|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Kom maar op, ja. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Is jouw chilirecept hier al voorbijgekomen? Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: Het EKO-systeem is volgens mij best een heel goed systeem. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar volgens mij is het een heel goed opgetuigd systeem dat door de hele keten goed gemonitord wordt. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in. Is het perfect? Nee, natuurlijk niet, maar laat dat geen reden zijn om het niet te gebruiken. Het is het beste wat er is en het is alles behalve slecht. I represent man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his “divine spiritual and intellectual development,” has become the most vicious animal of all! |
|
Nu bezig met dit: Staat al 5 uurtjes te pruttelen in de slowcooker en goddomme wat ruikt dat lekkerrrrrrrrr. (Geschreven recept staat overigens in de videobeschrijving.) Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
quote: Volgens mij wel. Met blokjes courgette. Vandaag speklappen, gisteren uit de vriezer zijn gehaald. Aardappels geschild en gekookt. De helft is voor mij, de andere helft bak ik voor eega. Rode bietjes met ui uit pot verwarmen. En dan morgen weer hamsteren als een gek, want twee dingen uit de voorraad opgemaakt, hehe. Supermarkten zullen tegenwoordig een stuk strenger en dergeljke zijn, in de jaren 80 mocht alles nog, leek het wel, hehe. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Het pottenvak stond vanochtend nog aardig vol hoor. Enkel bij de AH waren de Hak potjes zo goed als op, maar die waren ook in de aanbieding. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: Je eet alsof de derde wereld oorlog is uitgebroken. Volgens mij kun je nog gewoon normaal eten hoor. Ik sterf nog liever dan dat ik dit eet. Maar goed, ieder zijn ding. I represent man as just another animal, sometimes better, more often worse than those that walk on all-fours, who, because of his “divine spiritual and intellectual development,” has become the most vicious animal of all! |
|
Hij heeft het toch niet over tulpenbollen hein. Maar toegegeven, bietjes uit pot is ook niet mijn ding. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Sommige dingen voor het gemak, he. Ik heb nog nooit verse bietjes gehaal. Maar in principe is bietjes met ui zelf maken niet zo'n gedoe. Nou eten we hier graag witte bonen in tomatensaus van Heinz (ander merk is niet zo lekker). Laatst dacht, laat ik dat eens zelf maken. Eerste link op google en toen dacht ik, ja daaag. Wat heb je nodig? (2 – 3 personen) 1 pot witte bonen (400 gram) (nog uit pot, kun je nagaan, hahaha) 1 blik tomatenblokjes (400 gram) (nog uit blik, kun je nagaan, hahaha) 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 1 rode ui 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel tomatenpuree snuf Pimentón. 1 teentje knoflook 1 laurierblaadje peper en zout https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/super-healthy-sunday-witte-bonen-tomatensaus/ We eten hier iets uit pot of blik voor de gemakkelijk. Ik vind koken leuk en maak ook als ik zin heb recepten die veel werk kosten graag klaar. Maar zoveel gedoe voor zoiets simpels. Niet altijd zin in. [Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 19-03-2020 19:04] "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Precies, als de smaak en hoeveelheid niet kan worden goedgemaakt door de effort die er ingestoken wordt dan laat maar zitten. Zo ook met van die gerechten waar je de halve (aziatische) kruiden en specerijenmarkt in moet verwerken. En daarna gebruik je het gros van die zooi nooit meer. Doei. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: FAKKING GENIAAL. Whoah, wat lekker... Al zou ik de spek/bacon er uit laten, na zo lang pruttelen wordt dat zacht en klef. Al kan dat ook aan het feit liggen dat ik het in de slowcooker heb gemaakt ipv in een stoofpan. Maar wauw. Nu alweer zin in morgen, want genoeg over Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Ikzelf zou die spek kleiner gesneden hebben. Maar sowieso zou ik voor een gewone stoofpan met dus een dikke bodem gaan. [Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 19-03-2020 22:17] "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
quote: Dat was ook nog een optie geweest, kleiner snijden, maar ook kleine stukjes klef spek vind ik niet lekker Serieus, slowcooker is wel een briljante uitvinding. Avond vantevoren paar ingrediënten snijden, in dat ding mikken, ‘s ochtends aanzetten en ‘s avonds klaar. Pulled pork, spareribs die van het bot af vallen (even afgrillen in de oven), stoofpotjes, kippenragout (2 kipfilets gekruid onderin, blik champignonsoep erbij en gaan met die banaan), een van de beste aanschaffen die ik voor de keuken gedaan heb. Oké, van Sinterklaas heb gekregen dan. Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Klinkt goed. Video nog eens terug gekeken. Naast kleiner snijden had ik de spek beter uitgebakken. Soms moet (iig doe ik dat) je een recept aanpassen naar je eigen wensen, hehe. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
quote: Hehe, die spek was superknapperig en prima voordat het de pan in ging, maar na 8 uur weken ging dat gauw voorbij... Nouja, even vissen en dooreten Doe ik idd ook vaak, als ik denk dat iets er goed bijpast of juist niet lekker vind, aanpassen die handel. Extra teentje knoflook, pepertje, wat kruiden waarvan ik denk dat ze erbij horen... Koken is leuk! Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
Heel erg leuk, ja. Runder riblappen bij de boni, 700gr voor 5 euro. Tijd voor hachee van Nicky. Al eerder gemaakt, dus gegarandeerd succes. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R983788/hachee-van-nicky 7 jaar geleden uit de allerhande gehaald, blijkbaar. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
quote: Zal m morgen hier ff posten..ben net thuis |
|
Pond rundvlees Soja saus +/- cm Gember 5 knoflook Tl suiker Bosje Lente ui 2x Steranijs Pan op het vuur met ong 1 liter warer..runderlappen erin en +/- 10 eetlepels sojasaus +steranijs, gember knoflook en suiker (alles fijn snijden) Laten koken en dan het vuur laag zetten en door laten pruttelen ...(3 uurtjes) Regelmatig wat water bij doen..het verdampt natuurlijk...evt ook wat sojasaus Wanneer het gaar is dan schep je de grove kruiden (gember/steranijs) eruit...doe de lenteui in stukjes erbij... Het rundvlees in kkeine stukjes "scheuren" Het smaakt nog lekkerder als je het oas de vokgende dag eet. Je eet het met mie en hete chinese kool (Mie op je bord, rundvlees met de bouillon eroverheen en hete kool ernaast) [Dit bericht is gewijzigd door Zazoe op 21-03-2020 23:09] |
|
Hete kool: Chinese kool Stukje Gember 4 x Knoflook Scheut Azijn 2 el Sambal Kool heel fijn snijden.. Stukje gember fijn snijden Knoflook persen Azijn erbij 2 eetlepels sambal Papje roeren....kool erbij en goed door roeren... Bon apetit (De helft vd kool gebruik ik om te koken voor bij het rundvlees gerecht |
|
last minute delivery Die kool is dus eigenlijk een salade, op dat wat je er van kookt na? En het vlees niet vooraf aanbakken? Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: Klopt...tis een frisse rauwe salade wat goed smaakt bij het vlees Nee het vlees niet aanbakken...het moet echt gaarkoken |
|
quote:Klinkt ranzig. Maar ik dan ook geen fan van Chinese kool. When your people matter, menstrual health matters |
|
quote: Die salade ben ik nog niet over uit, maar dat vlees gaat wel op het ooit te proberen gerechtenlijstje. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: Is zeker de moeite waard |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |