerste zuurkool ooit, buiten oma's zuurkool, heb ik hier gegeten: fficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wl" target="_blank" class="url3" rel="nofollow">http://maps.google.com/maps?q=De+Brave+Broeder,+Grote+Kerkhof,+Deventer,+Nederland&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nlfficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wl Zullen ze vast niet het hele jaar aanbieden, maar damn Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
quote:Haha! Ik ken(de) het keukengeheim vd Brave Broeder. Dat kwam vast niet uit eigen keuken. Ik ben de eerste en enige die dat ooit ontdekt heeft. Ben afgekocht. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote: Haha, nice! Ze deden wel of het uit eigen keuken kwam Hoe dan ook, het was fokking lekker en niet duur Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy. |
|
quote:Ik weet, ik weet. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote: Heb het ook eens gemaakt, maar geen succes helaas. Hij was vrij taai geworden en normale supermarktfocaccia was 10x beter quote: Klinkt goed! :D Heb vandaag ook een ovenschotel gemaakt: moussaka, lekker! Hier uiteraard het geheime, authentieke, gekoesterde familierecept: - Knor pak kopen - ingrediënten op Knor pak kopen - bereiden zoals op Knor pak - in de oven (zie Knor pak) - eten [/zachteG] |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |