IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Vorige pagina | Volgende pagina
Immortella
Only the good die young!
Usericon van Immortella
Posted 29-07-2006 17:08 by Immortella Profiel van Immortella



Arme jongen toch!


..."Hate can only create more hate"...


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 29-07-2006 17:11 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

Ik ben vaste klant daar en kom er minimaal 3x p week


Immortella
Only the good die young!
Usericon van Immortella
Posted 29-07-2006 18:32 by Immortella Profiel van Immortella

Agossie! Zal ik mijn frituurpan dan maar een keer aanslingeren?


..."Hate can only create more hate"...


spectre
Usericon van spectre
Posted 29-07-2006 20:20 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 29 juli 2006 17:07 schreef Burzum het volgende:
De snackbar hier is godverdomme twee weken dicht


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


spectre
Usericon van spectre
Posted 29-07-2006 20:24 by spectre Profiel van spectre

Dit vegetarische voorgerecht (meer maken = hoofdgerecht) heb ik onlangs gemaakt. Veel werk maar wel erg lekk0r.

Crostini’s met tuinbonen, peer en pecorino



Bereiding
Kook de tuinboontjes 4 minuten en spoel af met koud water, laat uitlekken. Dubbeldop de boontjes: haal het grijze schilletje ervanaf door met je duim het groene boontje naar buiten te duwen. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de knoflook zachtjes 3 minuten, voeg de tuinenbonen toe en roer door. Doe de tuinbonen met de knoflook in een kom en prak fijn, voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel het landbrood met olijfolie en peper en zout en rooster goudbruin onder de gril. Besmeer de crostini’s met het tuinbonenmengsel en beleg met plakjes peer en flinters pecorino.

Ingredienten:
* 200 g tuinboontjes (gedopt)
* 1 dl frisgroene olijfolie
* 1 teentje knoflook (geperst)
* 1 peer (in dunne plakjes gesneden)
* landbrood of ciabattabrood (in dunne plakken)
* 50 g pecorinokaas (geschaafd)


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Jällö
Usericon van Jällö
Posted 29-07-2006 21:00 by Jällö Profiel van Jällö

Spinazietaart.
Simpel maar zwaar, voor de eenvoudige mensch:

- Bladerdeeg
- Spinazie (2 pakjes)
- Gehakt (200g)
- Eieren x6

Ovenschaal invetten en bladerdeeg derin. Even gaar laten worden in de oven.
Spanzie verwarmen en het vocht goed afgieten.
Gehakt bakken.
Eieren opkloppen.
Alles mixen en in de schaal mieteren. Veel zout derbij.
In de oven.
Wachten tot de boel gaar is. Dit duurt vrij lang.


Information is not knowledge is not wisdom is not truth


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 30-07-2006 2:40 by M. Profiel van M.

quote:
Op 29 juli 2006 20:24 schreef spectre het volgende:
Dit vegetarische voorgerecht (meer maken = hoofdgerecht) heb ik onlangs gemaakt. Veel werk maar wel erg lekk0r.

Crostini’s met tuinbonen, peer en pecorino



Bereiding
Kook de tuinboontjes 4 minuten en spoel af met koud water, laat uitlekken. Dubbeldop de boontjes: haal het grijze schilletje ervanaf door met je duim het groene boontje naar buiten te duwen. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de knoflook zachtjes 3 minuten, voeg de tuinenbonen toe en roer door. Doe de tuinbonen met de knoflook in een kom en prak fijn, voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel het landbrood met olijfolie en peper en zout en rooster goudbruin onder de gril. Besmeer de crostini’s met het tuinbonenmengsel en beleg met plakjes peer en flinters pecorino.

Ingredienten:
* 200 g tuinboontjes (gedopt)
* 1 dl frisgroene olijfolie
* 1 teentje knoflook (geperst)
* 1 peer (in dunne plakjes gesneden)
* landbrood of ciabattabrood (in dunne plakken)
* 50 g pecorinokaas (geschaafd)

Sjiek recept man, ik zat te kijken "he bah, tuinbonen op brood, wat boeit dit" totdat ik de peer + pecorino zag. Nice! Met die bonen doppen is wel gedoe, volgens mij is dit ook erg lekker met sperciebonen (en dan evt. een plakje spek meegebakken). Goeie recepttip met veel mogelijkheden!


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 05-08-2006 18:56 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

weet je iemand hoe je artisjokbodems klaarmaakt?


signature


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 05-08-2006 18:57 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

http://www.devlamindepan.nl/index.html?voor/vg0009.htm

Artisjokbodems met mayonaise en kalfshersenen


signature


BitchSlap
Usericon van BitchSlap
Posted 05-08-2006 18:58 by BitchSlap Profiel van BitchSlap

ik heb zojuist fusilli carbonara van de AH gegeten, wat was dat vet goed te doen!


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 05-08-2006 18:58 by Chelman Profiel van Chelman

Hersenen vind ik alleen bij uitzondering lekker.

Doe mij maar lever of hart.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 05-08-2006 19:03 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

ik niertjes!
als veggie zondig ik wel eens aan niertjes



dan maar artisjokbodems met geitekaas en zalm met mosterd


signature


IJsregen
Usericon van IJsregen
Posted 05-08-2006 19:04 by IJsregen Profiel van IJsregen

GADVERDAMME!


Disko Disko Partizani


BitchSlap
Usericon van BitchSlap
Posted 05-08-2006 19:07 by BitchSlap Profiel van BitchSlap

ik eet alleen kippeniertjes, zalig

maar ik ben dan ook weer zo'n freak die houdt van de beenmerg uit kippebotten


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 05-08-2006 19:08 by M. Profiel van M.

Orgaanvlees ik vind het maar een vieze weke boel, bweargh.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 05-08-2006 21:04 by Oud Vuil Profiel van Oud Vuilhttp://www.judgementday.nl

Gadverdamme, nou!

Wel leuk om in de supermarkt naar al die enge dingen te kijken, zo'n lompe afgesneden tong bijv.

*gruwel*



spectre
Usericon van spectre
Posted 06-08-2006 15:04 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 30 juli 2006 2:40 schreef M. het volgende:
Sjiek recept man, ik zat te kijken "he bah, tuinbonen op brood, wat boeit dit" totdat ik de peer + pecorino zag. Nice! Met die bonen doppen is wel gedoe, volgens mij is dit ook erg lekker met sperciebonen (en dan evt. een plakje spek meegebakken). Goeie recepttip met veel mogelijkheden!
Hehe, het recept geeft niet weer hoeveel gram ongedopte bonen je moet hebben. Want voor 200 gram tuinbonen moet je heel wat meer gram ongedopt halen. Ik had 600 gram gehaald maar daar haalde ik maar 125 gram uit (iets te weinig dus). Ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit van de boon. Maar het kost niet gek veel dus met 800 gram (1 euro) kom je erg ver. Het is wel tyfus veel werk, vooral het dubbeldoppen! Maar goed.. het was zeer smakelijk en erg gezond bovendien. Vooral met een goede wijn


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-08-2006 15:11 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 5 augustus 2006 19:08 schreef M. het volgende:
Orgaanvlees ik vind het maar een vieze weke boel, bweargh.


Sommige dingen zijn...specifiek...echter, mits goed bereid kan het een zeer smaakvolle ervaring zijn.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-08-2006 15:13 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 6 augustus 2006 15:04 schreef spectre het volgende:
Hehe, het recept geeft niet weer hoeveel gram ongedopte bonen je moet hebben. Want voor 200 gram tuinbonen moet je heel wat meer gram ongedopt halen. Ik had 600 gram gehaald maar daar haalde ik maar 125 gram uit (iets te weinig dus).


Je kan ook gewoon gedroogde bonen gebruiken en een nachtje weken voordat je ze gaat gebruiken. Ze zijn dan zelfs lekkerder als je het aan mij vraagt.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


spectre
Usericon van spectre
Posted 06-08-2006 15:15 by spectre Profiel van spectre

Vergeet niet dat door het dubbeldoppen tuinbonen echt heel anders smaken. Het grijze velletje wat je verwijdert is taaiig en bitter. Wat je overhoudt is zoetig!


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-08-2006 15:17 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 6 augustus 2006 15:15 schreef spectre het volgende:
Vergeet niet dat door het dubbeldoppen tuinbonen echt heel anders smaken. Het grijze velletje wat je verwijdert is taaiig en bitter. Wat je overhoudt is zoetig!


Maar gedroogde bonen kan je ook doppen hoor. Tuinbonen zijn een kroegsnack in Polen. Altijd leuk om zatte mensen de tuinbonen uit de velletje zien schieten.

edit: wat inderdaad niet wegneemt dat je inderdaad meer dan 600 gram nodig hebt waar jij waarshcijnlijk op doelde

[Dit bericht is gewijzigd door Chelman op 06-08-2006 15:19]


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


spectre
Usericon van spectre
Posted 06-08-2006 21:08 by spectre Profiel van spectre

800 ongedopt. Daar bedoel ik dus de bonen in het plantenjasje mee. Even een plaatje voor de niet-boeren onder ons:



Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


IJsregen
Usericon van IJsregen
Posted 06-08-2006 21:10 by IJsregen Profiel van IJsregen

Oh, wat vind ik hier!

Ingrediënten:
-hamburger
-ui
-bolletje
-sla
-augurk

Bereidingswijze:
1. doe de hamburger in een hete pan en leg er stuk genseden uitjes tussen.
2.snij het bolletje open
3.Als de hamburger klaar is doe je het tussen het broodje.
4.doe nu de sla er om heen.
5.Doe dan de augurk en het gebakken ui er tussen.
U ken er natuurlijk ook nog sausen bij voegen. !!!EET SMAKELIJK!!!

Vooral het 'U ken".


Disko Disko Partizani


spectre
Usericon van spectre
Posted 06-08-2006 21:10 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 9 juli 2006 13:47 schreef Snaack het volgende:
Lekker recept voor FRNK:
Benodigdheden:
* 1 zak witte puntjes
* 1 uitje
* 1 pot mayo
* 1 fles ketchup
* 1 doos frikandellen

Draai een dikke blow en trek een biertje open. Flikkert het frituur aan. Tijdens het opwarmen van de olie de ui snipperen, veel bier drinken tegen de tranen en steek de blow aan.

Flikker de frikandellen in de frituur tot alle bacterieën die in het inferieure seperatorvlees met grote zekerheid dood zijn en elke voedingsstof met een mogelijke voedingswaarde uit de staafjes dood beest verdwenen is. Voor de beste resultaten flink doorblowen tijdens het frituren.

Trek een nieuw biertje open en snij de broodjes open. Leg een staaf verschroeid vleesch in het broodje, gooi hier veel mayo en ketchup op en maak het af met gesnipperde uitjes.

Rook nu de resterende halve blow op en bevredig je vreetkick met een kransslagaderverstopping opwekkende hoeveelheid vet.

Eet smakelijk


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-08-2006 21:10 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 6 augustus 2006 21:10 schreef IJsregen het volgende:
1. doe de hamburger in een hete pan en leg er stuk genseden uitjes tussen.

das knap ...


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen