IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 27 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Auteur:
Topic : Koken zonder Kvelgeest (eten en /of koken 4) Vorige pagina | Volgende pagina
Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 22-12-2019 10:36 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Lijkt me helemaal niks, rijst koken met een banaan.


Dit is 'de internetz', lul !!!


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 28-12-2019 1:03 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

quote:
Op 22 december 2019 6:37 schreef BenKnuckles het volgende:
Beetje bouillon in het kookwater.
Ik had het woord "beetje" een tikje teveel genegeerd. Een blokje bouillon op 500ml water is echt veel te veel.
Volgende keer eens een half blokje op een liter proberen.

Verse rode kool: ik doe er wat kaneelpoeder en stukjes appel bij, maar nog smaakt het lafjes. Weinig zin om er 3 theelepeltjes suiker overheen te gooien.
Uit pot smaakt een stuk sterker, hoe doen ze dat?


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 28-12-2019 9:15 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 28 december 2019 1:03 schreef Zwelglichaam het volgende:
Uit pot smaakt een stuk sterker, hoe doen ze dat?

quote:
Op 28 december 2019 1:03 schreef Zwelglichaam het volgende:
3 theelepeltjes suiker

Verder: waarschijnlijk meer appel en de juiste appel. Geen Elstar, wel Goudreinet. Drie, vier stuks op een rode kool. Kruidnagel, laurier, rodewijnazijn.


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 28-12-2019 10:02 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Uit een pot ken ik het niet want nooit gehad.

Wat je wel links moet laten liggen is die uit de diepvries van Bonduelle, tenzij je van rauwe kool zo van het land via de diepvries je bord op.

Als je het zelf teveel werk vindt op het geheel vers te maken dan kun je die van Iglo uit de diepvries proberen. Smaakt uiteraard niet zoals je het vers maakt maar is prima te doen.

En maak je het vers dan wat Zodiac L hierboven post.

En anders even op GaanGaanEend een recept zoeken.




[Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 28-12-2019 10:02]


Dit is 'de internetz', lul !!!


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 30-12-2019 7:51 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

Meer appel bleek de sleutel. Was alleen vergeten ze te schillen. En om nou 1 voor 1 de schil van kleine blokjes appel te gaan halen...

Deze week burrito's maken. Tortilla + vlees + bonen (en kaas), alleen vind ik de textuur van bonen werkelijk waar verschrikkelijk.
Ik doe er nog paprika en ui bij, want groenten. Is mais misschien een vervanger voor de bonen?

En het gehakt graag pittig, maar geen zin om er simpelweg sambal onder te gooien. Gemalen cayenne peper?


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 30-12-2019 8:31 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Mais is geen vervanger voor bonen. Probeer dan nog eerder kapucijners of kikkererwten.

En in plaats van gewoon sambal een normaal pepertje.

Spaanse peper kan maar een surinaams pepertje (Madame Jeanette) is ook wel redelijk goed verkrijgbaar. Rawit heb je wel bij een toko maar die vind ik persoonlijk minder lekker.
Tip: AH heeft vaak pakketjes met verschillende pepers liggen.

https://www.ah.nl/producten/product/wi221518/ah-pepermix-spaanse-peper

Scherpere soorten zul je in de gewone winkel wat beter moeten zoeken. Als je ze al kunt krijgen.

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 30-12-2019 8:37]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 30-12-2019 8:48 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

Hoe zit het met de textuur van kapucijnders en kikkererwten? Die laatste kan ik eigenlijk alleen gepureerd in de hummus.

Het is dat melige/korrelige wat me tegen staat. Net als stukjes aardappel in soep.


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 30-12-2019 9:32 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

De standaard bruine boon is gewoon een week en klef ding. Andere soorten zijn vaak net iets steviger.

Probeer anders ook eens kidneybonen. Nadeel is wel dat daar vaak al saus bij in het blik zit.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


BenKnuckles
Bencore
Usericon van BenKnuckles
Posted 30-12-2019 10:45 by BenKnuckles (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van BenKnucklesQuote dit bericht

Afspoelen in een vergiet. Idd kidneybonen gebruiken, die zijn zeer lekker. Zwarte bonen zijn ook aanraders.


I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 30-12-2019 13:23 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Ik ga ook hard op kidneybonen


De dunne scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid is als een kleine kabouter die je misschien wel kent maar waar je verder niet zoveel mee kan.


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 30-12-2019 13:39 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

Thanks voor de tips, maar bonen is gewoon een no-go. Nogmaals, het heeft niks met de smaak te maken.

Er zijn ook mensen die fobisch zijn voor druiven. Niet vanwege de smaak, maar vanwege het uit elkaar splash gevoel als je erop bijt.


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 30-12-2019 14:43 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

ok


De dunne scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid is als een kleine kabouter die je misschien wel kent maar waar je verder niet zoveel mee kan.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 31-12-2019 0:42 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Ik heb dat met kaas. Ik krijg het alleen weg als het lekker krokant uit de oven komt op een pizza of lasagne ofzo.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 03-01-2020 9:09 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

Nou, een burrito was het dus niet.

Wel een tortilla wrap met dingen erin.

"Maar hoe vouw je zo'n ding dicht zonder dat de helft eruit lazert?"

Mening YT filmpje bood uitkomst, maar soms zijn de comments geen onzin. Dus vooral niet teveel vulling erin doen.

Ik had er nog rijst bij gedaan om er een full meal deal van te maken. Samen met de mais was er een te sterk front tegen pittig. Dus volgende keer eens kijken voor een chilisausje waarmee ik de tortilla's in kan smeren.


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 03-01-2020 9:11 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Of minder mais gebruiken. Ben er sowieso geen fan van.



Dit is 'de internetz', lul !!!


GinaG
Usericon van GinaG
Posted 08-01-2020 12:22 by GinaG Wijzig reactieProfiel van GinaGQuote dit bericht

quote:
Op 3 januari 2020 9:09 schreef Zwelglichaam het volgende:
Nou, een burrito was het dus niet.

Wel een tortilla wrap met dingen erin.

"Maar hoe vouw je zo'n ding dicht zonder dat de helft eruit lazert?"

Mening YT filmpje bood uitkomst, maar soms zijn de comments geen onzin. Dus vooral niet teveel vulling erin doen.

Ik had er nog rijst bij gedaan om er een full meal deal van te maken. Samen met de mais was er een te sterk front tegen pittig. Dus volgende keer eens kijken voor een chilisausje waarmee ik de tortilla's in kan smeren.


Begin met de basis: een goeie tortilla, ik maak mijn tortillas zelf. Deze goed warm (gemaakt) met eten vullen. ze rekken dan een btje mee. ik krijg ze zonder al te veel te knoeien goed dicht en ik gooi er echt een berg eten in. Een goed gevulde burrito eet je ook uit aluminiumfolie dan blijft het makkelijk bij elkaar zitten


Eikel


spectre
Usericon van spectre
Posted 08-01-2020 12:43 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

ik vouw de onderkant altijd dicht als een envelop, dan flikkert er niks uit


God wants clean up rock campaigns


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 08-01-2020 13:20 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

quote:
Op 8 januari 2020 12:22 schreef GinaG het volgende:
Een goed gevulde burrito eet je ook uit aluminiumfolie dan blijft het makkelijk bij elkaar zitten

Ja maar ik woon niet onder een brug.

Goed vouwen (enveloppe inderdaad) en er toch niet teveel in gooien. Tortilla ook niet te warm, anders gaat 'ie breken.

Sowieso wel voor herhaling vatbaar. Volgende keer wel van avocado en of guac erin.

Stamppot:
Ik doe een, in blokjes gesneden, chorizo worst ipv spekjes, en een paprika erbij. De blokjes chorizo een half uur laten zweten met de paprika en een ui zodat de olie vrijkomt. Boerenkoolstamppot overigens. Naast jus, wat kan er nog bij? Qua kruiden eventueel [nu grove zwarte peper, geen zout, nootmuskaat en een heel klein beetje gemalen cayenne peper]?

[Dit bericht is gewijzigd door Zwelglichaam op 08-01-2020 13:39]


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 08-01-2020 13:58 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

quote:
Op 8 januari 2020 13:20 schreef Zwelglichaam het volgende:
Ja maar ik woon niet onder een brug.



alufolie is niet raar of scummy qua burrito, hoor.




"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


spectre
Usericon van spectre
Posted 08-01-2020 14:03 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

Maar daarbij heb ik altijd: Hoe eet ik dan de onderste helft, of flikker ik dat weg?


God wants clean up rock campaigns


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 08-01-2020 14:22 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Je stroopt die folie steeds meer naar beneden, terwijl je de burrito van bovenaf aan het verorberen bent.




"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


spectre
Usericon van spectre
Posted 08-01-2020 14:23 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

gedoe


God wants clean up rock campaigns


Zwelglichaam
Usericon van Zwelglichaam
Posted 08-01-2020 14:33 by Zwelglichaam Wijzig reactieProfiel van ZwelglichaamQuote dit bericht

quote:
Op 8 januari 2020 14:22 schreef F.Jacobse het volgende:
Je stroopt die folie steeds meer naar beneden, terwijl je de burrito van bovenaf aan het verorberen bent.



Klinkt nog bijna sueel ook.


Op 1 april 2020 13:39 schreef Fusion het volgende: Nou ja, ik trek ook mijn vorige keutel wel een beetje terug, ik ben echt oprecht bang voor jou.


spectre
Usericon van spectre
Posted 08-01-2020 14:41 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

bijna? bijna?


God wants clean up rock campaigns


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 08-01-2020 14:59 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

sjeezzz...






"Uw krijg drie seconden om de pleiterik te maken. Een, twee, twee en een halluf, twee en een kwar ennn jammer. Net op teid.”


Dit topic is 27 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen