IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Vorige pagina | Volgende pagina
MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 06-01-2007 19:17 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 6 januari 2007 19:16 schreef Unholy Mary het volgende:
Moeten er ook niet heel veel uien bij?


Ja dacht ik ook altijd?


Mikeee
whiskypedia
Usericon van Mikeee
Posted 06-01-2007 19:17 by Mikeee Profiel van Mikeee

De surinamers maken een sambal met gebakken lever.
Normaliter HAAT ik de smaak van lever maar ik had 'm toen geproefd en was aangenaam verrast. Een lekkere spread voor op een toastje bijv.



M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 06-01-2007 19:22 by M. Profiel van M.

Oh ja uien erin, van die kleine rode thaise


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 06-01-2007 19:23 by Unholy Mary Profiel van Unholy Mary

@ MMayo: in het mega-geweldige supergoedkope kookboek "Indonesisch kookboek" (isbn 9055134465) staan 10 sambal-recepten (waarvan 3 basissambals). Als je interesse hebt gooi ik ze straks wel even onder de scanner.
Het boek kost trouwens maar Eur 7,- (o.a. bij de Slegte, Bruna, Witte boekhandel) en staat vol met erg lekkere gerechten


Hatsjikidee!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 06-01-2007 19:30 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 6 januari 2007 19:23 schreef Unholy Mary het volgende:
@ MMayo: in het mega-geweldige supergoedkope kookboek "Indonesisch kookboek" (isbn 9055134465) staan 10 sambal-recepten (waarvan 3 basissambals). Als je interesse hebt gooi ik ze straks wel even onder de scanner.
Het boek kost trouwens maar Eur 7,- (o.a. bij de Slegte, Bruna, Witte boekhandel) en staat vol met erg lekkere gerechten


Oeeeh denk dat ik die maar eens ga aanschaffen dan


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 06-01-2007 19:35 by Unholy Mary Profiel van Unholy Mary

quote:
Op 6 januari 2007 19:30 schreef MMayo het volgende:
Oeeeh denk dat ik die maar eens ga aanschaffen dan


Probeer dan vooral ook de petjilsaus
En de saté's


Hatsjikidee!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 06-01-2007 19:42 by MMayo Profiel van MMayo

Klinkt goeeeeed


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 09-01-2007 16:00 by MMayo Profiel van MMayo

Varkenshaas met gorgonzola saus.

Bereidingswijze
Voor 2 personen
Ingrediënten:
50 gram gorgonzola
1/2 deciliter witte wijn
3 eetlepels crème fraîche
25 gram boter
1 varkenshaas à ca. 200 gram op kamertemperatuur
zout, versgemalen peper
1 eetlepel fijngesneden bieslook

Bereidingstijd:
ca. 20 min.
Bereidingswijze:
Verwarm gorgonzola, wijn en crème fraîche. Roer tot gladde saus. Laat de boter lichtbruin worden. Wacht tot het schuim wegtrekt. Bak het vlees in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan. Laat 1 minuut rusten. Snijd in plakjes. Bestrooi met weinig zout en peper. Roer de saus door het bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de varkenshaas. Strooi bieslook erover.




[Dit bericht is gewijzigd door MMayo op 09-01-2007 16:00]


Julia
Nevermind Me
Usericon van Julia
Posted 09-01-2007 16:09 by Julia Profiel van Julia

kleverige plakbrownies recept voor ADHD-ers

Ingrediënten
375 gram zachte boter

250 gram pure chocolade

150 gram melk chocolade

200 gram witte chocolade

6 stuks eieren L

1 eetlepel vanille essence

500 gram fijne kristalsuiker

225 gram bloem

1 theelepel zout

Materialen
Kom, keukenmachine, diepe bakplaat
Bereiden
Ben je NT (Neuro-Typical) of AD(H)D-er met medicatie, dan gebruik je volgend recept:
1. Oven voorverwarmen op 180C of stand 4
2. Brownievorm bekleden of invetten
3. Boter en pure en melk chocola au-bain-marie smelten
4. Eieren, suiker en vanille in een kom kloppen
5. Bloem en zout in andere kom mengen
6. Gesmolten chocola een beetje laten afkoelen en daarna door de ei-suiker pap mengen
7. Bloem erdoorheen kloppen tot er geen brokjes meer zijn en de witte chocola in kleine stukjes er doorheen roeren
8. Gehele beslag in de vorm gieten
9. 25 minuten in de oven
10. Klaar wanneer de korst bleek is: niet te lang in de oven laten omdat het tijdens het afkoelen nog nagaart.


AD(H)D-ers zonder medicatie gebruiken bij bovenstaand recept, onderstaande aanvulling (liever niet als onderzetter):
Enige op- en aanmerkingen per lijstpunt:
1.
Voor je de oven voorverwarmt: haal hem leeg. Dat wil zeggen alle troep die je erin hebt gezet tijdens die ene keer dat je opruimde, die moet je ergens anders neerzetten. Op de grond/ onder de tafel/ in de huiskamer. Nee, niet naar de huiskamer gaan want dan kom je geheid het eerste uur niet meer in de keuken. Het kan ook gebeuren dat de kippenbotten van vorige week erin staan. Gooi die weg en maak de oven schoon, want brownies die naar kip smaken wil je niet. Maak alleen de oven schoon, niet de rest van de keuken en je hoeft ook de ramen niet nu te lappen.
2.
Voor je de brownievorm bekleedt (met bakpapier of siliconenvel) of invet: koop de brownievorm en bakpapier of siliconenvel of bakblikinvetter.
3.
De boter, melk chocola en pure chocola (geen hagelslag gebruiken dat is echt heel erg vies) niet in de magnetron smelten. Het kan wel, maar de kans op een met chocola beklede magnetron is bij ons soort te groot. Dus zoek gewoon een vuurvaste kom was deze af, deze in een pan met water zetten en niet vergeten het fornuis aan te doen. Stop het te smelten spul erin en roer langzaam, anders bakt het alsnog aan.
4.
Zoek en gebruik een grote kom voor de eieren suiker en de vanille, omdat er straks nog meer bij moet. Voor het kloppen kan je een vork gebruiken als je geen (staaf)mixer hebt of deze even kwijt bent.
5.
Bloem en zout mengen in een andere kom. Je zou het moeten zeven, maar ach uit ervaring is gebleken dat een beetje bloembrokjes niet het einde van de wereld betekent.
6.
10 keer met een koude vork roeren werkt ook. Als je de chocola in de koelkast zet of de haardroger op de koude stand gebruikt, dan hardt het zaakje weer op dus: niet doen.
7.
Breek de witte chocola in stukjes of gebruik de blender en roer deze er samen met de bloem doorheen. Dit is ook het punt waarop je creatief mag zijn. Je kan er nu nog bijgooien wat je wil (zie: variaties).
8.
Moet geen probleem zijn.
9.
Zet de kookwekker. Na 25 minuten check je met een sateprikker het midden van de brownie. Vloeibaar: nog 2 minuten daarna weer checken. Nat: is goed: het gaart nog na op de keukentafel. Wel steeds de kookwekker zetten, want als je je tijdens de paringsdans van de dolfijnen op discovery afvraagt wat je toch ruikt, dan is het te laat.
10.
Pas op heet. Half natte chocolade suiker brei van 180C blijft aan je verhemelte plakken en geeft nare brandwonden. Snij de plak in stukjes en leg er als je huisdieren, kinderen of partners hebt, een stuk aluminiumfolie overheen zodat het goed kan nagaren.
11.
Zet de oven uit.
NU!

Variaties:

Aanvulling op punt 7:
• Gehakte noten (ongezouten)
• Rolo (echt! Is geweldig)
• Chocolate chips
• Gebroken koekjes
• Cruesli
• Combinatie van bovengenoemd lekkers.


(edit)ow ehm.... dit stuk staat onder copyright, is onderdeel van mijn boek waar ik al 4 jaar mee bezig ben: "BAKBOEK ADHD; Of: Hoe maak ik van mijn keuken een nog grotere rotzooi zonder in paniek te raken."


[Dit bericht is gewijzigd door Julia op 09-01-2007 19:43]


er zit wel een steekje/neurotransmittor los, maar ik ben niet gek! ;P


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 09-01-2007 16:10 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje



MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 09-01-2007 16:14 by MMayo Profiel van MMayo

Julia is wat vergeten..
Hoeveel auw het doet als je gewoon eff snel dat ding uit de oven pakt..



Julia
Nevermind Me
Usericon van Julia
Posted 09-01-2007 16:16 by Julia Profiel van Julia

quote:
Op 9 januari 2007 16:14 schreef MMayo het volgende:
Julia is wat vergeten..
Hoeveel auw het doet als je gewoon eff snel dat ding uit de oven pakt..




"wij" zijn ook erg vergeetachtig, waardoor ik ondertussen vuurvaste handen heb


er zit wel een steekje/neurotransmittor los, maar ik ben niet gek! ;P


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 09-01-2007 16:17 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 9 januari 2007 16:16 schreef Julia het volgende:
"wij" zijn ook erg vergeetachtig, waardoor ik ondertussen vuurvaste handen heb



Dat merk je inderdaad vanzelf wel.


Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 09-01-2007 16:19 by Argus Profiel van Argus

@Julia :


Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Julia
Nevermind Me
Usericon van Julia
Posted 09-01-2007 16:20 by Julia Profiel van Julia

en och man-o-man die kippenbotten....

been-there-done-that!


er zit wel een steekje/neurotransmittor los, maar ik ben niet gek! ;P


she_devil
too true to be true
Usericon van she_devil
Posted 09-01-2007 17:31 by she_devil Profiel van she_devilhttp://shedevil.wiebel.nl

gister maaltijdsoep gemaakt waar ik vandaag weer van kan eten :

-zo'n zak tomatensoep van de knorr met balletjes en hele tomaat enzo
-verse pasta van de albert heyn (met kaas, vlees of spinazie er in)
-soepgroentenpakket
-italiaanse kruiden
-beetje sambal







wait for me dragon, we'll meet in the sky


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 09-01-2007 17:35 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 9 januari 2007 16:00 schreef MMayo het volgende:
Varkenshaas met gorgonzola saus.

Bereidingswijze
Voor 2 personen
Ingrediënten:
50 gram gorgonzola
1/2 deciliter witte wijn
3 eetlepels crème fraîche
25 gram boter
1 varkenshaas à ca. 200 gram op kamertemperatuur
zout, versgemalen peper
1 eetlepel fijngesneden bieslook

Bereidingstijd:
ca. 20 min.
Bereidingswijze:
Verwarm gorgonzola, wijn en crème fraîche. Roer tot gladde saus. Laat de boter lichtbruin worden. Wacht tot het schuim wegtrekt. Bak het vlees in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan. Laat 1 minuut rusten. Snijd in plakjes. Bestrooi met weinig zout en peper. Roer de saus door het bakvet. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de varkenshaas. Strooi bieslook erover.







edit: vandaag even geen zin in moeite, lekker vissticks, röstischotel en een blikje groente. HONGER

[Dit bericht is gewijzigd door karnivoor op 09-01-2007 17:37]


Je moeder.


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 09-01-2007 17:37 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

Mja ja, maar 200gram haas voor 2 personen...


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 09-01-2007 17:38 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 9 januari 2007 17:37 schreef FRNK het volgende:
Mja ja, maar 200gram haas voor 2 personen...


hehe, ik dacht laat ik me inhouden en dat niet zeggen


Je moeder.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 09-01-2007 17:38 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 9 januari 2007 17:37 schreef FRNK het volgende:
Mja ja, maar 200gram haas voor 2 personen...


Stomme hippies ... die denken zeker dat daar twee dieren voor dood moeten ..


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 09-01-2007 17:39 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

Jah!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 09-01-2007 18:08 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 9 januari 2007 17:37 schreef FRNK het volgende:
Mja ja, maar 200gram haas voor 2 personen...


Typfoutje zeker weten!


Julia
Nevermind Me
Usericon van Julia
Posted 09-01-2007 19:42 by Julia Profiel van Julia

Bananenmuffins met chocola voor ADHD-ers

330 gram bloem
250 gram kristalsuiker
1 eetlepel bakpoeder
30 gram cacao
2 eieren
125 gram gesmolten,
afgekoelde boter
4 eetlepels zonnebloemolie
1,8 dl melk
1 theelepel vanille essence
3 rijpe bananen
90 gram chocoladebrokjes/chips
60 gram gerapste chocola (puur)

Ben je NT (Neuro-Typical) of AD(H)D-er met medicatie:
1. Oven voorverwarmen op 180C of stand 4
2. Muffinvorm vullen met papieren vormpjes
3. Bloem, suiker, bakpoeder en cacao in grote kom zeven
4. In een andere kom de bananen prakken en de eieren, boter, olie, melk en vanille er doorheen kloppen
5. Natte ingredienten bij de droge roeren
6. Gerapste chocola en chocoladebrokjes erdoor heen roeren
7. Vormpjes voor ¾ vullen
8. 20 tot 25 minuten in de oven
9. paar minuten in de vorm af laten koelen, daarna op rooster

AD(H)D-ers zonder medicatie:

Enige op- en aanmerkingen per lijstpunt:
1.
Voor je de oven voorverwarmt: even checken of die leeg is. Scheikundeprojecten, paspoorten, wasgoed: het kan er allemaal zomaar in liggen! Maak de oven schoon-> ja die is nog vies van de ontplofte brownies van vorige maand.
2.
Koop eerst een muffinplaat en papierenbakvormpjes. Die uit de supermarkt zijn veel te duur, die van de Hema of V&D voldoen prima en er staat geen irriterend plaatje op. Daarbij: Geloof me: alleen papieren vormpjes zonder bakvorm vallen om, zetten uit of slaan plat etc.)
3.
Haal een grote kom uit de vaatwasser/gootsteen of haal de bloemen eruit. Let op of hij schoon is. Zeven? Duurt mij te lang: afwegen, alles in de kom, schudden (voorzichtig), klaar.
4.
Zoek een andere kom en roer het natte spul door elkaar
5.
Doe alles in de grootste kom bij elkaar, want de tweede kom die je vond was groter dan de eerste.
6.
Spreekt voor zich
7.
Doe de vormpjes in de muffinplaat en vul ze voor de helft.
8.
Zet de kookwekker op 20 minuten en check (na die 20 minuten) of de muffins stevig aanvoelen.
9.
Haal de muffins zo snel als kan, dus wanneer je je vingers niet meer aan de bakvorm brandt, uit de vorm en zet ze op een rooster om verder af te koelen.
10.
Vul de vorm nogmaals met papieren vormpjes, vul deze met het restant beslag en schuif ze de oven in.
11.
Herhaal punt 8 en 9.
12.
Zet de oven uit. NU!

Variaties:
• vervang 50 ml melk door 50 ml bananenlikeur
• gebruik ipv bananen frambozen en respectievelijk frambozenlikeur
• witte chocolade brokjes
• gebruik ipv cacaopoeder 20 gram gesmolten chocola


er zit wel een steekje/neurotransmittor los, maar ik ben niet gek! ;P


VodeVilicious
kudthippie
Usericon van VodeVilicious
Posted 09-01-2007 19:54 by VodeVilicious Profiel van VodeVilicious

Feestelijke chocoladetaartjes
Ingrediënten (6 personen)
* 250 gram chocolade (puur)
* 125 gram suiker
* 100 gram boter
* 4 eieren
* 50 gram bloem
* 1 mespuntje natrium-bicarbonaat (verkrijgbaar bij de drogist of apotheek)
* 6 kleine taartvormpjes in aluminium (met een diameter van ongeveer 5 cm)
* poedersuiker

Bereiding
Doe alle ingrediënten bij elkaar en smelt ze au bain marie. Klop de ingrediënten goed door elkaar met een spatel en haal het pannetje van het vuur. Beboter de 6 taartvormpjes en strooi er bloem overheen (het is belangrijk dat je dit goed doet anders krijg je de taartjes niet uit de vormpjes). Schenk dan de gesmolten chocolade voorzichtig in de vormpjes. Laat de taartjes tenminste 2 uur in de ijskast rusten (je kunt ze ook in het vriesvak plaatsen en ze bakken wanneer je wilt). Bak de taartjes in de oven op 140 tot 160 graden in circa 15 minuten gaar (het is beter als je de ventilatie in de oven uitdoet). Je kunt het beste bij wijze van proef eerst een taartje bakken (bijvoorbeeld 15 minuten) en op basis van het resultaat beslissen of het taartje een langere of een korte baktijd nodig heeft. De baktijd luistert bij dit delicate recept namelijk erg nauw. Haal de taartjes uit de oven en plaats ze op een groot bord (als je aluminium vormpjes hebt gebruikt, kun je daartoe de vormpjes openknippen). Garneer de taartjes met fijn gemixte bosvruchten of met poedersuiker en cacao. Serveer de taartjes direct uit de oven. De taartjes zijn van buiten hard en zien eruit als een kleine chocoladecakeje. Van binnen zijn ze heerlijk zacht, zoet en vloeibaar.

Njummie!!


Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip


Julia
Nevermind Me
Usericon van Julia
Posted 09-01-2007 20:02 by Julia Profiel van Julia

oew! die ga ik proberen!


er zit wel een steekje/neurotransmittor los, maar ik ben niet gek! ;P


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen