|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Eet je bewust geen noten, Snaack? Er gaat hier per week wel een pond aan diverse ongebrande noten doorheen als tussendoortje/snaai. Dat is nog exclusief de noten die in de maaltijden gaan. |
|
quote: Natuurlijk is dit in zekere zin een dieet, maar bij een dieet denken de meeste mensen aan een tijdelijke eetgewoonte met als doel gewicht kwijt te raken. Ik weet niet hoe jouw lichaam werkt maar 40plus kan ik niet meer straffeloos alles eten dat ik lekker vind. Dan vliegen de kilo's er gewoon aan, zeker als ik niet veel sport of beweeg. Daarbij sport ik nu heel veel en als ik niet goed eet is dat eigenlijk zinloos. Daarbij wil ik ook gewoon gezond eten (en leven). quote: Nou ja, allebei maar ik kan niet meer straffeloos alles eten dat ik lekker vind. Zo simpel is het. Dus soms is eten functioneel eten en niet meer dan dat. Zo'n smoothie bijvoorbeeld in de morgen, het smaakt eigenlijk nergens naar maar er zit wel een berg vezels, calcium, eiwit, vitamine C, etc in. Verder zijn er toch veel gezonde dingen die ik echt lekker vind. Zo'n tofu scramble bijvoorbeeld, ik eet het soms drie keer per dag. Ik heb jarenlang dagelijks impulsief boodschappen gedaan en altijd maar "lekker" willen eten. Dan moest ik bij wijze van elke dag bedenken wat ik wilde gaan eten, vervolgens boodschappen doen, koken, je snapt hem. Dat geeft eigenlijk best veel stress. Het kost bakken tijd. Het kost nog meer bakken geld en echt gezonder werd ik niet van natuurlijk. De enige reden dat ik in die periode geen tientonner ben geworden is dat ik altijd vrij intensief gesport heb. Wat een contrast met nu. De voorraadkast staat vol. De boodschappen worden 1 keer per week bezorgd. Ik kook vaak voor een paar dagen. Natuurlijk eet ik niet altijd "lekker" en soms is het gewoon knagen maar het scheelt allemaal zoveel tijd en geld en ondertussen word ik fitter en sterker zodat ik over enige tijd als het goed is niet 1 of andere hijgende vijftiger ben geworden maar actief kan blijven. Daar gaat het vooral om voor mij, ik wil ook als ik ouder word gezond en actief blijven en in plaats van de laatste decennia van je leven met een grauwe kop en een dikke pens naar de TV te kijken elke dag. Is dat dan dat glorieuze pensioen waar je je hele leven hard voor gewerkt hebt? Dat "grote genieten"? Hijgend naar de koelkast lopen om een blik Schultenbrau te pakken. Hoera! quote: Nou ja, daar zijn cheat days voor uitgevonden Een paar keer per maand eet ik gewoon wat ik wil. En in het weekend een biertje en een bak chips, kan prima. Het moet wel leuk blijven allemaal. Ik ben immers geen atleet maar een uitgezakte IT-er. quote: Toevallig gisteren niet maar ook hier gebruiken wij veel noten. [Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 03-08-2021 11:46] |
|
quote:Daar wacht je netjes mee tot aan je pensioen. Dan kan je ongestoord een kleine 2 decennia aan de geng want de basis is 65 jaar lang in ere gehouden. Maargoed, dat is nu dus te laat voor je. [Dit bericht is gewijzigd door Slegthyd op 03-08-2021 15:32] |
|
Zeg je nu zowaar eens een keer iets aardigs tegen mij? |
|
Nee, ik wilde de nadruk leggen op het feit dat het voor jou te laat is. Al heb ik er begrip voor als je er anders over denkt. |
|
Ok, dat was dan weer een mooie Slegtheyd-ism. |
|
Probeer de volgende keer op te letten. M'n vorige post was aangepast (voordat je je vraag stelde) met alle benodigde informatie om je vraag te beantwoorden. Alvorens je 'm stelde dus. |
|
Ok captain Slow. |
|
Ik maak zo maar eens wat sla met een schnitzel en misschien zelfs wel wat gebakken krieltjes in schil erbij. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Grote portie kibbeling en een medium friet oorlog en een cola was genoeg. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: *nu alweer honger* |
|
Aardappeltjes met Koolrabi en een boomstammetje. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
100g bruine rijst 400g wokgroenten 200g tofu De tofu krokant gebakken. De groenten gewokt met knoflook en wat sojasaus. Dit was 1 portie maar ik heb nog meer honger. |
|
Klinkt goed, al zou ik het met kipdijfilet doen en er nog een Scotch Bonnet bij door gooien. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik heb van de week een nacht zwetend met buikpijn wakker gelegen van een hotsauce van ghost peppers, niveau "ok nu is het echt niet leuk meer" terwijl ik toch echt wat gewend ben. Ik ben even klaar met dat hele hete spul. Dat ik dit ooit nog zou zeggen. |
|
Scotch Bonnet is nog redelijk normaal scherp en heeft bovendien een heerlijke frisse smaak. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
400g wokgroenten, dat eten we hier met z'n 2en. 170 gram rijst, met z'n 2en. Ipv tofu zo ik dan twee kipfilets doen. Met z'n 2en, natuurlijk. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
https://www.smulweb.nl/recepten/1428803/Surinaams-broodje-hete-kip-met-zuur Al eerder gemaakt, echt heerlijk. Gisteren bij de toko de masala gehaald, was op. Ieder één broodje hete kip. Ik heb gisteren nog italiaans bollen gehaald. Ook maar eens een broodje Mario klonen. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
quote: Toch niet toevallig zoiets he? https://www.ah.nl/producten/product/wi199028/h-nandan-masala-nandan Da's namelijk eigenlijk redelijk gewoon kerrie met een moeilijke naam, Wim. quote: Jeweettoch. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 08-08-2021 16:44] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Garam masala can be made from many different spices, but some of the most common are cinnamon, peppercorns, cardamom, mustard seeds, coriander seeds, cloves, mace, and nutmeg. En voor de niet Engels lezenden onder ons: Hieronder staat de bereidingswijze van een wat meer zoete variant. Benodigdheden: 3 laurierbladeren 1 theelepel korianderzaad 1 theelepel komijn 2,5 cm pijpkaneel 0,5 theelepel zwarte peper 2 anijssterren 1 theelepel karwijzaad 1 theelepel chilipoeder 0,5 theelepel gemberpoeder 1 theelepel amchoor 0,25 theelepel asafoetida https://nl.wikipedia.org/wiki/Garam_masala [Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 08-08-2021 20:45] "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Broodje pulled pork bitterballen fried chicken sandwich FRIET |
|
Weer eens wat anders, bitterballen van broodje pulled pork. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Snaack, Jij had pas iets met linzen. Hoe kook jij die dingen zonder dat je enkel vliesjes overhoudt en troebel water? Ik heb hier rode linzen, ooit gekocht om linzensoep te maken. Dat ging goed, maar linzensoep is niet mijn ding. Had uiteraard nog linzen over. Recent eens wat van gekookt als alternatief voor pasta/rijst, volgens de verpakking, maar zoals al gezegd bleef er weinig van over dan (nagenoeg) lege vliesjes. Dat kan niet de bedoeling zijn. Als je die krengen te kort kookt is het net of je zand zit te vreten dus dat is ook niet de oplossing. Dus hoe doe je dat? Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Aardappelschijfjes met köfte kruiden Zelfgebrouwen hamburgertje Simpele salade van ijsbergsla, rode ui, tomaat, mayo, en croutons van een oud broodkapje. Lading zout. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |