|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote:Ik had het woord "beetje" een tikje teveel genegeerd. Een blokje bouillon op 500ml water is echt veel te veel. Volgende keer eens een half blokje op een liter proberen. Verse rode kool: ik doe er wat kaneelpoeder en stukjes appel bij, maar nog smaakt het lafjes. Weinig zin om er 3 theelepeltjes suiker overheen te gooien. Uit pot smaakt een stuk sterker, hoe doen ze dat? Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
quote: quote: Verder: waarschijnlijk meer appel en de juiste appel. Geen Elstar, wel Goudreinet. Drie, vier stuks op een rode kool. Kruidnagel, laurier, rodewijnazijn. |
|
Uit een pot ken ik het niet want nooit gehad. Wat je wel links moet laten liggen is die uit de diepvries van Bonduelle, tenzij je van rauwe kool zo van het land via de diepvries je bord op. Als je het zelf teveel werk vindt op het geheel vers te maken dan kun je die van Iglo uit de diepvries proberen. Smaakt uiteraard niet zoals je het vers maakt maar is prima te doen. En maak je het vers dan wat Zodiac L hierboven post. En anders even op GaanGaanEend een recept zoeken. [Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 28-12-2019 10:02] Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Meer appel bleek de sleutel. Was alleen vergeten ze te schillen. En om nou 1 voor 1 de schil van kleine blokjes appel te gaan halen... Deze week burrito's maken. Tortilla + vlees + bonen (en kaas), alleen vind ik de textuur van bonen werkelijk waar verschrikkelijk. Ik doe er nog paprika en ui bij, want groenten. Is mais misschien een vervanger voor de bonen? En het gehakt graag pittig, maar geen zin om er simpelweg sambal onder te gooien. Gemalen cayenne peper? Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
Mais is geen vervanger voor bonen. Probeer dan nog eerder kapucijners of kikkererwten. En in plaats van gewoon sambal een normaal pepertje. Spaanse peper kan maar een surinaams pepertje (Madame Jeanette) is ook wel redelijk goed verkrijgbaar. Rawit heb je wel bij een toko maar die vind ik persoonlijk minder lekker. Tip: AH heeft vaak pakketjes met verschillende pepers liggen. https://www.ah.nl/producten/product/wi221518/ah-pepermix-spaanse-peper Scherpere soorten zul je in de gewone winkel wat beter moeten zoeken. Als je ze al kunt krijgen. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 30-12-2019 8:37] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Hoe zit het met de textuur van kapucijnders en kikkererwten? Die laatste kan ik eigenlijk alleen gepureerd in de hummus. Het is dat melige/korrelige wat me tegen staat. Net als stukjes aardappel in soep. Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
De standaard bruine boon is gewoon een week en klef ding. Andere soorten zijn vaak net iets steviger. Probeer anders ook eens kidneybonen. Nadeel is wel dat daar vaak al saus bij in het blik zit. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Afspoelen in een vergiet. Idd kidneybonen gebruiken, die zijn zeer lekker. Zwarte bonen zijn ook aanraders. |
|
Ik ga ook hard op kidneybonen ... hoe de hazen lopen ... |
|
Thanks voor de tips, maar bonen is gewoon een no-go. Nogmaals, het heeft niks met de smaak te maken. Er zijn ook mensen die fobisch zijn voor druiven. Niet vanwege de smaak, maar vanwege het uit elkaar splash gevoel als je erop bijt. Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
ok ... hoe de hazen lopen ... |
|
Ik heb dat met kaas. Ik krijg het alleen weg als het lekker krokant uit de oven komt op een pizza of lasagne ofzo. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Nou, een burrito was het dus niet. Wel een tortilla wrap met dingen erin. "Maar hoe vouw je zo'n ding dicht zonder dat de helft eruit lazert?" Mening YT filmpje bood uitkomst, maar soms zijn de comments geen onzin. Dus vooral niet teveel vulling erin doen. Ik had er nog rijst bij gedaan om er een full meal deal van te maken. Samen met de mais was er een te sterk front tegen pittig. Dus volgende keer eens kijken voor een chilisausje waarmee ik de tortilla's in kan smeren. Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
Of minder mais gebruiken. Ben er sowieso geen fan van. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: Begin met de basis: een goeie tortilla, ik maak mijn tortillas zelf. Deze goed warm (gemaakt) met eten vullen. ze rekken dan een btje mee. ik krijg ze zonder al te veel te knoeien goed dicht en ik gooi er echt een berg eten in. Een goed gevulde burrito eet je ook uit aluminiumfolie dan blijft het makkelijk bij elkaar zitten Eikel |
|
ik vouw de onderkant altijd dicht als een envelop, dan flikkert er niks uit Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote:Ja maar ik woon niet onder een brug. Goed vouwen (enveloppe inderdaad) en er toch niet teveel in gooien. Tortilla ook niet te warm, anders gaat 'ie breken. Sowieso wel voor herhaling vatbaar. Volgende keer wel van avocado en of guac erin. Stamppot: Ik doe een, in blokjes gesneden, chorizo worst ipv spekjes, en een paprika erbij. De blokjes chorizo een half uur laten zweten met de paprika en een ui zodat de olie vrijkomt. Boerenkoolstamppot overigens. Naast jus, wat kan er nog bij? Qua kruiden eventueel [nu grove zwarte peper, geen zout, nootmuskaat en een heel klein beetje gemalen cayenne peper]? [Dit bericht is gewijzigd door Zwelglichaam op 08-01-2020 13:39] Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
quote: alufolie is niet raar of scummy qua burrito, hoor. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
Maar daarbij heb ik altijd: Hoe eet ik dan de onderste helft, of flikker ik dat weg? Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Je stroopt die folie steeds meer naar beneden, terwijl je de burrito van bovenaf aan het verorberen bent. "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
gedoe Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote:Klinkt nog bijna sueel ook. Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou. |
|
bijna? bijna? Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
sjeezzz... "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |