IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Vorige pagina | Volgende pagina
MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 24-12-2005 11:31 by MMayo Profiel van MMayo

Hmm bij gebrek aan 90 graden op mijn combi, de ham maar 1x 35 minuten op 175 graden gedaan en daarna nogmaals 25 minuten op 175 graden (ipv de 90 graden/50 minuten). Ding is net uit de oven en het is mooi gaar, stukje geproefd en het is lekkkkerrrrrrrrr en mals

Improvisatie


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 24-12-2005 12:42 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

Ik wil ook.

Straks maar een kopen denk ik.
Welke had je trouwens? Een slagers ham of een supermarkt ham?


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 24-12-2005 12:45 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 24 december 2005 12:42 schreef Slechtheid het volgende:
Ik wil ook.

Straks maar een kopen denk ik.
Welke had je trouwens? Een slagers ham of een supermarkt ham?


Helaas de supermarkt ham, slager was niet open gisteren. Kerstham bij super de boer met 50% kerstkorting. Dus 500 gram voor 3 euro


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 24-12-2005 12:48 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

Dat is echt niks! Ik koop ze zelf altijd bij de C1000, maar het kunnen best dezelfde zijn [verschillende keuses marinade, vacuum verpakt]. Anyway, die vind ik persoonlijk lekkerder dan die van de slager die toch ongeveer 3 keer zo duur is.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 24-12-2005 12:49 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 24 december 2005 12:48 schreef Slechtheid het volgende:
Dat is echt niks! Ik koop ze zelf altijd bij de C1000, maar het kunnen best dezelfde zijn [verschillende keuses marinade, vacuum verpakt]. Anyway, die vind ik persoonlijk lekkerder dan die van de slager die toch ongeveer 3 keer zo duur is.


Die gemarineerd en vacuum verpakt, die ja. Mwah vind die van de slager vaak nog wat malser, maar goed zo'n aanbieding laat je niet liggen dacht ik zo.


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 24-12-2005 14:10 by Unholy Mary Profiel van Unholy Mary

Heeft er iemand nog een recept voor blesbok??
Het internet geeft wel twee alternatieven...

En wat zijn 'soy bean sprouts'? Is dat taugé??


Hatsjikidee!


Sneeuwwitje
screw you
Usericon van Sneeuwwitje
Posted 24-12-2005 14:16 by Sneeuwwitje Profiel van Sneeuwwitje

Dat zijn sojaboon spruiten, maar ja, waar je dat haalt..


Sneeuwwitje
screw you
Usericon van Sneeuwwitje
Posted 24-12-2005 14:19 by Sneeuwwitje Profiel van Sneeuwwitje

Je had toch gelijk Mary, het is taugé!
Babelfish gaf gewoon soja boon spruiten als vertaling. Nooit geweten dat taugé van de sojaboon is.


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 24-12-2005 22:01 by Unholy Mary Profiel van Unholy Mary

Thx Sneeuwwitje. Ik had nog even gegoogled op plaatjes, krijg je dus een plaatje van taugé te zien. Vanmiddag nog even snel gehaald


Hatsjikidee!


skitzoid kitten
Usericon van skitzoid kitten
Posted 23-01-2006 19:07 by skitzoid kitten Profiel van skitzoid kitten

Heb vandaag een nieuw receptje bedacht en gemaakt en het was lekker :

- ovenschaal invetten
- deegplakjes (Koopmans, hartige taart) verdelen over de schaal
- 1e laag gehakt gebakken met uien, knoflook, zout en peper
- 2e laag geitenkaas
- 3e laag tomaten
- 4e laag courgettes gebakken/grilld met knofloof en zout
- 5e laag gebakken paprika
- 6e laag lichtgebakken prei
- 7e laag gebakken champignons
- 8e laag mozzarella plakjes (2 bollen)

dan het deeg wat over de rand van de ovenschaal hangt over een gedeelte van het prutje terugvouwen en ca 45 minuten in de oven

ik zit vol


Snoodaerdt
1,2,3,4... Rugmergtering!
Usericon van Snoodaerdt
Posted 24-01-2006 14:39 by Snoodaerdt Profiel van Snoodaerdt

quote:
Op 23 januari 2006 19:07 schreef skitzoid kitten het volgende:
Heb vandaag een nieuw receptje bedacht en gemaakt en het was lekker :

- ovenschaal invetten
- deegplakjes (Koopmans, hartige taart) verdelen over de schaal
- 1e laag gehakt gebakken met uien, knoflook, zout en peper
- 2e laag geitenkaas
- 3e laag tomaten
- 4e laag courgettes gebakken/grilld met knofloof en zout
- 5e laag gebakken paprika
- 6e laag lichtgebakken prei
- 7e laag gebakken champignons
- 8e laag mozzarella plakjes (2 bollen)

dan het deeg wat over de rand van de ovenschaal hangt over een gedeelte van het prutje terugvouwen en ca 45 minuten in de oven

ik zit vol

Ik zou er mss nog een 2de laagje met gehakt ertussen hebben gegooid mrja...ikke echte vleescheter zijn Voor de rest lijkt het me heeeel erg lekker


Member of the iso-betawuste crew!!


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 24-01-2006 16:43 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

Wat Snoodaerdt zegt ja! (- de geitenkaas btw)

Hmm vanavond maar weer es recept MacKortingsbonnenboekje

[Dit bericht is gewijzigd door FRNK op 24-01-2006 16:44]


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 24-01-2006 16:46 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

quote:
Op 24 januari 2006 16:43 schreef FRNK het volgende:
Wat Snoodaerdt zegt ja! (- de geitenkaas btw)

Hmm vanavond maar weer es recept MacKortingsbonnenboekje

Oeh die heb ik ook nog
Net Macaroni gemaakt. KLaar om straks in alle haast op te warmen.


On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 24-01-2006 16:48 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

Handig he

En goeie bodem leggen


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 24-01-2006 16:57 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

gisteren gemaakt (voor twee dagen dus vandaag ook weer):

- shoarma
- rösti (in dit geval zwitserse aardappelschotel)
- champignong
- sperziebonen
- kaas, erdoorheen geroerd als alles klaar is

prrrrrrr goed te doen


Je moeder.


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 24-01-2006 17:14 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

quote:
Op 24 januari 2006 16:57 schreef karnivoor het volgende:
gisteren gemaakt (voor twee dagen dus vandaag ook weer):

- shoarma
- rösti (in dit geval zwitserse aardappelschotel)
- champignong
- sperziebonen
- kaas, erdoorheen geroerd als alles klaar is

prrrrrrr goed te doen

Klinkt in ieder geval wel goed hoor


On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 24-01-2006 17:17 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

is het ook! aanrader

maakte mn moeder altijd, heb het nu wat aangepast door zwitserse aardappelschotel van aviko (geloof ik) en extra champignons erdoorheen te gooien. ook erg lekker


Je moeder.


IJsregen
Usericon van IJsregen
Posted 24-01-2006 17:21 by IJsregen Profiel van IJsregen

De huisneger had laatst Domoda (Gambiaans gerecht) voor ons gemaakt. Even receptje opgezocht:

2 middelgrote uien, fijngehakt
3 middelgrote tomaten, kleingesneden
1 theelepel zwarte peper
1½ theelepel zout
2 theelepels chilipoeder, of 4 verse chilipepers
1 kilo kip, in stukken, ontveld
4 eetlepels arachide-olie
200 g pindakaas met stukjes noot
1½ dl lauwwarm water

Pureer uien, tomaten, zout en de helft van het chilipoeder (of de chilipepers) in een keukenmachine of vijzel. Laat hierin de stukken kip enkele uren marineren. Verhit de olie in een grote, zware pan. Veeg de stukken kip droog en braad ze afgedekt aan in de hete olie. Voeg de marinade toe en laat alles 10 minuten sudderen. Roer de pindakaas los met het lauwwarme water en voeg dit toe. Voeg zo nodig nog wat extra water toe. Voeg de resterende chilipoeder toe en laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar stoven. serveer hierbij rijst.

voor 6 personen


Disko Disko Partizani


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 24-01-2006 17:26 by Schaep Profiel van Schaep

En maar zeiken dat ze geen eten hebben daar in Afrika.


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 24-01-2006 17:28 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

uhuh..

blijkbaar wel een beetje dus.. alleen maar voor 6 personen..


IJsregen
Usericon van IJsregen
Posted 24-01-2006 17:30 by IJsregen Profiel van IJsregen

Ja, precies!
Wel enorm lekker!


Disko Disko Partizani


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 24-01-2006 17:31 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 24 januari 2006 17:28 schreef FRNK het volgende:
uhuh..

blijkbaar wel een beetje dus.. alleen maar voor 6 personen..
Voor die 1,5 dl water heeft ie anders wel 15 km moeten lopen!



FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 24-01-2006 17:33 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

zijn ze goed in jah.. en in ritmes..

OT : > Mac


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 24-01-2006 17:34 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Als Huppelkutje nou gewoon verteld van die kraan, zou stuk socialer zijn ....

Deze week ist eenvoudige kost, grootste deel van de kookwaar zit ingepakt ...


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 24-01-2006 18:40 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

Big BigMac Extra menu
2 MacChickens
*burps*


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen