IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Vorige pagina | Volgende pagina
BringerOfLight
Lampekap
Usericon van BringerOfLight
Posted 04-07-2006 16:58 by BringerOfLight Profiel van BringerOfLighthttp://www.nattedozen.nl

Koude salade:

Cherry tomaatjes
Uitje
Appeltje
Tonijn
Boontjes (ff blancheren)

Doormekaar menguh met room, peper en zout, verse bieslook.
Op een bedje van sla leggen met een stukje brood:


You can either agree with me, or be wrong.


mcoenen
Sun Caged and Stormider Guitarist
Usericon van mcoenen
Posted 04-07-2006 21:11 by mcoenen Profiel van mcoenenhttp://www.marcelcoenen.com

Voor de mensen die van lekker pittig eten houden (niet echt geschikt voor dit weer maar ach ...)

Thaise curry met rijst en kip:

Ingredienten:

Van de toko:

- verse koriander
- verse thaise basilicum
- bamboescheuten
- thaise rode pepertjes (de kleintjes, weet FRNK alles van )
- stukje laos (soort gember wortel maar zoeter dan gember, Galanga wordt t ook wel genoemd)
- Sereh poeder (Citroengras)
- stuk of 4 limoenblaadjes
- kokosmelk (400 gram, blikje)
- Zakje Thaise Currypasta (rood, groen of geel, afhankelijk van welke smaak je wil)
- Pandan Rijst
- Vis Saus

Verder:

400 gram kipfilet

Recept:

Doe de kokosmelk in een wok en de currypasta, meng dit goed en laat langzaam heet worden. Als de olie op de melk komt het vlees erin doen en meekoken met de kokosmelk en de pasta.
Snij 3 thaise rode pepertjes in kleine stukjes (met zaadjes) en voeg toe aan de saus.
Kook intussen in een andere pan de pandanrijst met wat vissaus (in plaats van zout !) volgens aanwijzingen op het pak.
Voeg Bamboescheuten (mag je ook vervangen door champignons of courgette of aubergine, varieer maar lekker) toe aan de saus en kip en voeg verse kruiden toe (Koriander, Stukje Laos fijngemaakt met een hakmachientje, basilicum (echt de thaise nemen, smaakt anders dan de italiaanse), limoenblaadjes, serehpoeder, dit alles naar smaak).
Proef af en toe aan de saus om de smaak zo te krijgen zoals jij wil (ik zelf hou bijvoorbeeld van pittig dus doe er dan nog een scheut sambal bij (thaise knoflook sambal met chili)).
Doe er ook wat vissaus bij.
In thaise gerechten vervangt de vissaus het zout en juist deze vissaus zorgt voor de typische thaise smaak.

Laat een tijdje goed koken zodat de kip goed gaar is (dit ook in verband met de veiligheid voor salmonella).

Serveer met de rijst en strooi op het bord er wat gemalen pinda's overheen.

Eet smakelijk !!




[Dit bericht is gewijzigd door mcoenen op 04-07-2006 22:02]



Snaack
Usericon van Snaack
Posted 04-07-2006 21:21 by Snaack Profiel van Snaack

Heet eten met dit weer is de shiat man! Lekker zwetuhhh!


VodeVilicious
kudthippie
Usericon van VodeVilicious
Posted 04-07-2006 22:11 by VodeVilicious Profiel van VodeVilicious

Lekkere salade:

Krieltjes bakken, spekjes bakken, eitjes koken.

Gooi salade in een pot, doe er gerookte zalm bij, de krieltjes, spekjes en de eitjes (in stukken) en mix dit allemaal met een lekkere vinnaigrette.


*kwijl*


Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 07-07-2006 20:50 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

quote:
Op 4 juli 2006 21:11 schreef mcoenen het volgende:

- thaise rode pepertjes (de kleintjes, weet FRNK alles van )



Dat recept vertrouw ik maar niet hehehe


mcoenen
Sun Caged and Stormider Guitarist
Usericon van mcoenen
Posted 09-07-2006 1:30 by mcoenen Profiel van mcoenenhttp://www.marcelcoenen.com

Hehe

Je weet niet wat je mist, super lekker man !



FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 09-07-2006 12:29 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

Ongetwijfeld


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 09-07-2006 13:47 by Snaack Profiel van Snaack

Lekker recept voor FRNK:
Benodigdheden:
* 1 zak witte puntjes
* 1 uitje
* 1 pot mayo
* 1 fles ketchup
* 1 doos frikandellen

Draai een dikke blow en trek een biertje open. Flikkert het frituur aan. Tijdens het opwarmen van de olie de ui snipperen, veel bier drinken tegen de tranen en steek de blow aan.

Flikker de frikandellen in de frituur tot alle bacterieën die in het inferieure seperatorvlees met grote zekerheid dood zijn en elke voedingsstof met een mogelijke voedingswaarde uit de staafjes dood beest verdwenen is. Voor de beste resultaten flink doorblowen tijdens het frituren.

Trek een nieuw biertje open en snij de broodjes open. Leg een staaf verschroeid vleesch in het broodje, gooi hier veel mayo en ketchup op en maak het af met gesnipperde uitjes.

Rook nu de resterende halve blow op en bevredig je vreetkick met een kransslagaderverstopping opwekkende hoeveelheid vet.

Eet smakelijk


Cadaveria
Curver!
Usericon van Cadaveria
Posted 09-07-2006 14:01 by Cadaveria Profiel van Cadaveria

Iemand nog een goed recept voor een extreem lekkere souffle? Met dank aan zekere personen heb ik gister souffle schaaltjes gekregen en daar wil ik gebruik van maken! En binnenkort Walibi koekjes uit eigen oven


Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen!


mcoenen
Sun Caged and Stormider Guitarist
Usericon van mcoenen
Posted 10-07-2006 2:32 by mcoenen Profiel van mcoenenhttp://www.marcelcoenen.com

quote:
Op 9 juli 2006 13:47 schreef Snaack het volgende:
Lekker recept voor FRNK:
Benodigdheden:
* 1 zak witte puntjes
* 1 uitje
* 1 pot mayo
* 1 fles ketchup
* 1 doos frikandellen

Draai een dikke blow en trek een biertje open. Flikkert het frituur aan. Tijdens het opwarmen van de olie de ui snipperen, veel bier drinken tegen de tranen en steek de blow aan.

Flikker de frikandellen in de frituur tot alle bacterieën die in het inferieure seperatorvlees met grote zekerheid dood zijn en elke voedingsstof met een mogelijke voedingswaarde uit de staafjes dood beest verdwenen is. Voor de beste resultaten flink doorblowen tijdens het frituren.

Trek een nieuw biertje open en snij de broodjes open. Leg een staaf verschroeid vleesch in het broodje, gooi hier veel mayo en ketchup op en maak het af met gesnipperde uitjes.

Rook nu de resterende halve blow op en bevredig je vreetkick met een kransslagaderverstopping opwekkende hoeveelheid vet.

Eet smakelijk




en dan nog slagroom over de frikandellen !



spectre
Usericon van spectre
Posted 10-07-2006 3:05 by spectre Profiel van spectre

Dat lijkt smerig


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


spectre
Usericon van spectre
Posted 10-07-2006 3:08 by spectre Profiel van spectre

Met slagroom bedoel ik

[Dit bericht is gewijzigd door spectre op 10-07-2006 3:16]


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 10-07-2006 9:16 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

quote:
Op 9 juli 2006 13:47 schreef Snaack het volgende:
Lekker recept voor FRNK:
Benodigdheden:
* 1 zak witte puntjes
* 1 uitje
* 1 pot mayo
* 1 fles ketchup
* 1 doos frikandellen

Draai een dikke blow en trek een biertje open. Flikkert het frituur aan. Tijdens het opwarmen van de olie de ui snipperen, veel bier drinken tegen de tranen en steek de blow aan.

Flikker de frikandellen in de frituur tot alle bacterieën die in het inferieure seperatorvlees met grote zekerheid dood zijn en elke voedingsstof met een mogelijke voedingswaarde uit de staafjes dood beest verdwenen is. Voor de beste resultaten flink doorblowen tijdens het frituren.

Trek een nieuw biertje open en snij de broodjes open. Leg een staaf verschroeid vleesch in het broodje, gooi hier veel mayo en ketchup op en maak het af met gesnipperde uitjes.

Rook nu de resterende halve blow op en bevredig je vreetkick met een kransslagaderverstopping opwekkende hoeveelheid vet.

Eet smakelijk
heerlijk ja


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 10-07-2006 9:23 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

hm gister ook wat gedaan. Scherper dan verwacht hehe :
flikker dit in een wok :
chili-olie
mini-krieltjes als 1e, ff laten garen. Dan (van te voren gesneden);
paprika's
uien
2 rode pepers
2 tenen knoflook
cherrytomaatjes (wat later dan de rest zodat ze niet helemaal kapot wokken)

kipfilet eerst gebakken in chili-olie (bakolie is dat, jaja), paar minuten voor het klaar is heel veel chilisaus bij in gooien en dr lekker in laten trekken.

en in een ander pannetje weer sweet snappers gebakken in die chili-olie

dat bij mekaar gegooid. Was wel ok.


spectre
Usericon van spectre
Posted 10-07-2006 13:18 by spectre Profiel van spectre

jammie


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


IJsregen
Usericon van IJsregen
Posted 10-07-2006 13:20 by IJsregen Profiel van IJsregen

Ik ga vanavond koken!
Nu nog even bedenken wat ik ga maken...


Disko Disko Partizani


Hades
Meneer de Ontbijtman
Usericon van Hades
Posted 10-07-2006 13:21 by Hades Profiel van Hadeshttp://www.enschedeseheadbangers.nl

quote:
Op 10 juli 2006 13:20 schreef IJsregen het volgende:
Ik ga vanavond koken!
Nu nog even bedenken wat ik ga maken...
Winkel inlopen en daar rondkijken, bij mij komen er dan altijd ideeen genoeg


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 27-07-2006 16:29 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk



Ferluci
Usericon van Ferluci
Posted 28-07-2006 20:01 by Ferluci Profiel van Ferluci

Pfffff....nu voor het warme weer.....men gaat naar de friettent....bestelt wat....gaat weer naar huis en klaar hahaha......voor de mensen die wat meer moeite willen doen ...

Macaroni salade.....!!!

kook een pak macaroni.....gooi in een grote kom
braad een hoop gekruid gehakt....rul bakken.....ook in de kom
Een paar speklappen bakken.....in blokjes snijden.....ook in de kom
blik erwten en wortelen open,uitlekken en ook in de kom haha
augurkjes en zilveruitjes fijner snijden en (je raad het al) ook in de kom.....1000 island saus erdoor.....een tijdje goed koud laten worden...klaar en happen maar hahaha
Toetje.....
Men neme een bakje gevarieerd fruit (stukjes) scheut wodka erover....klaar en smakelijk !!!


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 28-07-2006 22:43 by M. Profiel van M.

Gadverdamme wat een smerige kut salade


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 28-07-2006 22:44 by Oud Vuil Profiel van Oud Vuilhttp://www.judgementday.nl

Hahaha, nee, dat lijkt me ook helemaal niks.



Schaep
Usericon van Schaep
Posted 29-07-2006 16:55 by Schaep Profiel van Schaep

Gisteren heb ik voor het eerst "Spotted Dick & Custard" gegeten.

Het was echt heel erg lekker en ik zal het zeker vaker tot mij nemen.


Immortella
Only the good die young!
Usericon van Immortella
Posted 29-07-2006 17:02 by Immortella Profiel van Immortella

Ghehe, die macaroni salade!

Koude, kleffe macaroni met koud gehakt en koude stukken speklap

*Brrrrr*


Laatst nog weer 'Beef Shanghai' gemaakt. De mix voor de saus komt weliswaar uit een 'pakkie', maar door zelf wat te variëren met ingrediënten is dit een erg lekker gerecht!
(Doe er bijvoorbeeld je eigen verse kruiden in, snijd er een lente-uitje doorheen, wat verse champignons, etc.).


..."Hate can only create more hate"...


Smoochy
raar maar waar
Usericon van Smoochy
Posted 29-07-2006 17:05 by Smoochy Profiel van Smoochy

quote:
Op 28 juli 2006 20:01 schreef Ferluci het volgende:
Pfffff....nu voor het warme weer.....men gaat naar de friettent....bestelt wat....gaat weer naar huis en klaar hahaha......voor de mensen die wat meer moeite willen doen ...

Macaroni salade.....!!!

kook een pak macaroni.....gooi in een grote kom
braad een hoop gekruid gehakt....rul bakken.....ook in de kom
Een paar speklappen bakken.....in blokjes snijden.....ook in de kom
blik erwten en wortelen open,uitlekken en ook in de kom haha
augurkjes en zilveruitjes fijner snijden en (je raad het al) ook in de kom.....1000 island saus erdoor.....een tijdje goed koud laten worden...klaar en happen maar hahaha
Toetje.....
Men neme een bakje gevarieerd fruit (stukjes) scheut wodka erover....klaar en smakelijk !!!



Hmmm dat lijkt me echt niet lekker..


SUPPORT YOUR LOCAL SERIAL KILLER.


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 29-07-2006 17:07 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

De snackbar hier is godverdomme twee weken dicht


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen