IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Vorige pagina | Volgende pagina
karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 23-10-2006 17:43 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

dat klinkt goed

nu nog een keer leren aardappels koken en puree maken


Je moeder.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 23-10-2006 19:21 by M. Profiel van M.

quote:
Op 23 oktober 2006 17:43 schreef karnivoor het volgende:
nu nog een keer leren aardappels koken


WHAT DA FUCK


water in pan
piepers in pan (piepers nét onder water zo)
gas aansteken
pan op vuur
zodra de boel aan de kook is, vuur zo laag zetten dat het lekker rustig aan de kook blijft
na ca. 12 min met een vork prikken, piepertje hard? doorkoken, piepertje zacht? KLAAR! herhaal ongeveer elke 1 à 2 minuten

quote:
en puree maken


Google is je vriend.

[Dit bericht is gewijzigd door M. op 23-10-2006 19:22]


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 23-10-2006 19:24 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

ik bak altijd aardappels/aanverwanten of maak salades, vergeet telkens hoelang die meuk moet koken en het mislukt daardoor altijd

hehe

damn



Je moeder.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 23-10-2006 19:27 by M. Profiel van M.

Dan gewoon meteen elke minuut met een vork zo'n pieper prikken

Oh ja nog een tip want dat ga je VAST vergeten als ik het zo inschat... zorg wel dat alle piepers zo'n beetje even groot zijn haha, anders heb je te gare kleine en keiharde grote. Klinkt evident maar ik kreeg zomaar het gevoel dat jij een geval apart bent .


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Mikeee
whiskypedia
Usericon van Mikeee
Posted 23-10-2006 19:36 by Mikeee Profiel van Mikeee

G-V-D Karni!!! Je doet je nick wel eer aan (hopelijk)



karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 23-10-2006 19:51 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

zometeen aan de biefstuk

quote:
Op 23 oktober 2006 19:27 schreef M. het volgende:
Dan gewoon meteen elke minuut met een vork zo'n pieper prikken

Oh ja nog een tip want dat ga je VAST vergeten als ik het zo inschat... zorg wel dat alle piepers zo'n beetje even groot zijn haha, anders heb je te gare kleine en keiharde grote. Klinkt evident maar ik kreeg zomaar het gevoel dat jij een geval apart bent .


goed dat je het zegt idd


Je moeder.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 16-11-2006 10:59 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Ben met een überheerschende spaghetti bezig, met veeeel champignons, veel groente en veel gehakt. En geen kant en klare sausjes uit potjes, maar old school tomatanpuree uit kleine blikjes. Dat blijft toch het allerlekkerst.


spelfout weggehaald...


Jezebel
HuisDraak met Raaf
Usericon van Jezebel
Posted 16-11-2006 11:54 by Jezebel Profiel van Jezebel

quote:
Op 23 oktober 2006 19:21 schreef M. het volgende:
WHAT DA FUCK


water in pan
piepers in pan (piepers nét onder water zo)
gas aansteken
pan op vuur
zodra de boel aan de kook is, vuur zo laag zetten dat het lekker rustig aan de kook blijft
na ca. 12 min met een vork prikken, piepertje hard? doorkoken, piepertje zacht? KLAAR! herhaal ongeveer elke 1 à 2 minuten




Google is je vriend.



...ik zou ze wel eerst schillen. Het kan ook in de schil, maar in dat geval zou ik ze eerder in de magnetron poffen

[Dit bericht is gewijzigd door Jezebel op 16-11-2006 11:56]



Jezebel
HuisDraak met Raaf
Usericon van Jezebel
Posted 16-11-2006 12:01 by Jezebel Profiel van Jezebel

*suf vandaag, te weinig koffie*

Puree is simpel.
Melk opwarmen terwijl je piepers staan te koken.
Piepers afgieten, droogkoken. Flinke klont boter of margarine erbij. Witte peper en nootmuskaat naar smaak erbij. En stampen maar. Warme melk er door mieteren, beetje bij beetje tot gewenste dikte is bereikt. Eventueel kun je er nog een scheutje room bij doen.Je kunt er ook nog een ei doorgooien, maar dat hoeft niet zo nodig. Ook lekker met knoflook en geraspte kaas erdoor of bieslook en creme fraiche.




Snoodaerdt
1,2,3,4... Rugmergtering!
Usericon van Snoodaerdt
Posted 16-11-2006 15:30 by Snoodaerdt Profiel van Snoodaerdt

quote:
Op 16 november 2006 10:59 schreef varanus het volgende:
Ben met een überheerschende spaghetti bezig, met veeeel champignons, veel groente en veel gehakt. En geen kant en klare sausjes uit potjes, maar old school tomatanpuree uit kleine blikjes. Dat blijft toch het allerlekkerst.


En zo hoort spaghetti ook gemaakt te worden!!!


Member of the iso-betawuste crew!!


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-11-2006 15:38 by Snaack Profiel van Snaack

Nou. spaghetti doe je niet veel bijzonders mee, afgezien van koken in een pan met water. De saus daarentegen..

Maar kom op zeg, Italianen heb wel meer varianten op pastesaus naast die suffe bolagnese.

Ze eten pasta zelf als voorafje trouwens. Wij Nederlanders snappen er weer geen hol van en hebben er een hoofdgerecht van gemaakt.

Ik heb deze zomer trouwens een keer pasta met een fruitsaus geemaakt. Was echt uberlekker. Verse kaastortellini met een saus van verse aardbeien, frambozen, cherry tomaatjes, rode ui, flink peper en creme fraiche.

Opdienen: bedje van rucola, daar de verse pasta op, saus er overheen en daaroverheen geroosterde pijnboompitten. Was heerschend. Heerlijk met een rosé.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 17-11-2006 9:19 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

quote:
Op 16 november 2006 15:30 schreef Snoodaerdt het volgende:
En zo hoort spaghetti ook gemaakt te worden!!!


Ja, Spaghetti Conservativo. Ik hou niet van die moderne pesto, en weet ik veel wat voor vreemde varianten. Die Italianen snappen er weer niks van


spelfout weggehaald...


Pem
d'Oh!!
Usericon van Pem
Posted 17-11-2006 9:48 by Pem Profiel van Pem

quote:
Op 17 november 2006 9:19 schreef varanus het volgende:
Ja, Spaghetti Conservativo. Ik hou niet van die moderne pesto, en weet ik veel wat voor vreemde varianten. Die Italianen snappen er weer niks van


Jawel man, pesto heerscht!! Maar je kunt OOK heel goed pesto combineren met tomatenpuree hoor [doe ik tenminste wel en ik vind mijn pasta altijd lekker al zeg ik het zelf ]


Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties.


spectre
Usericon van spectre
Posted 17-11-2006 9:50 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 17 november 2006 9:19 schreef varanus het volgende:
Ja, Spaghetti Conservativo. Ik hou niet van die moderne pesto, en weet ik veel wat voor vreemde varianten. Die Italianen snappen er weer niks van
Dude, dit is gewoon een belediging voor alles wat Pasta is, ga je schamen!


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 17-11-2006 10:03 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

quote:
Op 17 november 2006 9:50 schreef spectre het volgende:
Dude, dit is gewoon een belediging voor alles wat Pasta is, ga je schamen!


Nee.


spelfout weggehaald...


spectre
Usericon van spectre
Posted 17-11-2006 10:08 by spectre Profiel van spectre

lekker man, pesto. Ik hou van lichte pasta's, zoals ze bedoeld zijn. Nederlanders moeten er heel lomp gehakt door kwakken, terwijl het zo lekker kan! Zoals deze, laatst gemaakt:

Salamipasta met mozzarella en tomaat
Ingrediënten voor 2 personen
250 gram cherrytomaten
20 zwarte olijven
1 bos basilicum, grofgehakt
peper/zout
2 el olijfolie
1 mozzarellabol , in plakken gesneden
2 el olijfolie
10 plakken salami
300 g dunne lintpasta, gekookt
150 g spinazie
3 el Parmezaanse kaas, grofgeraspt
2 el basilicum, grofgehakt



Doe de cherrytomaatjes, olijven en basilicum in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het over twee platte borden. Leg de plakken mozzarella erover. Zet de borden onder elkaar op 160º C 15 minuten in de oven. Doe wat olijfolie in de pan en bak de salami krokant. Voeg de pasta en de spinazie toe en bak ze kort mee.
Haal de borden uit de oven en schep de salamipasta erover. Rasp wat Parmezaanse kaas over de pasta en strooi er wat basilicum overheen.

[Dit bericht is gewijzigd door spectre op 17-11-2006 10:26]


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Pem
d'Oh!!
Usericon van Pem
Posted 17-11-2006 10:13 by Pem Profiel van Pem

quote:
Op 17 november 2006 10:08 schreef spectre het volgende:
lekker man, pesto. Ik hou van lichte pasta's, zoals ze bedoeld zijn. Nederlanders moeten er heel lomp gehakt door kwakken, terwijl het zo lekker kan! Zoals deze, laatst gemaakt:

Salamipasta met mozzarella en tomaat
Woensdag 24 november 2004
Ingrediënten voor 2 personen
250 gram cherrytomaten
20 zwarte olijven
1 bos basilicum, grofgehakt
peper/zout
2 el olijfolie
1 mozzarellabol , in plakken gesneden
2 el olijfolie
10 plakken salami
300 g dunne lintpasta, gekookt
150 g spinazie
3 el Parmezaanse kaas, grofgeraspt
2 el basilicum, grofgehakt



Doe de cherrytomaatjes, olijven en basilicum in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het over twee platte borden. Leg de plakken mozzarella erover. Zet de borden onder elkaar op 160º C 15 minuten in de oven. Doe wat olijfolie in de pan en bak de salami krokant. Voeg de pasta en de spinazie toe en bak ze kort mee.
Haal de borden uit de oven en schep de salamipasta erover. Rasp wat Parmezaanse kaas over de pasta en strooi er wat basilicum overheen.


Het is dat ik vegetariër ben maar anders


Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 17-11-2006 10:13 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Hmm, ik vervang wel eens het gehakt door spekjes. Ook goed?


spelfout weggehaald...


spectre
Usericon van spectre
Posted 17-11-2006 10:14 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 17 november 2006 10:13 schreef Pem het volgende:
Het is dat ik vegetariër ben maar anders
De salami kan er eventueel ook wel uit hoor, het is niet prominent aanwezig


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Pem
d'Oh!!
Usericon van Pem
Posted 17-11-2006 10:16 by Pem Profiel van Pem

quote:
Op 17 november 2006 10:14 schreef spectre het volgende:
De salami kan er eventueel ook wel uit hoor, het is niet prominent aanwezig


Oh jawel.. salami is juist 1 van de specifieke smaakjes die ik wel eens mis en ze hebben naar mijn weten nog geen nep-salami uitgevonden..


Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties.


spectre
Usericon van spectre
Posted 17-11-2006 10:17 by spectre Profiel van spectre

Ik bedoel dat je het er wel uit kunt laten als je zou willen (natuurlijk is de totale smaak dan stukken minder).


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Pem
d'Oh!!
Usericon van Pem
Posted 17-11-2006 10:19 by Pem Profiel van Pem

quote:
Op 17 november 2006 10:17 schreef spectre het volgende:
Ik bedoel dat je het er wel uit kunt laten als je zou willen (natuurlijk is de totale smaak dan stukken minder).


oh jeetje, bedoelde je dat?? [/blont-modus]

Klopt. Maar gelukkig is vega eten ook erg lekker [gelukkig hou ik van groente ]


Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties.


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 17-11-2006 10:19 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

Iemand de Instant Pauper Burgers al geprobeerd?


spectre
Usericon van spectre
Posted 17-11-2006 10:25 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 17 november 2006 10:19 schreef Pem het volgende:
oh jeetje, bedoelde je dat?? [/blont-modus]

Klopt. Maar gelukkig is vega eten ook erg lekker [gelukkig hou ik van groente ]
Dit is een recept voor een heerlijke vegaburger die ik ook onlangs heb gemaakt, verukkelijk!

Focaccia met Valess schnitzel en gegrilde groenten
Ingrediënten voor 2 personen:
4 plakken courgette
2 geroosterde paprika’s uit pot
2 el ketjap
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
1 el zure room
1 tl wasabi
2 el gesneden peterselie
1 focaccia
2 handjes rucola
beetje bieslook
beetje basilicum
2 Valess-schnitzels
2 plakken 30+ kaas
1 tomaat
peper en zout



Snijd de courgette in plakken. Marineer de courgette en paprika’s met wat ketjap en fijngesneden knoflook. Doe er wat olijfolie overheen en grill ze om en om in de grillpan gaar. Breng de groenten op smaak met wat peper en zout en leg ze even apart.

Meng de zure room en wasabi goed door elkaar. Breng het op smaak met wat peterselie, peper en zout.
Snijd de focaccia doormidden en grill hem een paar minuten in de oven. Smeer de gegrilde focaccia helften in met de wasabiroom.

Bak de zuivelschnitzels aan beide kanten bruin in de pan en laat er een plak kaas over smelten. Leg de gegrilde groenten, wat gesneden tomaat en de zuivelschnitzel op het broodje. Leg de andere helft van het broodje er bovenop.

Meng de rucola met wat bieslook, peterselie en basilicum en breng het op smaak met wat olijfolie, balsamico azijn, peper en zout. Serveer bij het broodje.

[Dit bericht is gewijzigd door spectre op 17-11-2006 10:26]


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Pem
d'Oh!!
Usericon van Pem
Posted 17-11-2006 10:30 by Pem Profiel van Pem

quote:
Op 17 november 2006 10:25 schreef spectre het volgende:
Dit is een recept voor een heerlijke vegaburger die ik ook onlangs heb gemaakt, verukkelijk!



oeh
Enne: wasabi


Op 18 juni 2011 23:45 schreef BenKnuckles het volgende: Dat niet, dat zorgt voor Pemibele situaties.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen