IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Koorknaapjes verwennen en andere vormen van 'naastenliefde' [Christendom Topic Deel VI] Vorige pagina | Volgende pagina
Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 28-11-2010 19:19 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Profiel van Ascendant Grotesque

Wrath of God: religious primes and punishment
1. Ryan McKay1,2,3,4,*,
2. Charles Efferson1,2,
3. Harvey Whitehouse3 and
4. Ernst Fehr1,2

1.
Institute for Empirical Research in Economics, University of Zürich, Zürich, Switzerland
2.
Laboratory for Social and Neural Systems Research, University of Zürich, Zürich, Switzerland
3.
Centre for Anthropology and Mind, University of Oxford, Oxford, UK
4.
Department of Psychology, Royal Holloway, University of London, Egham, Surrey TW20 0EX, UK

Abstract
Recent evidence indicates that priming participants with religious concepts promotes prosocial sharing behaviour. In the present study, we investigated whether religious priming also promotes the costly punishment of unfair behaviour. A total of 304 participants played a punishment game. Before the punishment stage began, participants were subliminally primed with religion primes, secular punishment primes or control primes. We found that religious primes strongly increased the costly punishment of unfair behaviours for a subset of our participants—those who had previously donated to a religious organization. We discuss two proximate mechanisms potentially underpinning this effect. The first is a ‘supernatural watcher’ mechanism, whereby religious participants punish unfair behaviours when primed because they sense that not doing so will enrage or disappoint an observing supernatural agent. The second is a ‘behavioural priming’ mechanism, whereby religious primes activate cultural norms pertaining to fairness and its enforcement and occasion behaviour consistent with those norms. We conclude that our results are consistent with dual inheritance proposals about religion and cooperation, whereby religions harness the byproducts of genetically inherited cognitive mechanisms in ways that enhance the survival prospects of their adherents.

http://rspb.royalsocietypublishing.org/content/early/2010/11/17/rspb.2010.2125.abstract




Quis moderabat ipsos moderatores?


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 01-12-2010 12:17 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

241 klachten seksueel misbruik binnen kerk

UTRECHT - Bij Hulp & Recht, het meldpunt van seksueel misbruik binnen katholieke instellingen hebben 241 mensen een aanklacht ingediend. Dat heeft het meldpunt woensdag bekendgemaakt.
© ANP

In totaal ontving het meldpunt de afgelopen maanden 1799 reacties. In 1643 gevallen gaat het om meldingen van seksueel misbruik, in 63 gevallen om geestelijke mishandeling en 93 reacties gaan over lichamelijke mishandeling.

Hulp & Recht krijgt nog steeds reacties binnen. Het meldpunt verwacht de officiele aanklachten in 2011 af te handelen.

De klachten kunnen volgens de procedure van Hulp & Recht niet ontvankelijk zijn en al dan niet gegrond worden verklaard. Ze kunnen schriftelijk worden afgehandeld of na een hoorzitting.

Commissie-Deetman

Woensdag is de laatste dag dat mensen een melding kunnen doen bij de commissie-Deetman.

Die commissie, bestaande uit vijf wetenschappers doet op initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) wetenschappelijk onderzoek naar het misbruik binnen rooms-katholieke instellingen, zoals bisdommen, ordes en congregaties.

Misbruikmeldingen na woensdag gaan niet verloren, maar worden niet meer geregistreerd voor het wetenschappelijk onderzoek.

De woordvoerder van de commissie Deetman liet weten dat de onderzoekscommissie ruim 1200 meldingen heeft ontvangen van Hulp & Recht. ''Die mensen wilden graag dat hun melding wordt meegenomen met het onderzoek. Anderen stelden dat niet op prijs'', aldus de woordvoerder van Hulp & Recht.

Reacties

Zelf ontving de commissie Deetman nog eens duizend reacties. Hoeveel dubbele meldingen er bij de onderzoekscommissie en Hulp & Recht zijn binnengekomen, moet nog worden onderzocht.

Klachten die bij Hulp & Recht worden gemeld, worden behandeld door de Beoordelings- en Adviescommissie (BAC). De in totaal 241 officiele aanklachten zijn ingediend door 213 personen: sommigen hebben meer dan één klacht ingediend.

Hulp & Recht heeft juridische adviseurs voor slachtoffers aangesteld die dat op prijs stelden. In totaal zijn er nu twaalf juridisch adviseurs in touw. Zij helpen de slachtoffers bijvoorbeeld met het opstellen van een klaagschrift.

Oftewel: Niks incidenten, god houdt van iedereen, maar speciaal van kleine kindekes!


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 21-12-2010 15:52 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

"In muziek van Jan Smit zit een groot kwaad"
"We moeten weer radicaal voor Christus leven"

Eind deze maand presenteert Stichting Jijdaar uit Doorn een nieuwe poplezing. Daarmee wil de stichting met name reformatorische jongeren keihard confronteren met de ware boodschap van de top 40 muziek waar ze naar luisteren. Afgelopen zaterdag was er een preview voor predikanten en oudsten. "Ik denk dat Reformatorisch Nederland op z'n kop zal staan", vertelt Koos de Jong.


Koos, die zelf ex-dj is, heef intensief meegewerkt aan de poplezing: "We laten door middel van filmpjes zien wat de ware boodschap nu eigenlijk is van veel artiesten. De filmpjes kunnen behoorlijk heftig en confronterend zijn. En dan heb ik het niet over Ramstein of andere duidelijke satantische groepen. Nee,ik heb het gewoon over Jan Smit, Lily Allen, Lady Gaga en K3. Die worden veel geluisterd door christelijke jongeren. We moeten de jongeren leren om radicaler te worden en te stoppen met hinken op twee gedachten. De duivel maakt zo'n enorme misbruik van deze muziek omdat we niet inzien dat het een totaal andere boodschap heeft dan de boodschap van God. Het is gewoon onmogelijk om te leven met Christus en tegelijkertijd te genieten van de zonde."

Volgens de Jong is er geen sprake van het 'zoeken naar verkeerde dingen' zoals het achterstevoren afdraaien van liedjes: "Het gaat gewoon om de boodschap in de liedjes. Wist je bijvoorbeeld dat Lily Allen het liedje 'Fuck you' naar christenen toezingt? Vinden we het normaal dat K3, die door duizenden kinderen worden gevolgd over seksuele gemeenschap praten als "Jij mag me verslinden, doe het heel zachtjes, geen kreetjes en geen lachjes"? Ga de nummers van Jan Smit eens beluisteren, ze staan vol van de erotiek en het 'pluk de dag' idee. Alles draait om seks en egoisme in de top 40 muziek. Dat is echt niet wat God van ons wil! We moeten weer radicaal voor Christus gaan leven en alles wat tegen Hem is, wat Hem negeert en wat een andere boodschap dan hem heeft uitbannen uit ons leven!"

De nieuwe poplezing zal op 27 december in Doorn, 29 december in Apeldoorn en 8 januari in Veenendaal plaatsvinden.

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=19776


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 21-12-2010 15:54 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Lol botmongolen.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 21-12-2010 15:55 by Forever After Profiel van Forever After

"Ramstein of andere duidelijke satantische groepen"


:')


 


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 21-12-2010 15:57 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Over de knapenliefde in Rammstein vallen ze dan weer niet ;')


WMP
Usericon van WMP
Posted 21-12-2010 15:58 by WMP Profiel van WMP

Zie je wel, ProgTon, je leeft zondig!


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 21-12-2010 16:18 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

En natuurlijk ook in Veenendaal, het zal ook eens niet.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 21-12-2010 17:24 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

Ik word inderdaad ook altijd bloedgeil als ik Jan Smit hoor zingen.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


spectre
Usericon van spectre
Posted 21-12-2010 17:27 by spectre Profiel van spectre

Maar dat heeft een andere reden


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 21-12-2010 17:37 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

quote:
Op 21 december 2010 17:27 schreef spectre het volgende:
Maar dat heeft een andere reden


Nee hoor.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 21-12-2010 17:54 by bastianus Profiel van bastianus

Nu moet ik wel toegeven dat ik de teksten van K3 inderdaad op zijn zachtst gezegd dubieus vind. Er zitten inderdaad toespelingen op sex in, en dat in kinderliedjes! In deze tijden waarin het lijkt te barsten van de pedofielen overal lijkt me dat op zijn minst ongepast, en een verkeerde boodschap uitdragen.
Maar goed, wel weer typisch volwassen om er dan weer van alles achter te gaan zoeken, kinderen pakken die boodschap niet op en horen alleen maar een leuk onschuldig muziekje. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar de motivatie van Gert Verhulst, waarom laat hij drie lekkere porno-lookalikes in dito kledij dubbelzinnige teksten bij kinderliedjes zingen? Kan hij dan niet beter een soort Centerfold of Samantha Fox-achtige act speciaal voor vaders lanceren zonder kinderen met een bepaald ideaalbeeld op te zadelen dat richting porno gaat? Hetzelfde vind ik overigens gelden voor Barbie met haar modelmaten en ander perfectionisme.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


BlackWizard
Usericon van BlackWizard
Posted 21-12-2010 18:10 by BlackWizard Profiel van BlackWizardhttp://www.myspace.com/merlijnpoolman

quote:
Op 21 december 2010 16:18 schreef De Tegenpartij het volgende:
En natuurlijk ook in Veenendaal, het zal ook eens niet.


Zeker, las toevallig dat het maarliefst een 12,7& SGP stemmend percentage bewoners heeft, tegenover 1,6 in het algemeen in Nederland.

De blootbladen verbranding van de EO-directeur daar in 1987 is ook de moeite waard even te googelen


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 21-12-2010 19:59 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Ik ga het niet googelen, ik maak Veenendaal al 41 jaar elke dag mee.

[Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 21-12-2010 19:59]


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Dentz
Usericon van Dentz
Posted 21-12-2010 20:06 by Dentz Profiel van Dentz

Hoe heet die christen vraagbaak ook al weer? Staat ook vol met dat soort juweeltjes.


... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore.


Samoroth
Usericon van Samoroth
Posted 25-12-2010 21:38 by Samoroth Profiel van Samoroth

Gisteren probeerde een christelijke malloot in Den Bosch mij een bijbel aan te smeren.

Ze moeten maar eens de teksten van Deathspell Omega lezen.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 26-12-2010 11:11 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 25 december 2010 21:38 schreef Samoroth het volgende:
Gisteren probeerde een christelijke malloot in Den Bosch mij een bijbel aan te smeren.

Ze moeten maar eens de teksten van Deathspell Omega lezen.
Och, als die bijbel gratis was zou ik hem wel aannemen.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 26-12-2010 11:13 by Forever After Profiel van Forever After

Wat moet je dan ook op 1e kerstdag in Den Bosch?


 


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 26-12-2010 14:34 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

Wat moet je er uberhaupt


Against God and Government


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 26-12-2010 19:56 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 25 december 2010 21:38 schreef Samoroth het volgende:

Ze moeten maar eens de teksten van Deathspell Omega lezen.


En dan?


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 26-12-2010 19:57 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

de lyrics van de nieuwe?


signature


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 26-12-2010 20:00 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 26 december 2010 19:57 schreef Hypnos het volgende:
de lyrics van de nieuwe?


:')


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 26-12-2010 20:10 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 26 december 2010 19:56 schreef Sonic Titan het volgende:
En dan?


kerken laten instorten op christelijke feestdagen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 27-12-2010 12:44 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 25 december 2010 21:38 schreef Samoroth het volgende:
Gisteren probeerde een christelijke malloot in Den Bosch mij een bijbel aan te smeren.

Ze moeten maar eens de teksten van Deathspell Omega lezen.
Jij bent wel kvlt zeg.


When your people matter, menstrual health matters


spectre
Usericon van spectre
Posted 27-12-2010 13:24 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 27 november 2010 11:44 schreef kwelgeest het volgende:
Maar als god 'de mens' naar zijn evenbeeld heeft geschapen dan is god ook besmet met 'menselijke' onvolmaaktheden; heeft god ook de mogelijkheid of zelfs neiging tot het doen van kwaad.
En als god bestaat als transcedent überwezen/entiteit, is het dan niet logisch dat hij zich bewust is van zijn onvolmaaktheden en die, die hij in de mens gestopt heeft? Is hij daardoor, door de schepping van de mens, willens en wetens met haar onvolmaaktheden, niet verantwoordelijk voor, de bron van het kwaad?

prima post


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen