![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|||
|
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Wasabi is prima te doen, het is inderdaad wel een heel ander soort hitte dan van sambal of chili afkomt. Overigens is de meeste wasabi die hier in supermarkten wordt verkocht surrogaatwasabi.. ![]() |
|
quote: klopt ja, is lekker en krokant, gekocht van de CHinese invoerder in Gent signature ![]() |
|
Net taco's gegeten, geserveerd met een beetje rijst en tortilla chips met een zure room sausje, erg lekkere combi. ![]() |
|
Pittige kiprolade ![]() Stap 1: Marinade mix: Olijfolie 3 el, ketjap 2 el, sojasaus 2 el, sambal 1 el, peper, zout, en chiliflakes! (Dat is zeg maar de verhouding, zelf even puzzelen met hoeveel marinade je nodig hebt, kruiden moet je zelf bepalen). Stap 2: Uurtje laten inweken, rollade 4 x draaien, zodat elke kant goed aan de beurt komt. Stap 3: In de pan een uitje en paar teentjes knoflook fruiten, daar de rollade in bakken (liefst afgesloten pan). Stap 4: Gooi er de laatste 10 minuten eventueel champignons (en nog grove ui ringen) bij. Stap 5: Ik snij op het einde de rollade, en laat alle plakken nog eventjes elke kant een minuutje of 2 sudderen voor ik het serveer. Serveren met: Gebakken aardappeltjes (zelf kruiden: peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en oregano bijvoorbeeld, of een italiaanse kruidenmix, ook erg lekker). De aardappeltjes bakken, en de laatste 3 minuten gooi je hier groente bij: paprika, courgette en uitje bijvoorbeeld. En mensen, kom eens met wat lekkere recepten! [Dit bericht is gewijzigd door Silence op 11-02-2010 14:39] ![]() |
|
Gister lekkere pasta gegeten. Ingrediënten: * Spaghetti; * Tonijn uit blik; * Grote garnalen; * Ananas; * Chilipeper; * Citroensap; * Witte wijn; * Tomaten; * Ui; * Knoflook; * Peper & zout. Samenstellingen mag je zelf verzinnen, erg lekker! [Dit bericht is gewijzigd door WhiteRider op 11-02-2010 16:42] ![]() |
|
quote: ![]() Vriendlief en ik waren afgelopen zomer in Boekarest. De Roemeense traditionele keuken is niet echt om over naar huis te schrijven. Vriend nam een hap van grijze snotterige bagger en kreeg daarna een heel bijzondere gezichtsuitdrukking. Bleek smerige zuurkool met heeeel veel mierikswortel te zijn. Rare Roemenen. ![]() Verrassend triviaal ![]() |
|
erwtensoep aan het maken ![]() ![]() |
|
Lekker ![]() Straks eens een poging tot Chinese Tomaten soep doen. Moet ik wel eerst even boodschappen doen. ![]() |
|
Recepten? Van de week zelf loempia's gemaakt, groot succes. Benodigdheden: -Filodeeg (12 vellen) -Bakje taugé (geen Chinese bondagehomo, da's een touw-gay) -Paprika -Champignons -Een winterwortel -Een dunne prei -Een kipfilet -Evt. een ei -Evt. sambal Het filodeeg laten ontdooien. Een halfuur voordat het ontdooid is aan voorbereidingen beginnen. Alle groente schoonmaken en heel kleine reepjes van snijden (julienne). Bij elkaar in een vergiet gooien en uit laten lekken. De kipfilet in heel kleine blokjes snijden en even aanbakken. Zout en peper erover. De groente met de kip mengen in een bak, schep laos, schep ketoembar en evt. sambal erbij doen. Het mengsel flink roeren. De vellen filodeeg vullen met een schep van het groente-vleesmengsel, dan oprollen waarbij je de onder-en bovenkant een paar cm. leeg houdt. Die flappen naar binnen vouwen, en de loempia's afsmeren met water of geklutst ei, zodat ze dichtzitten. Vier minuten frituren in vet van 180 graden. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. ![]() |
|
Zodra we een oven-iets hebben hier, ga ik 't zeker een keer maken ![]() ![]() |
|
Zeer simpele maaltijdsalade voor 1 persoon: - Krulsla- of rucola-melange - 3 tros- of smaaktomaten, gesneden in blokjes - Circa 75 gram maïs - Halve bol mozzarella, gesneden in blokjes - 125 gram hamblokjes - Teen knoflook, fijngesneden - Chiliflakes, bij voorkeur natuurlijk eigen of Gurbes fabricaat - Goede honing-mosterd dressing Eerste vier ingrediënten bij elkaar mikken (komkommer kan er eventueel ook bij, dat geeft wat extra bite). Hamblokjes met de knoflook een paar minuten in een beetje olie aanbakken op middelhoog vuur en vervolgens bij de rest gooien. Chiliflakes en dressing erover, mengen en klaar. Extreem simpel maar zo lekker. Variëren met ingrediënten toegestaan! ![]() |
|
Bruine bonensoep met runder rookworst ![]() en dan vanavond lekker ruften bij The Devils Blood!! Here kitty kitty kitty! ![]() |
|
quote:Erg lekker met wat zongedroogde tomaatjes, croutons en pijnboompitjes. ![]() |
|
@Bassie Je kunt er ook nog garnalen door doen. Al dan niet in combinatie met Cha Siew (en dan bedoel ik niet een ongewassen Chow Chow). @Stilte De loempia's bak je in de olie hoor, niet in de oven. ![]() [Dit bericht is gewijzigd door Forever After op 13-02-2010 18:32] ![]() |
|
quote: Ik ben niet zo'n crouton-fan. En of pijnboompitten in deze combinatie smaken, ik betwijfel het. Enkele in stukken gesneden zongedroogde tomaten zijn daarentegen een erg goed idee, die onthoud ik voor de volgende keer! ![]() |
|
Pijnboompitten zei ik meer omdat dat in mijn "pittenmix" zit. Die bestaat uit zongedroogde tomaten, croutons en pijnboompitjes. Meestal erg lekker hoor. Maar vooral die zongedroogde tomaatjes vind ik érg lekker. Mijn recept van de chinese tomatensoep net: Stap 1). Zet 1 liter water op met: 2 bouilonblokjes (liefst kip, anders mag ook) 2 kippenpoten klein uitje/halve grote ui 2 teentjes knoflook Uurtje laten opstaan. Stap 2). Vis je de kippenpoten er uit, pluk ze kaal en laat ze in een bakje afkoelen. Gooi daarna 2 pakjes gezeefde tomaat van 500 gr. door de soep. Breng het aan de kook. Ondertussen: papje maken van 4 el ketjap, 6-8 el suiker, 1 tl sambal, 2 tl azijn, tl djahé en evt. beetje citroengras. en een papje maken van 2 el maizena met water. Stap 3). Gooi dit bij de soep samen met een handje mihoen en laat het 20 minuutjes zacht borrelen. Stap 4). Gooi de kipstukjes erbij, en eventueel 3 in stukjes gesneden bosuitjes. Even op temperatuur laten komen en serveren! Stap 5). Zodra het in de kom zit, beetje peper op strooien en beetje bassilicum. En tada! Het ruikt vreemd, maar smaakt wel goed! ![]() |
|
Bigos was ![]() ![]() |
|
quote: En iedere keer dat je het opwarmt wordt het nóg lekkerder. ![]() Je voelt de bas in je buik trappen, je voelt de hogen in je muil klappen ![]() |
|
quote: Inderdaad, heb nog een pan vol voor morgen ![]() ![]() |
|
Net Italian Coffee's gemaakt, met rietsuiker, zelfgemaakte slagroom en lekkere dessertkoffie en Amaretto afcourse ![]() signature ![]() |
|
Eet jij koffie? ![]() =) ![]() |
|
met brokken en al signature ![]() |
|
quote: Vandaag gemaakt veur mien ouwelui, aardappelpuree, rode kool en spruitjes erbij. Echt enorm lekker weer, ik hou normaal niet van de Nederlandse keuken maar dit is een positieve uitzondering. Riblappen bij de slager gehaald, gisteren in de azijn gezet. Vlees om een uur of drie vanmiddag aangebakken, daarna weer in de azijnmarinade laten sudderen en uiteindelijk om zeven uur het eten geserveerd. Slow food FTW ![]() Fickt nicht mit dem Raketemensch!! ![]() |
|
quote: Wat is er high quality aan Belgische frieten? Ik ken alleen die veels te vette Belgische frietmeuk waar meteen de schijterij achteraan racet. ![]() The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world. ![]() |
![]() |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
![]() |
Index / Algemeen | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |