![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|||
|
![]() |
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 | ||||
Auteur: |
|
|
Fysieke winkel in Brussel, dus daar heb je weinig aan. Staat helaas ook geen merk op. One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz. ![]() |
|
Deze lijkt in de buurt te komen: https://www.fonq.nl/product/point-virgule-bamboe-hakblok-45-5-x-35-5-cm/137376/ Op 25 januari 2021 19:42 schreef Negatieveling het volgende: Grapperhaus zegt het letterlijk: voor slechtheid is er het strafrecht. ![]() |
|
Ha, dat is 'm gewoon! Blok zelf is inderdaad 5cm dik, plus een centimeter van de noppen die er onder zitten. ![]() One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz. ![]() |
|
Schweet, dat wordt 'm. ![]() Edit: en hoe werkt "in de olie zetten" precies? [Dit bericht is gewijzigd door Slegthyd op 27-05-2020 10:30] Op 25 januari 2021 19:42 schreef Negatieveling het volgende: Grapperhaus zegt het letterlijk: voor slechtheid is er het strafrecht. ![]() |
|
Eens in de zoveel tijd even insmeren, paar druppels uitsmeren met een keukenpapier of zo. Je schijnt geen olijf- of zonnebloemolie te moeten gebruiken, want plakkerig. Fles arachideolie bij de AH kost bijna niks, en dan kun je direct ook pindakaas zelf maken. One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz. ![]() |
|
Ik had ooit zoiets: https://www.horecasupply.nl/keukenartikelen/keukengerei/snijplanken-hout/snijplank-hakblok-met-4-poten-afm-325x265x10cm-beukenhout maar dan bij de action of xenos voor 10 euro, maar ik zie ze daar niet meer. ![]() ![]() |
|
quote: Even rondneuzen op da interwebz en je vindt 'm goedkoper. 10 euro in de knip bij De Kinderplaneet. :') Belgen hè. https://www.dekinderplaneet.be/nl-be/a00093016?gclid=EAIaIQobChMIorKPnuvT6QIVU7TVCh0_oQCXEAYYBCABEgLcS_D_BwE Edit: Wel verzendkosten want goedkoper dan 50 euro. [Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 27-05-2020 12:34] Op 3 december 2020 13:52 schreef faalhaas het volgende: Het is duidelijk dat wij er andere parameters op nahouden. ![]() |
|
quote: Interesting.. waarom juist arachideolie en niet die andere? Of bijv. rijstolie of druivenpitolie of welkander uit deze lijst? ![]() |
|
Op 3 december 2020 13:52 schreef faalhaas het volgende: Het is duidelijk dat wij er andere parameters op nahouden. ![]() |
|
quote: Kan allemaal geloof ik, maakt niet zoveel uit. ![]() One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz. ![]() |
|
quote: Heh, rauwe lijnzaadolie heb ik toevallig nog wel liggen. Thx! ![]() |
|
"Mijn" merk zilvervliesrijst was op, dus even een ander merk moeten pakken. Op de verpakking staat: 15 minuten laten koken, dan afgieten en 5 minuten terug in de pan met het deksel erop. Dit levert echter een rijstkorrel op die geluid maakt zodra ik 'm in het vergiet gooi. Uiteindelijk leverde 25 minuten een acceptabel eindresultaat op, maar de volgende keer is het gewoon 30 minuten. Kan de hardheid van het water hier een invloed op hebben? Op 25 januari 2021 19:42 schreef Negatieveling het volgende: Grapperhaus zegt het letterlijk: voor slechtheid is er het strafrecht. ![]() |
|
Geen idee, maar waarom doe je rijst in een vergiet? edit. Ow, wacht, van die zakjes? 1,2 kg draadjesvlees gemaakt. 6 uur pruttelen en zo. Morgen eten, maar eigenlijk nu al zin in. DIE LUCHT! ![]() [Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 12-07-2020 22:00] "Die zitten op der luie krent in het Europese pleuris Parlement, en die zeggen dan dat wij moeten bezuinigen, voor hullie der grote Mercedessen. Ja, kom, zie'k zo bleeks soms?" ” ![]() |
|
Afgieten? Het is niet van die rijst die al het water in het pannetje absorbeert. Op 25 januari 2021 19:42 schreef Negatieveling het volgende: Grapperhaus zegt het letterlijk: voor slechtheid is er het strafrecht. ![]() |
|
Pak dan zilvervliesrijst van Lassie. In 7 min klaar. Of je haalt je rijst bij de toko. Al zal die wel langer moeten koken. @Wim Hoe giet jij de gekookte rijst af, net als aardappels? Als je rijst kookt in een pan water of bouillon dan giet je die toch af in een vergiet. Veel makkelijker kan niet. [Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 12-07-2020 23:12] Op 3 december 2020 13:52 schreef faalhaas het volgende: Het is duidelijk dat wij er andere parameters op nahouden. ![]() |
|
We hebben hier pandan rijst, zo'n 4,5 kg zak bij de toko. 10 minuten koken en dan afgieten. Maar dat doe ik met het deksel zo'n beetje met een spleetje... Niet in een vergiet. Kan ook, maar mijn hoofd vind van niet. "Die zitten op der luie krent in het Europese pleuris Parlement, en die zeggen dan dat wij moeten bezuinigen, voor hullie der grote Mercedessen. Ja, kom, zie'k zo bleeks soms?" ” ![]() |
|
De gaatjes zijn klein. Er gaat geen korreltje verloren. Ik stem groenlinks. Op 25 januari 2021 19:42 schreef Negatieveling het volgende: Grapperhaus zegt het letterlijk: voor slechtheid is er het strafrecht. ![]() |
|
Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. ![]() |
|
Dat lijkt me een hele logische conclusie. ![]() Maar ik gebruik die troeprijst al lang niet meer. Fijn terug naar het vertrouwde merk (zilvervlies van jumbo huismerk). Tien minuten koken in ruim water. Eindresultaat is perfect. Op 25 januari 2021 19:42 schreef Negatieveling het volgende: Grapperhaus zegt het letterlijk: voor slechtheid is er het strafrecht. ![]() |
|
quote: Gebaseerd op de eerstgeboden optie van de 3 methodes om rijst te koken is je afgiet afschieten al onzin. Op 3 december 2020 13:52 schreef faalhaas het volgende: Het is duidelijk dat wij er andere parameters op nahouden. ![]() |
|
450 gram pandan rijst aan het koken. Gewoon in een pan in water. Na 10 minuten afgieten, hehe. ![]() Giga pan nasi a la Lonny aan het maken. Voor de jongeren, Lonny is een Nederlands-Indonesische televisiekok. Nou, dat. Wat meer rijst, speklapjes en nog wat dingen. Gebakken ei erbij, van die dingen. https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=176432&userid=249469 [Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 26-07-2020 14:26] "Die zitten op der luie krent in het Europese pleuris Parlement, en die zeggen dan dat wij moeten bezuinigen, voor hullie der grote Mercedessen. Ja, kom, zie'k zo bleeks soms?" ” ![]() |
|
Je rijst moet koud zijn als je 'm gaat bakken Wim. Althans voor het beste/een beter resultaat. Edit: Staat ook in het recept trouwens. [Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 26-07-2020 14:37] Op 3 december 2020 13:52 schreef faalhaas het volgende: Het is duidelijk dat wij er andere parameters op nahouden. ![]() |
|
Ja, dat weet ik, vandaar dat ik nu alvast de rijst gekookt heb. Die is over een uur of twee wel afgekoeld. En dan gaat het echte "werk" beginnen. ![]() [Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 26-07-2020 14:41] "Die zitten op der luie krent in het Europese pleuris Parlement, en die zeggen dan dat wij moeten bezuinigen, voor hullie der grote Mercedessen. Ja, kom, zie'k zo bleeks soms?" ” ![]() |
|
In een bakje doen, en dat bakje vervolgens in een iets grotere bak met een gedeelte water. Werkt ook andersom, met ontdooien. Op 25 januari 2021 19:42 schreef Negatieveling het volgende: Grapperhaus zegt het letterlijk: voor slechtheid is er het strafrecht. ![]() |
![]() |
Dit topic is 31 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 |
![]() |
Index / Algemeen | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |