|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
dat klinkt goed nu nog een keer leren aardappels koken en puree maken Je moeder. |
|
ik bak altijd aardappels/aanverwanten of maak salades, vergeet telkens hoelang die meuk moet koken en het mislukt daardoor altijd hehe damn Je moeder. |
|
Dan gewoon meteen elke minuut met een vork zo'n pieper prikken Oh ja nog een tip want dat ga je VAST vergeten als ik het zo inschat... zorg wel dat alle piepers zo'n beetje even groot zijn haha, anders heb je te gare kleine en keiharde grote. Klinkt evident maar ik kreeg zomaar het gevoel dat jij een geval apart bent . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
G-V-D Karni!!! Je doet je nick wel eer aan (hopelijk) |
|
zometeen aan de biefstuk quote: goed dat je het zegt idd Je moeder. |
|
Ben met een überheerschende spaghetti bezig, met veeeel champignons, veel groente en veel gehakt. En geen kant en klare sausjes uit potjes, maar old school tomatanpuree uit kleine blikjes. Dat blijft toch het allerlekkerst. spelfout weggehaald... |
|
quote: ...ik zou ze wel eerst schillen. Het kan ook in de schil, maar in dat geval zou ik ze eerder in de magnetron poffen [Dit bericht is gewijzigd door Jezebel op 16-11-2006 11:56] |
|
*suf vandaag, te weinig koffie* Puree is simpel. Melk opwarmen terwijl je piepers staan te koken. Piepers afgieten, droogkoken. Flinke klont boter of margarine erbij. Witte peper en nootmuskaat naar smaak erbij. En stampen maar. Warme melk er door mieteren, beetje bij beetje tot gewenste dikte is bereikt. Eventueel kun je er nog een scheutje room bij doen.Je kunt er ook nog een ei doorgooien, maar dat hoeft niet zo nodig. Ook lekker met knoflook en geraspte kaas erdoor of bieslook en creme fraiche. |
|
quote: En zo hoort spaghetti ook gemaakt te worden!!! Member of the iso-betawuste crew!! |
|
Nou. spaghetti doe je niet veel bijzonders mee, afgezien van koken in een pan met water. De saus daarentegen.. Maar kom op zeg, Italianen heb wel meer varianten op pastesaus naast die suffe bolagnese. Ze eten pasta zelf als voorafje trouwens. Wij Nederlanders snappen er weer geen hol van en hebben er een hoofdgerecht van gemaakt. Ik heb deze zomer trouwens een keer pasta met een fruitsaus geemaakt. Was echt uberlekker. Verse kaastortellini met een saus van verse aardbeien, frambozen, cherry tomaatjes, rode ui, flink peper en creme fraiche. Opdienen: bedje van rucola, daar de verse pasta op, saus er overheen en daaroverheen geroosterde pijnboompitten. Was heerschend. Heerlijk met een rosé. |
|
quote: Ja, Spaghetti Conservativo. Ik hou niet van die moderne pesto, en weet ik veel wat voor vreemde varianten. Die Italianen snappen er weer niks van spelfout weggehaald... |
|
quote: Jawel man, pesto heerscht!! Maar je kunt OOK heel goed pesto combineren met tomatenpuree hoor [doe ik tenminste wel en ik vind mijn pasta altijd lekker al zeg ik het zelf ] Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties. |
|
quote:Dude, dit is gewoon een belediging voor alles wat Pasta is, ga je schamen! Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: Nee. spelfout weggehaald... |
|
lekker man, pesto. Ik hou van lichte pasta's, zoals ze bedoeld zijn. Nederlanders moeten er heel lomp gehakt door kwakken, terwijl het zo lekker kan! Zoals deze, laatst gemaakt: Salamipasta met mozzarella en tomaat Ingrediënten voor 2 personen 250 gram cherrytomaten 20 zwarte olijven 1 bos basilicum, grofgehakt peper/zout 2 el olijfolie 1 mozzarellabol , in plakken gesneden 2 el olijfolie 10 plakken salami 300 g dunne lintpasta, gekookt 150 g spinazie 3 el Parmezaanse kaas, grofgeraspt 2 el basilicum, grofgehakt Doe de cherrytomaatjes, olijven en basilicum in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het over twee platte borden. Leg de plakken mozzarella erover. Zet de borden onder elkaar op 160º C 15 minuten in de oven. Doe wat olijfolie in de pan en bak de salami krokant. Voeg de pasta en de spinazie toe en bak ze kort mee. Haal de borden uit de oven en schep de salamipasta erover. Rasp wat Parmezaanse kaas over de pasta en strooi er wat basilicum overheen. [Dit bericht is gewijzigd door spectre op 17-11-2006 10:26] Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: Het is dat ik vegetariër ben maar anders Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties. |
|
Hmm, ik vervang wel eens het gehakt door spekjes. Ook goed? spelfout weggehaald... |
|
quote:De salami kan er eventueel ook wel uit hoor, het is niet prominent aanwezig Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: Oh jawel.. salami is juist 1 van de specifieke smaakjes die ik wel eens mis en ze hebben naar mijn weten nog geen nep-salami uitgevonden.. Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties. |
|
Ik bedoel dat je het er wel uit kunt laten als je zou willen (natuurlijk is de totale smaak dan stukken minder). Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: oh jeetje, bedoelde je dat?? [/blont-modus] Klopt. Maar gelukkig is vega eten ook erg lekker [gelukkig hou ik van groente ] Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties. |
|
Iemand de Instant Pauper Burgers al geprobeerd? |
|
quote:Dit is een recept voor een heerlijke vegaburger die ik ook onlangs heb gemaakt, verukkelijk! Focaccia met Valess schnitzel en gegrilde groenten Ingrediënten voor 2 personen: 4 plakken courgette 2 geroosterde paprika’s uit pot 2 el ketjap 1 teentje knoflook 1 el olijfolie 1 el zure room 1 tl wasabi 2 el gesneden peterselie 1 focaccia 2 handjes rucola beetje bieslook beetje basilicum 2 Valess-schnitzels 2 plakken 30+ kaas 1 tomaat peper en zout Snijd de courgette in plakken. Marineer de courgette en paprika’s met wat ketjap en fijngesneden knoflook. Doe er wat olijfolie overheen en grill ze om en om in de grillpan gaar. Breng de groenten op smaak met wat peper en zout en leg ze even apart. Meng de zure room en wasabi goed door elkaar. Breng het op smaak met wat peterselie, peper en zout. Snijd de focaccia doormidden en grill hem een paar minuten in de oven. Smeer de gegrilde focaccia helften in met de wasabiroom. Bak de zuivelschnitzels aan beide kanten bruin in de pan en laat er een plak kaas over smelten. Leg de gegrilde groenten, wat gesneden tomaat en de zuivelschnitzel op het broodje. Leg de andere helft van het broodje er bovenop. Meng de rucola met wat bieslook, peterselie en basilicum en breng het op smaak met wat olijfolie, balsamico azijn, peper en zout. Serveer bij het broodje. [Dit bericht is gewijzigd door spectre op 17-11-2006 10:26] Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: oeh Enne: wasabi Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |