|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: If memory serves me right, that is one hell of a delicious dish.. Die gaat in het grote kookboek! [Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.' |
|
quote: Damn' |
|
M., heb je nog problemen met het uiteenvallen van falafel? Heb er namelijk vanavond zelf gemaakt en is perfect gelukt, anders typ ik het recept wel eens over als iemand het wil... |
|
quote: Nou, ik ben wel nieuwsgierig ja, dus als je tijd & zin hebt horen we (of iig ik) het graag Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
graag Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
en snel een beetje, dan kan ik hetvanavond nog maken! |
|
Voor 4 personen: -275 gram kikkererwten (liefst gedroogde) -1 kleine ui, grof gesnipperd -15 gram koriander -2 teentjes knoflook, grof gesneden -1 eetlepel gemalen komijn -4 theelepels zout -2 eetlepels kikkererwtmeel -eventueel een paar chili's Dus... kikkererwten een nachtje laten weken in water; of ze in een pan met water zetten, twee minuten laten doorkoken en dan 1 à 2 uur laten weken. Dan laten uitlekken. (alleen als het gedroogde zijn hé, als het er zijn uit blik, alleen laten uitlekken) De kikkererwten samen met de ui, koriander, look, komijn, chilipepers en zout pureren in de keukenrobot tot een 'samenhangende massa'. Nu, ik heb alleen zo'n ding waar ik handmatig aan moet zwengelen, dus bij mij was het eerder nog een brokkelige massa. Een klein handjevol nemen van het mengsel en een balletje vormen, daar dan overtollig vocht uitknijpen. De balletjes door het kikkererwtmeel rollen. In hete olie bakken of frituren en laten uitlekken! (en dan in een pittabroodje mikken met groenten en saus naar keuze ) |
|
dank u, dat gaan we vanavond eens maken dan! |
|
Vanavond eet ik simpele erwtensoep: Voor twee personen breng je 250 gram spliterwten, 1 liter water, twee tuinkruidenbouillonblokjes en twee flinke eetlepels in stukjes geknipte selderij aan de kook. Dit laat je op een laag pitje drie kwartier pruttelen. Wel af en toe roeren, anders kan het aanbakken. Vervolgens mik je een gesnipperde uit, een in ringen gesneden prei, twee teentjes gehakte knoflook en nog twee flinke eetlepels in stukjes geknipte selderij in de pan. Dit laat je nog een half uurtje meekoken. Op smaak brengen met (vers gemalen) zwarte peper en eventueel een snufje zout. Deze soep is vegetarisch en halal, dus de ware barbaar voegt rookworst naar smaak toe. “Be regular and orderly in your life so that you may be violent and original in your work.” |
|
Ook zeer simpel en superlekker: Rundvlees helemaal gaar bakken (zo gaar dat het uit zichzelf al uit mekaar valt), dan een hachee-mix erbij doen.. Even lekker in laten trekken, daarna het vlees in een ovenschotel leggen. Hierbovenop een goeie laag rode kool, en daar weer bovenop een laag aardappelpuree! (Is ook puree te krijgen speciaal voor ovenschotels, krijg je een lekker krokant korstje van..) Last but not least een beetje geraspte kaas bovenop, en het geheel een kwartiertje in de oven mikken! Als je de mogelijkheid hebt, nog even een paar minuutjes de grill erop, en smullen maar! Krijg dr honger van Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread. |
|
quote: wait for me dragon, we'll meet in the sky |
|
quote: Merci beaucoup! Ik kan niet echt veel verschillen ontdekken met het recept wat ik toen gebruikt had (en wat toen misging), dus wellicht heb ik gewoon zitten prutsen! Of het was de onderlinge samenhang van de ingredienten of zo, haha. Als ik weer eens zin heb om een complete teringzooi van mijn keuken te maken (en da's vaak genoeg) ga ik het wel weer eens een keer bereiden [Dit bericht is gewijzigd door M. op 21-11-2005 23:33] Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Heeft er iemand een goed en vooral simpel recept voor chili con carne? Koken vind ik erg leuk, maar het probleem met veel van die gerechten is dat het zo duur is voor zo'n kleine hoeveelheid, en zoals het een echte nederlander betaamt wil ik veel eten voor weinig geld Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Vandaag een Appie recept gemaakt, lekker en toch gemakkelijk/snel: Men neme voor 4 personen: 4 wraps Bakje roomkaas 125 gram Vleesreepjes 300 gram 2 bakjes champignons 250 gram p/s 2 uien Paprikamix Eerst het vlees gaar roerbakken, vervolgens de ui erbij, de paprika en dan de champignons. Hierna bakje roomkaas erdoor, goed roeren en wraps opwarmen. Wraps vullen en klaarrrrr... Hier heb ik een tomatensalade bij gegeten. |
|
quote: Dit recept gebruik ik als ik chili maak. Vogens mij niet zo duur en donderrrs lekker! Benodigheden voor 4 personen: 1 ui 75 gr otbijtspek 500 gr rundergehakt 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 1 courgette 1 blik tomateblokjes of verse tomaten natuurlijk 1 dl creme fraiche 500 gr bruine bonen(blik) 3 theelepels chilipoeder 100 gram geraspte ouwe kaas afbakbroodjes (pistolet ofzo) - bak de broodjes af - snijd het ontbijtspek en bak het in eedroge pan knapperig uit. - pel de ui, snipperen en erbij. - Gehakt erbij en in +/- 7 minuten rul bakken - pel de knoflook - was de paprika, halveren, zaadlijsten weg en vruchtvlees in stukjes snijden - was de courgete, doormidden snijden en het binnenste gedeelte ( met die pitjes ) met een lepel eruit lepelen Vruchtvlees in stukjes snijden - bak de paprika en de courgette met het gehakt en pers de knoflook erboven ui - verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht 200 ) - roer de tomatenblokjes en de creme fraiche erdoo en laat de saus met het deksel erop 10 minuten stoven - schep de afgespoelde bonen met het chilipoeder door het mengsel en het gerecht goed doorwarmen - schep de chili in een ovenschaal en strooi de kaas erover - zet de schaal in de oven en laat hem daar zo'n 10 minuten. Klaar. Broodjes erbij happen. En fucking yummie! |
|
. [Dit bericht is gemodereerd door Mutilator op 07-12-2005 0:46] |
|
Ik heb hier dus een gekruide beenham liggen, ovenklaar.. nu vraag ik me af of er nog mensen zijn die lekkere recepten hebben om te combineren met beenham. |
|
nog iemand een idee voor een toetje??k moet nog wat heerschends verzinnen voor t kerstdiner... wait for me dragon, we'll meet in the sky |
|
Nee, wel een lekker voorgerecht: Veldsla met gerookte zalm erop met geroosterde pijnboompitten... Iedereen heeft recht op mijn mening. |
|
quote: Chocolademousse. Of mangomousse trouwens (heerscht ook). Of Îles Flottantes (een soortement van geklopt eiwitschuim). Of natuurlijk zelfgemaakt IJS!!! (maar niet iedereen heeft een ijsmachine ter beschikking). Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Beenham: Veel mensen smijten 'm in de oven. Doe ik niet. Na aankoop snij ik de gehele lengte en breedte in [5MM]. Daarna strijk je er met de bolle kant van een lepel een verder compleet variabele marinade overheen. 12 uur bloot, of 4 uur in de koelkast in laten trekken. Dan een pan het liefst met een zo rechtopstaandmogelijke [ja whatever] rand. Veel croma [ja, dat is verschil] en de pan loeiheet laten worden. Dan in 5 minuten de boel dicht schroeien. Vuur matig, deksel op de pan, geen water toevoegen. Als de beenham drijgt droog te komen staan, dan had er meer boter in gemoeten. Iig, vuur op klein, deksel, en dan ongeveer een uur laten staan. Er komt een hoop vocht uit de ham zelf, en dat is wel lekker dus af en toe met een lepel het vocht in de pan over de ham druppelen. Als het goed is [en dat is het, anders ligt het aan JOU] krijg je nou een beenham zoals het hoort; Marginaal roze van binnen, en zo'n lekkere robuuste smaakvolle korst. Enjoy! Ow, en ff nog erbij. Een beenham snij je niet kapot, dat is gewoon not done. Dus in z'n geheel maken, en pas tijdens het opdienen snijden. |
|
Hmm ook eens proberen.. Momenteel bezig met beenham in de oven, zodat ik het vanavond op brood kan eten. Beenham 500 gram voor gekruid uit de oven: Oven 10 minuten voorverwarmen op 220 graden Beenham vervolgens 35 minuten op 160 graden Daarna afgaren op 90 graden (totaal ca 10 minuten per 100 gram, dus ongeveer 50 minuten) [Dit bericht is gewijzigd door MMayo op 24-12-2005 10:26] |
|
Dat vind ik zo kut aan de oven, al dat gereken. |
|
quote: Klopt, was het ook even kwijt maar nu gevonden dus |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |