IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Vorige pagina | Volgende pagina
Audiophile
ZM Dominee
Usericon van Audiophile
Posted 17-09-2006 23:25 by Audiophile Profiel van Audiophilehttp://www.last.fm/user/AudiophileXL

Welk merk frikandellen zijn het lekkerst?



Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 17-09-2006 23:30 by Oud Vuil Profiel van Oud Vuilhttp://www.judgementday.nl

Lékker koken en eten, audio, lékker koken en eten. Geen ranzige zooi.

[Dit bericht is gewijzigd door Oud Vuil op 17-09-2006 23:30]



Audiophile
ZM Dominee
Usericon van Audiophile
Posted 17-09-2006 23:31 by Audiophile Profiel van Audiophilehttp://www.last.fm/user/AudiophileXL

Misschien moet je jou bescheiden mening en de collectieve opvatting eens proberen te scheiden



Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 17-09-2006 23:36 by Oud Vuil Profiel van Oud Vuilhttp://www.judgementday.nl

Hm, ik wacht de reacties van anderen wel eens even af, kijken wie er voor en tegen frikandellen zijn, hehe.



Audiophile
ZM Dominee
Usericon van Audiophile
Posted 17-09-2006 23:38 by Audiophile Profiel van Audiophilehttp://www.last.fm/user/AudiophileXL

quote:
Op 17 september 2006 23:36 schreef Oud Vuil het volgende:
Hm, ik wacht de reacties van anderen wel eens even af, kijken wie er voor en tegen frikandellen zijn, hehe.

Open er een topic over...



Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 17-09-2006 23:40 by Oud Vuil Profiel van Oud Vuilhttp://www.judgementday.nl

Lawedamaniedoen.



XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 17-09-2006 23:44 by XXL Profiel van XXL

Ligt dat aan mij of hebben tegenwoordig steeds meer frikandellen de neiging te exploderen als je ze in de frituur gooit.

Dat je ze zeg maar GELIJK als ze komen boven drijven er uit moet halen anders barsten ze open.

Ligt dat aan de goedkope aldi of lidl frikandellen die ik tegenwoordig heb?

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 17-09-2006 23:45]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 18-09-2006 4:19 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

Ja die van mij scheuren ook altijd uit hun vel. Werkt hetzelfde als met een braadworscht, ff gaatjes inprikken.


Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 22-09-2006 21:21 by Oud Vuil Profiel van Oud Vuilhttp://www.judgementday.nl

Gaatjes in je braadworst? Dat lijkt me niet zo smakelijk, beetje droog ding krijg je dan.

Iig, voor de mensen die aan hun lijn moeten denken en toch fastfood willen eten.

http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=111577.0

Aaaaaahhhh.





Illusione
Boeiend!
Usericon van Illusione
Posted 24-09-2006 14:12 by Illusione (Speciaal lid) Profiel van Illusione

Uit de keuken van Illu:

Erg makkelijk, maar desalniettemin erg goed te pruimen, een recept genaamd 'Funky Chicken'.

Men neme 150-200 ml ketjap. Hierin deponeert men een eetlepel sambal (in dit geval sambal oelek). Pers wat verse knoflook hierdoorheen en voeg een vleugje gember toe (vloeibare gembersiroop is uitermate geschikt hiervoor). Daarbij nog wat olijfolie en een snufje oregano.

Hierin marineert men ongeveer een halve dag (of meer) twee stuks kipfilet.

Men zet water op voor rijst (witte rijst in dit geval), en voegt daar naar smaak wat zout aan toe. De gemarineerde kipfilets schroeit men aan beide kanten dicht en zet dan dit op een wat lager pitje. Wat gesnipperde uitjes erbij uiteraard! Lekker laten sudderen en ondertussen aan de sla beginnen:

Ijsbergsla schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Een beetje olijfolie en gembersiroop erdoorheen mengen, en wat verse peper eroverheen strooien. Andere groenten kunnen naar smaak worden toegevoegd. Rasp wat kaas eroverheen en plaats de sla afgedekt in de koelkast.

Alvorens de kipfilet volledig gaar is, voeg het restantje van de marinade toe en een kopje water (dit trekt in het vlees en voegt wat sappigheid toe). Wederom een tijdje laten sudderen zodat alles goed in het vlees trekt.

Het geheel serveert men met een glas goede rode wijn. Als toetje gaat hierbij het volgende erg prettig:

Neem twee bolletjes vanille-ijs. Warm wat chocoladesaus op en wat gembersiroop (ja ja, gembersiroop is da shizzle) en giet dit over de bolletjes. Een snufje kaneel eroverheen gooien maakt het verhaal af!

Smakelijk!

Edit: Uiteraard kookt men de rijst ook, niet alleen water ervoor opwarmen..

Voor de chocoladesaus is het het lekkerste als je een grote brok echte chocolade smelt (kan uitstekend in de magnetron) en dit eroverheen giet alvoor het weer gestold is. Een beetje slagroom door de gesmolten chocolade mengen doet het ook erg goed.


[Dit bericht is gewijzigd door Illusione op 24-09-2006 14:15]


[Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.'


Metal Okkie
Usericon van Metal Okkie
Posted 25-09-2006 1:28 by Metal Okkie Profiel van Metal Okkie

quote:
Op 17 september 2006 23:36 schreef Oud Vuil het volgende:
Hm, ik wacht de reacties van anderen wel eens even af, kijken wie er voor en tegen frikandellen zijn, hehe.


Frikandellen behoren tot de essentie van het leven.


!


Immortella
Only the good die young!
Usericon van Immortella
Posted 25-09-2006 15:24 by Immortella Profiel van Immortella

quote:
Op 24 september 2006 14:12 schreef Illusione het volgende:
Uit de keuken van Illu:
*Recept*




Dit klinkt wel heel erg lekker hoor!! Ik heb enorm gek op de combinatie rijst/kip (in alle varianten), en dit klinkt gewoon lekker


..."Hate can only create more hate"...


renYek
Usericon van renYek
Posted 25-09-2006 16:04 by renYek Profiel van renYek

Groente a la Dennis
- 1 groene paprika in stukjes snijden
- 1 grote uit in stukjes (niet te klein)
- 2 grote teentjes knoflook klein snijden
- ca. 1/3e bakje kleine champignons (1x doorsnijden)
- ca. 1/3e prei in stukjes hakken

De handel wokken in een beetje olijfolie en peper, zout, kurkuma, kipkruiden en sambal naar smaak toevoegen.

Niet te lang wokken zodat de prei nog enigzins knapperig blijft.

NB: kipkruiden gebruik ik in de meest uiteenlopende gerechten. Omeletje met stukjes knoflook en kipkruiden bijvoorbeeld, heerlijk!


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 25-09-2006 16:08 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Wat is een Uit?

Salade die bij mij gegarandeert leidt tot een kosmisch geval van diarree


spectre
Usericon van spectre
Posted 25-09-2006 16:09 by spectre Profiel van spectre

Lachen met Poep?


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 25-09-2006 16:11 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Mijn maag & darmenstelsel reageert nogal heftig op uien ...



renYek
Usericon van renYek
Posted 25-09-2006 16:14 by renYek Profiel van renYek

quote:
Op 25 september 2006 16:08 schreef Jenje het volgende:
Wat is een Uit?

Salade die bij mij gegarandeert leidt tot een kosmisch geval van diarree


Van het werkwoord 'uien':

Ik ui, hij uit, wij uien etc.


spectre
Usericon van spectre
Posted 25-09-2006 16:14 by spectre Profiel van spectre




Ik moet beter gaan lezen, er staat dus kosmisch ipv komisch

[Dit bericht is gewijzigd door spectre op 25-09-2006 16:15]


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Metal Okkie
Usericon van Metal Okkie
Posted 26-09-2006 0:29 by Metal Okkie Profiel van Metal Okkie

Babi Ketjap (3 à 4 personen)

Benodigdheden:
Ongeveer 600 gram varkensvlees (in blokjes).
*1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
*1 thelepel djinten (gemalen komijn)
*1 theelepel djahe (gemalen gember)
*3 eetlepels citroensap
*3 kemerinoten
*1 Prei
*2 middelgrote uien
*3 theelepels sambal (bij voorkeur djeroek)
*3 teentjes knoflook
*3 eetlepels goela djawa (basterdsuiker kan ook)
*300 ml ketjap
Snipper alles fijn: uien, prei en knoflook. Rasp de kemerinoten.
Doe alles bij elkaar in een ketel samen met de kruiden en het vlees.
Zet alles onder de ketjap,het hele mengsel moet in aanraking komen met de ketjap!
Laat dit geheel afgedekt zeker 24 uur marineren in de koelkast.
De volgende dag sorteer je het vlees uit de marinade.
Verhit de wok of (braad)pan en doe er een flinke klont magarine in en zeker 3 eetlepels olie.
Bak het vlees op hoog vuur aan
Als alle vlees is aangebraden afblussen met de marinade. Breng het geheel weer aan de kook.
Laat het vervolgens op een rustig vuur 1 tot 2 uur sudderen.



!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 04-10-2006 17:55 by MMayo Profiel van MMayo

Tortellini met vleesvulling en dan een lekkere bolognese saus erbij met gehakt, prei, champignons, rode ui, witte ui, gesneden pepertje, knoflook (vers gesneden allemaal enzo). Edit: En zongedroogde tomaten erdoor. Serveren met een beetje pittige geraspte kaas.

Lekker en snel te maken maaltijd.

[Dit bericht is gewijzigd door MMayo op 04-10-2006 17:56]


Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 04-10-2006 21:47 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

quote:
Op 4 oktober 2006 17:55 schreef MMayo het volgende:
Tortellini met vleesvulling en dan een lekkere bolognese saus erbij met gehakt, prei, champignons, rode ui, witte ui, gesneden pepertje, knoflook (vers gesneden allemaal enzo). Edit: En zongedroogde tomaten erdoor. Serveren met een beetje pittige geraspte kaas.

Lekker en snel te maken maaltijd.

Lekkahh, Klinkt niet snel te maken trouwens..
Maar goed, ik heb dan ook een teringhekel aan koken.


Iedereen heeft recht op mijn mening.


mental
Bro's before Ho's
Usericon van mental
Posted 04-10-2006 21:48 by mental Profiel van mental

hehehe. deze knul heeft over 2 weken zijn eerste kookles.


Fuck the world and fuck you


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 04-10-2006 21:48 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 4 oktober 2006 21:47 schreef Leviathanica het volgende:
Lekkahh, Klinkt niet snel te maken trouwens..
Maar goed, ik heb dan ook een teringhekel aan koken.


De snelle versie kan ook met voorgesneden groente uit groentepakket.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 04-10-2006 21:49 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 4 oktober 2006 21:48 schreef mental het volgende:
hehehe. deze knul heeft over 2 weken zijn eerste kookles.


Als in lekker leren koken of als in.. my first bordje macaroni?


mental
Bro's before Ho's
Usericon van mental
Posted 04-10-2006 21:49 by mental Profiel van mental

Dat eerste, mevrouw.


Fuck the world and fuck you


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen