|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: oh, wist niet dat dat bestond (en kon) . Uit zo'n soort croissantjesbak plofblikje? Mijn recept was ook nog van Jamie Oliver die beweerde dat iedere mongoloid focaccia's kon bakken [/zachteG] |
|
Didn't pass the mongoloid-test? [Dit bericht is gewijzigd door Vargen666 op 12-03-2011 13:15] |
|
quote:Uit zo'n papieren zak, staat bij al die soorten brooddeeg van AH. Weet niet of het echt foccacia is trouwens, 't is meer ciabatta met van alles door het deeg gekneed als zongedroogde tomaat en olijven. Smaken doet het in elk geval. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Of gewoon witbroodmix, in een ander schaaltje olijfolie met rozemarijn en knoflook laten trekken. Dan maak je het witbrood, daar kneed je een beetje olijfolie doorheen. Vervolgens rol je het deeg uit, en druk er met de achterkant van een mes 'kuiltjes' in. Dan het olie-rozemarijn-knoflook mengsel daar overheen smeren. Daarna olijven in plakjes en zongedroogde tomaten in stukjes er over heen en hup: de oven in. Tenminste, dat ga ik zo proberen. |
|
Ik ga hartige taart maken, met zalm, garnalen, creme fraiche, ei, rode peper, knoflook en nog wat kruiden naar keuze. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Ik wil ook weer een choco-iets maken. Zometeen maar even in het boek kijken. |
|
@Silence: was t wat? quote:oh damn, lekker . Ik moet ook niet in t receptentopic kijken als ik nog niet gegeten heb quote: Oh oh, ik heb een tijd geleden het geniaalste en makkelijkste chocorecept ooit gevonden. Even kijken of ik het recept nog kan vinden. edit: niet kunnen vinden zometeen eens beneden in de kast kijken. [/zachteG] |
|
Gaaf, daar heb ik wel oren naar. Overigens heb ik niets uitgezocht nog. Volgende week maar doen. |
|
Gevonden :D Zal het recept even vertalen: quote: Ik heb ze in een muffinblik gebakken en kreeg zo'n 10 stuks en ze moesten zeker 12 min. in de oven. Verder heb ik bakpapier in de vormpjes gedaan ipv ingevet, dan kun je ze zo uit de vormpjes tillen. De boter heb ik gewoon direct op het vuur gesmolten en vervolgens de chocola erbij, ging prima. Ik denk dat ze in een normale oven op zo'n 225 *C moeten. Als vormpje kun je speciale bakjes gebruiken, muffinvormpjes, koffiekopjes, what ever (géén papieren cakevormpjes). t resultaat is goddelijk [/zachteG] |
|
Dat klinkt erg goed! Thanks! Eens even zien wanneer ik gelegenheid heb zoiets te maken... |
|
Wordt al misselijk als ik het recept lees Maar bakken is leuk I generally avoid temptation...unless I can't resist it. |
|
quote: maar goed dan dat ik mijn Swahili weer even heb opgehaald quote: want je lust geen... chocola?? :O [/zachteG] |
|
Gek ben ik er niet op,nee Maar dan de boter en suiker nog eens bij. Brrrr! I generally avoid temptation...unless I can't resist it. |
|
Beste chocoladerecept dat ik ooit gezien heb was toch wel dat van chocoladetruffels. Het bestond ongeveer uit basterdsuiker, chocola en boter (verhouding 1 op 1) met een klein beetje slagroom erdoor om het iets luchtiger te laten lijken. Gelukkig merk je de eerste paar minuten niet hoe erg dat vult, totdat opeens je maag compleet vol aanvoelt en je de rest van de dag geen honger meer hebt. |
|
Truffels zijn lekker. Zelf toen gemaakt met een klein beetje boter, dat smelten. Daarin de pure ofwel witte chocola smelten. Daar verse (light) slagroom bij. Bij de witte 43 likeur, bij de pure whisky gooien. Daarna in de koelkast laten stollen. Na een uur uit de koelkast halen, en balletjes van rollen. Die door de pure danwel witte gesmolten chocola halen en daarna door cacao of kokos poeder. Een enorme smeerboel, maar lekker! |
|
quote:Dat was ie! En vrij simpel te maken ook: Oven voorverwarmen op 200 graden C. (Electrische oven). Zes plakjes deeg voor hartige taart laten ontdooien. Ondertussen een rode paprika, een rode peper en twee tenen knoflook in snippers snijden. Sausje maken van 200 ml. crème fraiche en vier eieren. Daar de paprika, peper, knoflook en dille en zout naar smaak aan toevoegen. Dan een springvorm invetten met olijfolie, en met de deegplakjes bekleden. De deegbodem bekleden met 250 gr. zalmsnippers, en daar jumbogarnalen (bakje 100 gr.) overheen verspreiden. Het sausje over de vis en garnalen gieten, en dan nog geraspte kaas (ik had jong belegen Maaslander) erover. Veertig minuten in de oven laten garen. Lekker met tomatensalade en rosé. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Die ga ik van de week maken! |
|
Zometeen frietjes om nom nom nom [/zachteG] |
|
M'n focaccia "broodje" is een heel brood geworden, hij gistte meer dan ik verwacht had. Dat is gelukkig niet erg, hebben we morgen ook nog. |
|
quote: ach, meer = meer, toch? Hoe smaakt 'ie? Ik wacht nog steeds op mn frietjes... honger [/zachteG] |
|
Ik moest helaas zuinig doen met de kruiden i.v.m. met maag, maar hij was wel erg lekker! Gaan we zeker nog eens maken als m'n maag weer mee werkt. Jij eet smakelijk! |
|
dankjewel! Gaat alleen nog ff duren [/zachteG] |
|
Waarom? |
|
ik net een heel erg dikke steak met Pastinaak in gedroogde paprikaschilfers met een parmezaanpepersaus en oven-bolletjes signature |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |