IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 27 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Auteur:
Topic : Koken zonder Kvelgeest (eten en /of koken 4) Vorige pagina | Volgende pagina
ColdheartMinor
Oink! Oink!
Usericon van ColdheartMinor
Posted 22-03-2020 11:25 by ColdheartMinor Wijzig reactieProfiel van ColdheartMinorQuote dit bericht

quote:
Op 19 maart 2020 13:46 schreef Ethereal het volgende:
Nu bezig met dit:



Staat al 5 uurtjes te pruttelen in de slowcooker en goddomme wat ruikt dat lekkerrrrrrrrr. (Geschreven recept staat overigens in de videobeschrijving.)


Die man heeft sowieso geniaal lekkere en vooral simpele recepten. Laatst z'n stoofvlees gemaakt. Heerlijk! Was ook op zo'n stormachtige zondag in het begin van het jaar. Alleen had ik de aardappelfriet vervangen door zoete aardappelfriet. VInd ik toch net iets lekkerder.


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 22-03-2020 15:51 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 22 maart 2020 11:25 schreef ColdheartMinor het volgende:
Die man heeft sowieso geniaal lekkere en vooral simpele recepten. Laatst z'n stoofvlees gemaakt. Heerlijk! Was ook op zo'n stormachtige zondag in het begin van het jaar. Alleen had ik de aardappelfriet vervangen door zoete aardappelfriet. VInd ik toch net iets lekkerder.

Ziet er best smakelijk uit maar volgens mij ook best machtig of niet?


GinaG
Usericon van GinaG
Posted 23-03-2020 9:02 by GinaG Wijzig reactieProfiel van GinaGQuote dit bericht

quote:
Op 21 maart 2020 23:08 schreef Zazoe het volgende:
Pond rundvlees
Soja saus
+/- cm Gember
5 knoflook
Tl suiker
Bosje Lente ui
2x Steranijs

Pan op het vuur met ong 1 liter warer..runderlappen erin en +/- 10 eetlepels sojasaus
+steranijs, gember knoflook en suiker (alles fijn snijden)
Laten koken en dan het vuur laag zetten en door laten pruttelen ...(3 uurtjes)
Regelmatig wat water bij doen..het verdampt natuurlijk...evt ook wat sojasaus
Wanneer het gaar is dan schep je de grove kruiden (gember/steranijs) eruit...doe de lenteui in stukjes erbij...
Het rundvlees in kkeine stukjes "scheuren"
Het smaakt nog lekkerder als je het oas de vokgende dag eet.

Je eet het met mie en hete chinese kool
(Mie op je bord, rundvlees met de bouillon eroverheen en hete kool ernaast)


Merci!


Eikel


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 23-03-2020 22:47 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 22 maart 2020 11:25 schreef ColdheartMinor het volgende:
Die man heeft sowieso geniaal lekkere en vooral simpele recepten. Laatst z'n stoofvlees gemaakt. Heerlijk! Was ook op zo'n stormachtige zondag in het begin van het jaar. Alleen had ik de aardappelfriet vervangen door zoete aardappelfriet. VInd ik toch net iets lekkerder.


Agreed, ook al een aantal dingen gemaakt.. Mag ook graag naar Sam the Cooking Guy kijken, die heeft ook wel toffe recepten.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 23-03-2020 22:57 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Ik vind die gast maar een bal gehakt.



Dit is 'de internetz', lul !!!


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 23-03-2020 23:45 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 23 maart 2020 9:02 schreef GinaG het volgende:
Merci!

Alstu


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 24-03-2020 0:10 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 23 maart 2020 22:57 schreef Natural Disaster het volgende:
Ik vind die gast maar een bal gehakt.




Een bal gehakt.... Kiekeboe?





Ik kan er wel prima naar kijken. Vind hem bij Dumpert eigenlijk wel vervelend, maar dit kanaal trek ik wel.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 24-03-2020 0:26 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Met z'n nagels? Dat ga ik niet terug kijken, hoor. Garverredamme, in het koken topic...




[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 24-03-2020 0:37]


"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 24-03-2020 7:29 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 24 maart 2020 0:26 schreef F.Jacobse het volgende:
Met z'n nagels? Dat ga ik niet terug kijken, hoor. Garverredamme, in het koken topic...





Dat was eurokok Martin!


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 24-03-2020 7:34 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

quote:
Op 24 maart 2020 0:10 schreef Ethereal het volgende:

Ik kan er wel prima naar kijken. Vind hem bij Dumpert eigenlijk wel vervelend, maar dit kanaal trek ik wel.


Vervelend ja. Lijkt er bij te moeten horen tegenwoordig.

Op 24Kitchen heb je ook al twee van die galbakken, met hun vishaloutfit. Flikker toch op met die tokkies.
Nou is er aan 24kitchen al een tijdje niet veel meer aan maar dat terzijde.


Dit is 'de internetz', lul !!!


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 24-03-2020 10:16 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 24 maart 2020 7:34 schreef Natural Disaster het volgende:
Vervelend ja. Lijkt er bij te moeten horen tegenwoordig.

Op 24Kitchen heb je ook al twee van die galbakken, met hun vishaloutfit. Flikker toch op met die tokkies.
Nou is er aan 24kitchen al een tijdje niet veel meer aan maar dat terzijde.


Die zijn IRRITANT ja. Miljuschka daarentegen...


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 24-03-2020 13:19 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

quote:
Op 24 maart 2020 7:29 schreef Ethereal het volgende:
Dat was eurokok Martin!


Dit is een ander, aha.

Geen vieze nagels etc?




[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 24-03-2020 13:19]


"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 26-03-2020 17:14 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

Jus recepten, want kant en klaar is meuk en not done sinds ik de overstap heb gemaakt.

Liefst geen 50 ingrediënten voor een halve liter jus (45+ in overleg).


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 26-03-2020 17:37 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht



Dit is 'de internetz', lul !!!


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 26-03-2020 21:56 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 26 maart 2020 17:14 schreef Zwelglichaam het volgende:
Jus recepten, want kant en klaar is meuk en not done sinds ik de overstap heb gemaakt.

Liefst geen 50 ingrediënten voor een halve liter jus (45+ in overleg).

Welke overstap?


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 26-03-2020 22:05 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Van uit een pakje zooi naar zelf (vers) gemaakt.


Althans, dat denk ik.



Dit is 'de internetz', lul !!!


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 27-03-2020 6:33 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

quote:
Op 26 maart 2020 17:37 schreef Natural Disaster het volgende:
Jus recepten
Ja zo kan je alles wel googlen. Het doel achter het vragen hier is dat andere users de ranzige recepten er al uit gefilterd hebben.

Maar inderdaad ja, kant en klaar is helemaal ruk. Behalve groene pesto, want die maak ik nog niet zelf.


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 28-03-2020 15:21 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

http://www.coop.nl/recepten/recept/spicy-ketjap-uiensoep/9897

Ziet er op zich wel lekker uit. En niet vol met ingredienten die je zelden of nooit meer gebruikt.



Dit is 'de internetz', lul !!!


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 28-03-2020 15:27 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Ik ben niet zo van de prei dus ik zou denk ik bosui gebruiken. Verder een makkelijk en prima maaltje.

Ik doe wel eens een potje bouillon, een potje groentemix van bonduelle ofzo en een zakje noodles (YumYum en niet die gore good noodles) met wat kruiden naar smaak en beschikbaarheid.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 28-03-2020 15:29 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Een zakje noodles en een klein blikje groentesoep (Of andere soep naar keus) in een kom mikken en opwarmen levert trouwens ook een prima mpastamaaltijd op.

Zit net genoeg vocht in voor de noodles.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 29-03-2020 21:20 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 26 maart 2020 22:05 schreef Natural Disaster het volgende:
Van uit een pakje zooi naar zelf (vers) gemaakt.


Althans, dat denk ik.



Is vaak wel lekkerder....ik maak de jus gewoon van mn vlees....
Ik blus het af met wat water en dan een flinke scheut curry erin...ff doorpruttelen zodat de jus bind


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 29-03-2020 21:46 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Curry? Als uit een fles? Currysaus?

Nog nooit van gehoord.




"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 29-03-2020 22:51 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

Curry (of ketchup), zeker! Vaak ook klein beetje sambal, en toch een klein schepje kant-en-klaar-jus. Bindt net wat beter, qua smaak ook fijn.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Zazoe
Usericon van Zazoe
Posted 31-03-2020 10:09 by Zazoe Wijzig reactieProfiel van ZazoeQuote dit bericht

quote:
Op 29 maart 2020 21:46 schreef F.Jacobse het volgende:
Curry? Als uit een fles? Currysaus?

Nog nooit van gehoord.




Ja...die rode flessen kruiden ketjup/curry van Hela

Heerlijk, het proberen waard...of saslicksaus kan ook goed


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 03-04-2020 6:08 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

Premature aspergesoep fail: geschilde asperges uit pot gekocht ipv verse.

En zonder de schillen kan ik er geen bouillon van trekken om bij de roux te doen.

Is het mogelijk om de asperges in stukjes te snijden en er een heldere groentesoep met enkel asperges van te maken?
Groente uit pot is altijd behoorlijk week. Gaat het werken als ik er op het einde de staafmixer bij gebruik?


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


Dit topic is 27 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen