|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Welk merk frikandellen zijn het lekkerst? |
|
Lékker koken en eten, audio, lékker koken en eten. Geen ranzige zooi. [Dit bericht is gewijzigd door Oud Vuil op 17-09-2006 23:30] |
|
Misschien moet je jou bescheiden mening en de collectieve opvatting eens proberen te scheiden |
|
Hm, ik wacht de reacties van anderen wel eens even af, kijken wie er voor en tegen frikandellen zijn, hehe. |
|
Lawedamaniedoen. |
|
Ligt dat aan mij of hebben tegenwoordig steeds meer frikandellen de neiging te exploderen als je ze in de frituur gooit. Dat je ze zeg maar GELIJK als ze komen boven drijven er uit moet halen anders barsten ze open. Ligt dat aan de goedkope aldi of lidl frikandellen die ik tegenwoordig heb? [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 17-09-2006 23:45] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ja die van mij scheuren ook altijd uit hun vel. Werkt hetzelfde als met een braadworscht, ff gaatjes inprikken. |
|
Gaatjes in je braadworst? Dat lijkt me niet zo smakelijk, beetje droog ding krijg je dan. Iig, voor de mensen die aan hun lijn moeten denken en toch fastfood willen eten. http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=111577.0 Aaaaaahhhh. |
|
Uit de keuken van Illu: Erg makkelijk, maar desalniettemin erg goed te pruimen, een recept genaamd 'Funky Chicken'. Men neme 150-200 ml ketjap. Hierin deponeert men een eetlepel sambal (in dit geval sambal oelek). Pers wat verse knoflook hierdoorheen en voeg een vleugje gember toe (vloeibare gembersiroop is uitermate geschikt hiervoor). Daarbij nog wat olijfolie en een snufje oregano. Hierin marineert men ongeveer een halve dag (of meer) twee stuks kipfilet. Men zet water op voor rijst (witte rijst in dit geval), en voegt daar naar smaak wat zout aan toe. De gemarineerde kipfilets schroeit men aan beide kanten dicht en zet dan dit op een wat lager pitje. Wat gesnipperde uitjes erbij uiteraard! Lekker laten sudderen en ondertussen aan de sla beginnen: Ijsbergsla schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Een beetje olijfolie en gembersiroop erdoorheen mengen, en wat verse peper eroverheen strooien. Andere groenten kunnen naar smaak worden toegevoegd. Rasp wat kaas eroverheen en plaats de sla afgedekt in de koelkast. Alvorens de kipfilet volledig gaar is, voeg het restantje van de marinade toe en een kopje water (dit trekt in het vlees en voegt wat sappigheid toe). Wederom een tijdje laten sudderen zodat alles goed in het vlees trekt. Het geheel serveert men met een glas goede rode wijn. Als toetje gaat hierbij het volgende erg prettig: Neem twee bolletjes vanille-ijs. Warm wat chocoladesaus op en wat gembersiroop (ja ja, gembersiroop is da shizzle) en giet dit over de bolletjes. Een snufje kaneel eroverheen gooien maakt het verhaal af! Smakelijk! Edit: Uiteraard kookt men de rijst ook, niet alleen water ervoor opwarmen.. Voor de chocoladesaus is het het lekkerste als je een grote brok echte chocolade smelt (kan uitstekend in de magnetron) en dit eroverheen giet alvoor het weer gestold is. Een beetje slagroom door de gesmolten chocolade mengen doet het ook erg goed. [Dit bericht is gewijzigd door Illusione op 24-09-2006 14:15] [Deze realiteit is gemodereerd door Illusione op 28 juni 2009] 'I'm sorry, Wendy, but I just don't trust anything that bleeds for four days and doesn't die.' |
|
quote: Frikandellen behoren tot de essentie van het leven. ! |
|
quote: Dit klinkt wel heel erg lekker hoor!! Ik heb enorm gek op de combinatie rijst/kip (in alle varianten), en dit klinkt gewoon lekker ..."Hate can only create more hate"... |
|
Groente a la Dennis - 1 groene paprika in stukjes snijden - 1 grote uit in stukjes (niet te klein) - 2 grote teentjes knoflook klein snijden - ca. 1/3e bakje kleine champignons (1x doorsnijden) - ca. 1/3e prei in stukjes hakken De handel wokken in een beetje olijfolie en peper, zout, kurkuma, kipkruiden en sambal naar smaak toevoegen. Niet te lang wokken zodat de prei nog enigzins knapperig blijft. NB: kipkruiden gebruik ik in de meest uiteenlopende gerechten. Omeletje met stukjes knoflook en kipkruiden bijvoorbeeld, heerlijk! |
|
Wat is een Uit? Salade die bij mij gegarandeert leidt tot een kosmisch geval van diarree |
|
Lachen met Poep? Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Mijn maag & darmenstelsel reageert nogal heftig op uien ... |
|
quote: Van het werkwoord 'uien': Ik ui, hij uit, wij uien etc. |
|
Ik moet beter gaan lezen, er staat dus kosmisch ipv komisch [Dit bericht is gewijzigd door spectre op 25-09-2006 16:15] Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Babi Ketjap (3 à 4 personen) Benodigdheden: Ongeveer 600 gram varkensvlees (in blokjes). *1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) *1 thelepel djinten (gemalen komijn) *1 theelepel djahe (gemalen gember) *3 eetlepels citroensap *3 kemerinoten *1 Prei *2 middelgrote uien *3 theelepels sambal (bij voorkeur djeroek) *3 teentjes knoflook *3 eetlepels goela djawa (basterdsuiker kan ook) *300 ml ketjap Snipper alles fijn: uien, prei en knoflook. Rasp de kemerinoten. Doe alles bij elkaar in een ketel samen met de kruiden en het vlees. Zet alles onder de ketjap,het hele mengsel moet in aanraking komen met de ketjap! Laat dit geheel afgedekt zeker 24 uur marineren in de koelkast. De volgende dag sorteer je het vlees uit de marinade. Verhit de wok of (braad)pan en doe er een flinke klont magarine in en zeker 3 eetlepels olie. Bak het vlees op hoog vuur aan Als alle vlees is aangebraden afblussen met de marinade. Breng het geheel weer aan de kook. Laat het vervolgens op een rustig vuur 1 tot 2 uur sudderen. ! |
|
Tortellini met vleesvulling en dan een lekkere bolognese saus erbij met gehakt, prei, champignons, rode ui, witte ui, gesneden pepertje, knoflook (vers gesneden allemaal enzo). Edit: En zongedroogde tomaten erdoor. Serveren met een beetje pittige geraspte kaas. Lekker en snel te maken maaltijd. [Dit bericht is gewijzigd door MMayo op 04-10-2006 17:56] |
|
quote: Lekkahh, Klinkt niet snel te maken trouwens.. Maar goed, ik heb dan ook een teringhekel aan koken. Iedereen heeft recht op mijn mening. |
|
hehehe. deze knul heeft over 2 weken zijn eerste kookles. Fuck the world and fuck you |
|
quote: De snelle versie kan ook met voorgesneden groente uit groentepakket. |
|
quote: Als in lekker leren koken of als in.. my first bordje macaroni? |
|
Dat eerste, mevrouw. Fuck the world and fuck you |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |