IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 27 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Auteur:
Topic : Koken zonder Kvelgeest (eten en /of koken 4) Vorige pagina | Volgende pagina
GinaG
Usericon van GinaG
Posted 19-03-2020 10:46 by GinaG Wijzig reactieProfiel van GinaGQuote dit bericht

quote:
Op 17 maart 2020 15:58 schreef Zazoe het volgende:
Heb nog wel n heerlijk recept voor draadjesvlees met lenteui, knoflook steranijs en gember


*steekt hand op*
Yes please, klinkt heerlijk!


Eikel


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 19-03-2020 12:20 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Kom maar op, ja.




"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 19-03-2020 12:36 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Is jouw chilirecept hier al voorbijgekomen?


Dit is 'de internetz', lul !!!


Heyoka
Usericon van Heyoka
Posted 19-03-2020 12:56 by Heyoka Wijzig reactieProfiel van HeyokaQuote dit bericht

quote:
Op 14 februari 2020 16:17 schreef F.Jacobse het volgende:
Ik heb begin jaren 80 in de slechtste supermarkt alhier vakken gevuld. En met een codeertang andere data op artikelen geplakt, want over de datum spul verkocht minder goed. Tsja, supermarkten. Maar dat was vroeger.





Het EKO-systeem is volgens mij best een heel goed systeem. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar volgens mij is het een heel goed opgetuigd systeem dat door de hele keten goed gemonitord wordt. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in. Is het perfect? Nee, natuurlijk niet, maar laat dat geen reden zijn om het niet te gebruiken. Het is het beste wat er is en het is alles behalve slecht.


I represent man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his “divine spiritual and intellectual development,” has become the most vicious animal of all!


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 19-03-2020 13:46 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

Nu bezig met dit:



Staat al 5 uurtjes te pruttelen in de slowcooker en goddomme wat ruikt dat lekkerrrrrrrrr. (Geschreven recept staat overigens in de videobeschrijving.)


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 19-03-2020 17:11 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

quote:
Op 19 maart 2020 12:36 schreef Natural Disaster het volgende:
Is jouw chilirecept hier al voorbijgekomen?


Volgens mij wel. Met blokjes courgette.

Vandaag speklappen, gisteren uit de vriezer zijn gehaald. Aardappels geschild en gekookt. De helft is voor mij, de andere helft bak ik voor eega. Rode bietjes met ui uit pot verwarmen.

En dan morgen weer hamsteren als een gek, want twee dingen uit de voorraad opgemaakt, hehe.

Supermarkten zullen tegenwoordig een stuk strenger en dergeljke zijn, in de jaren 80 mocht alles nog, leek het wel, hehe.




"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 19-03-2020 17:38 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Het pottenvak stond vanochtend nog aardig vol hoor.

Enkel bij de AH waren de Hak potjes zo goed als op, maar die waren ook in de aanbieding.



Dit is 'de internetz', lul !!!


Heyoka
Usericon van Heyoka
Posted 19-03-2020 18:05 by Heyoka Wijzig reactieProfiel van HeyokaQuote dit bericht

quote:
Op 19 maart 2020 17:11 schreef F.Jacobse het volgende:
Volgens mij wel. Met blokjes courgette.

Vandaag speklappen, gisteren uit de vriezer zijn gehaald. Aardappels geschild en gekookt. De helft is voor mij, de andere helft bak ik voor eega. Rode bietjes met ui uit pot verwarmen.

En dan morgen weer hamsteren als een gek, want twee dingen uit de voorraad opgemaakt, hehe.

Supermarkten zullen tegenwoordig een stuk strenger en dergeljke zijn, in de jaren 80 mocht alles nog, leek het wel, hehe.





Je eet alsof de derde wereld oorlog is uitgebroken. Volgens mij kun je nog gewoon normaal eten hoor. Ik sterf nog liever dan dat ik dit eet.


Maar goed, ieder zijn ding.


I represent man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his “divine spiritual and intellectual development,” has become the most vicious animal of all!


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 19-03-2020 18:18 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Hij heeft het toch niet over tulpenbollen hein.

Maar toegegeven, bietjes uit pot is ook niet mijn ding.



Dit is 'de internetz', lul !!!


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 19-03-2020 19:03 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Sommige dingen voor het gemak, he. Ik heb nog nooit verse bietjes gehaal. Maar in principe is bietjes met ui zelf maken niet zo'n gedoe.

Nou eten we hier graag witte bonen in tomatensaus van Heinz (ander merk is niet zo lekker). Laatst dacht, laat ik dat eens zelf maken.

Eerste link op google en toen dacht ik, ja daaag.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

1 pot witte bonen (400 gram) (nog uit pot, kun je nagaan, hahaha)
1 blik tomatenblokjes (400 gram) (nog uit blik, kun je nagaan, hahaha)
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 rode ui
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel tomatenpuree
snuf Pimentón.
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
peper en zout

https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/super-healthy-sunday-witte-bonen-tomatensaus/

We eten hier iets uit pot of blik voor de gemakkelijk. Ik vind koken leuk en maak ook als ik zin heb recepten die veel werk kosten graag klaar. Maar zoveel gedoe voor zoiets simpels. Niet altijd zin in.




[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 19-03-2020 19:04]


"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 19-03-2020 19:11 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Precies, als de smaak en hoeveelheid niet kan worden goedgemaakt door de effort die er ingestoken wordt dan laat maar zitten.

Zo ook met van die gerechten waar je de halve (aziatische) kruiden en specerijenmarkt in moet verwerken. En daarna gebruik je het gros van die zooi nooit meer. Doei.



Dit is 'de internetz', lul !!!


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 19-03-2020 21:58 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 19 maart 2020 13:46 schreef Ethereal het volgende:
Nu bezig met dit:



Staat al 5 uurtjes te pruttelen in de slowcooker en goddomme wat ruikt dat lekkerrrrrrrrr. (Geschreven recept staat overigens in de videobeschrijving.)


FAKKING GENIAAL. Whoah, wat lekker... Al zou ik de spek/bacon er uit laten, na zo lang pruttelen wordt dat zacht en klef. Al kan dat ook aan het feit liggen dat ik het in de slowcooker heb gemaakt ipv in een stoofpan.

Maar wauw. Nu alweer zin in morgen, want genoeg over


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 19-03-2020 22:16 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Ikzelf zou die spek kleiner gesneden hebben.

Maar sowieso zou ik voor een gewone stoofpan met dus een dikke bodem gaan.




[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 19-03-2020 22:17]


"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 19-03-2020 22:34 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 19 maart 2020 22:16 schreef F.Jacobse het volgende:
Ikzelf zou die spek kleiner gesneden hebben.

Maar sowieso zou ik voor een gewone stoofpan met dus een dikke bodem gaan.





Dat was ook nog een optie geweest, kleiner snijden, maar ook kleine stukjes klef spek vind ik niet lekker

Serieus, slowcooker is wel een briljante uitvinding. Avond vantevoren paar ingrediënten snijden, in dat ding mikken, ‘s ochtends aanzetten en ‘s avonds klaar. Pulled pork, spareribs die van het bot af vallen (even afgrillen in de oven), stoofpotjes, kippenragout (2 kipfilets gekruid onderin, blik champignonsoep erbij en gaan met die banaan), een van de beste aanschaffen die ik voor de keuken gedaan heb.

Oké, van Sinterklaas heb gekregen dan.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 19-03-2020 22:52 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Klinkt goed.

Video nog eens terug gekeken. Naast kleiner snijden had ik de spek beter uitgebakken.

Soms moet (iig doe ik dat) je een recept aanpassen naar je eigen wensen, hehe.




"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 19-03-2020 23:39 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 19 maart 2020 22:52 schreef F.Jacobse het volgende:
Klinkt goed.

Video nog eens terug gekeken. Naast kleiner snijden had ik de spek beter uitgebakken.

Soms moet (iig doe ik dat) je een recept aanpassen naar je eigen wensen, hehe.





Hehe, die spek was superknapperig en prima voordat het de pan in ging, maar na 8 uur weken ging dat gauw voorbij... Nouja, even vissen en dooreten

Doe ik idd ook vaak, als ik denk dat iets er goed bijpast of juist niet lekker vind, aanpassen die handel. Extra teentje knoflook, pepertje, wat kruiden waarvan ik denk dat ze erbij horen... Koken is leuk!


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 20-03-2020 15:34 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Heel erg leuk, ja.

Runder riblappen bij de boni, 700gr voor 5 euro.

Tijd voor hachee van Nicky. Al eerder gemaakt, dus gegarandeerd succes.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R983788/hachee-van-nicky

7 jaar geleden uit de allerhande gehaald, blijkbaar.




"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 20-03-2020 22:35 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 19 maart 2020 10:46 schreef GinaG het volgende:
*steekt hand op*
Yes please, klinkt heerlijk!

Zal m morgen hier ff posten..ben net thuis


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 21-03-2020 23:08 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

Pond rundvlees
Soja saus
+/- cm Gember
5 knoflook
Tl suiker
Bosje Lente ui
2x Steranijs

Pan op het vuur met ong 1 liter warer..runderlappen erin en +/- 10 eetlepels sojasaus
+steranijs, gember knoflook en suiker (alles fijn snijden)
Laten koken en dan het vuur laag zetten en door laten pruttelen ...(3 uurtjes)
Regelmatig wat water bij doen..het verdampt natuurlijk...evt ook wat sojasaus
Wanneer het gaar is dan schep je de grove kruiden (gember/steranijs) eruit...doe de lenteui in stukjes erbij...
Het rundvlees in kkeine stukjes "scheuren"
Het smaakt nog lekkerder als je het oas de vokgende dag eet.

Je eet het met mie en hete chinese kool
(Mie op je bord, rundvlees met de bouillon eroverheen en hete kool ernaast)

[Dit bericht is gewijzigd door Zazoe op 21-03-2020 23:09]


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 21-03-2020 23:14 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

Hete kool:

Chinese kool
Stukje Gember
4 x Knoflook
Scheut Azijn
2 el Sambal

Kool heel fijn snijden..


Stukje gember fijn snijden
Knoflook persen
Azijn erbij
2 eetlepels sambal
Papje roeren....kool erbij en goed door roeren...
Bon apetit

(De helft vd kool gebruik ik om te koken voor bij het rundvlees gerecht


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 22-03-2020 8:16 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

last minute delivery

Die kool is dus eigenlijk een salade, op dat wat je er van kookt na?

En het vlees niet vooraf aanbakken?



Dit is 'de internetz', lul !!!


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 22-03-2020 10:08 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 22 maart 2020 8:16 schreef Natural Disaster het volgende:
last minute delivery

Die kool is dus eigenlijk een salade, op dat wat je er van kookt na?

En het vlees niet vooraf aanbakken?



Klopt...tis een frisse rauwe salade wat goed smaakt bij het vlees
Nee het vlees niet aanbakken...het moet echt gaarkoken


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 22-03-2020 10:16 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 21 maart 2020 23:14 schreef Zazoe het volgende:
Hete kool:

Chinese kool
Stukje Gember
4 x Knoflook
Scheut Azijn
2 el Sambal

Kool heel fijn snijden..


Stukje gember fijn snijden
Knoflook persen
Azijn erbij
2 eetlepels sambal
Papje roeren....kool erbij en goed door roeren...
Bon apetit

(De helft vd kool gebruik ik om te koken voor bij het rundvlees gerecht
Klinkt ranzig. Maar ik dan ook geen fan van Chinese kool.



Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 22-03-2020 10:33 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

quote:
Op 22 maart 2020 10:08 schreef Zazoe het volgende:
Klopt...tis een frisse rauwe salade wat goed smaakt bij het vlees
Nee het vlees niet aanbakken...het moet echt gaarkoken


Die salade ben ik nog niet over uit, maar dat vlees gaat wel op het ooit te proberen gerechtenlijstje.



Dit is 'de internetz', lul !!!


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 22-03-2020 10:53 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 22 maart 2020 10:33 schreef Natural Disaster het volgende:
Die salade ben ik nog niet over uit, maar dat vlees gaat wel op het ooit te proberen gerechtenlijstje.



Is zeker de moeite waard


Dit topic is 27 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen