|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Juist slim van ons Nederlanders. |
|
Zojuist voor het avondeten een heerschende lamssaté/ kebab-achtig iets gemaakt met een buitengewoon lekkere tzatziki-achtige saus. Even denken: 500 gram lamsvlees, in blokjes van 2 x 2 cm gesneden 1/2 theelepel cayennepeper 1 volle eetlepel djinten (= gemalen komijnzaad) 1 theelepel oregano 1/2 theelepel bieslook (er moet eigenlijk 1 theelepl peterselie in maar die heb ik even niet) vlees en kruidenmix mengen en de vleesblokjes aan satéstokjes rijgen + in de grillpan bakken (BBQ kan ook als je buiten wilt gaan staan) en voor de tzatziki-achtige saus: ongv. 200 ml Griekse yoghurt 1/2 komkommer geraspt en uitgeknepen (om het vocht eruit te krijgen) 3 kleine teentjes knoflook uit de knijper zout Hatsjikidee! |
|
quote: Ha ik weet wat ik morgen ga koken I am the 1%. |
|
kipfilet in reepjes zout peper ui champignons schepje bloem 1,5 dl witte wijn bouillon blokje kookroom Kipfilet in reepjes snijden en kort bakken tot het gaar is met wat peper en zout. Uit de pan halen en vervolgens de champignons met de ui bakken. Als dat gaar is strooi je er een eetlepen bloem overheen en laat het nog een paar minuten al draaiende gaar worden. Vervolgens giet je al roerende de wijn erbij en verpulver je het bouillon blokje erboven. Dit laat je 5 minuten zachtjes doorkoken en dan giet je al roerende de kookroom/ creme fraiche gedoe er door. Even laten koken, zo rond de 5 minuten en dan vuur laag en even laten stoven nog. Lekker met rijst [Dit bericht is gewijzigd door MMayo op 20-11-2006 19:59] |
|
Zojuist tomatensoep gemaakt: Klontje boter smelten (50 gram ofzo), paar eetlepels bloem aanbakken en dan met tuinkruidenbouillon een soepbasis maken (ik gebruik een liter, da's genoeg voor twee personen. Blikje tomatenpuree erdoor roeren (die van Del Monte is fijn, daar zit geen extra zout in) en aan de kook brengen. Dan een stuk of acht gepelde tomaten erin gooien, een gesnipperd uitje, een teentje gehakte knoflook (altijd oké) en een half kopje fijngeknipte basilicumblaadjes en dat een kwartiertje zachtjes laten doorkoken. De tomaten kun je dan makkelijk fijnprakken met een vork en de harde harten vis je eruit. Een theelepeltje suiker en een snufje kaneel zorgt ervoor dat de zurigheid van de tomaten verdwijnt. Flinke lepel creme fraiche erdoor, en garneren met wat fijngeknipte basilicumblaadjes. Lekker met stokbrood en kruidenboter. “Be regular and orderly in your life so that you may be violent and original in your work.” |
|
Gister best lekker gecoked moet ik zeggen. Gevulde paprika's: * per persoon 1 flinke paprika * spinazie * geitenkaas * honing * pijnboompitten * versgemalen peper (4 seizoens/ zwart) Goh. Wat zou je met deze ingrediënten doen? * Paprika's onthoofden en leegmaken. * De pijnboompitten even roosteren. * Meng de spinazie met de verkruimelde geitenkaas (bettine blancs), pijnboompitten en honing, beetje versgemalen peper erbij en stop dit mengel in de uitgeholde paprika's. * Kapjes op de paprika, inpakken in alu folie en ong 15min in de oven op 200 graden. Ik heb er verse tortellini gevuld met spinazie en riccota bijgedaan met een tomaat/ paprika/ rode ui/ pijnboompit salade en stokbrood met zelfgemaakte tapenade en knoflookboter. Tapenade: * pleur flink zongedroogde tomaat, bascilicum, pijnboompitten, knoflook en een scheut olijfolie in de blender. Klaar. Knoflookboter: * roomboter op kamertemperatuur mengen met uitgeperste knoflook, gehakte verse bieslook en wat zeezout. Verhoudingen naar eigen smaak bepalen. Ik hou van gruwelijke hoeveelheden knoflook.. |
|
Duiveltjesvlees voor: 3 a 4 personen Voorbereiding: 15 minuutjes In de oven: 2 a 3 uur 500 Gram varken- of kippenvlees 6 eetlepels ketjap manis 6 eetlepels azijn 6 eetlepels tomatenketchup ½ pakje boemboe nasi goreng 2 uien 250 gram champignons/paprika ½ theelepel sambal Klein bakje crème frais Knoflook 2 a 3 eetlepels pindakaas Peper en zout Snij het vlees in blokjes en bak het in wat knoflook, peper en zout bruin. Snij ondertussen de uien, en bak ze met wat knoflook in een ander pannetje aan totdat ze bruin zijn. Door dit te doen blijft de smaak van de uien en champignons beter behouden. Voeg dit toe aan het gebakken vlees. Hierna doe je de boemboe, ketjap, azijn , sambal en de tomatenketchup toe en laat dit zachtjes pruttelen. Bak de champignons/paprika’s ondertussen en voeg dit toe aan de rest. Doe het mengsel in een ovenschaal en laat het op een laag pitje (100 a 150 graden) in de oven stoven. Dit is het lekkerst als je het 2 a 3 uur doet. Roer af en toe door het mengsel en voeg af en toe wat water toe om uitdroging en verbranding te voorkomen. Na het stoven voeg je voor het opdienen de crème frais en 3 eetlepels pindakaas toe. Je kunt dit gerecht eten bij patat en wat sla. Maar ook met brood of rijst. |
|
quote: Bijna ja. Ik heb wel vaker echt heersende, verse, vullende tzaziki gemaakt, alleen zo uit m'n hoofd weet ik het momenteel niet meer. Moet m'n receptenkladblok nog ergens uit een verhuisdoos vandaan vissen. Pleur het tzt wel hier neer. Weet nog wel dat er dille en een geraspte augurk bij kwam. Dat uitknijpen van de komkommer doe je met een schone theedoek maar je hebt ook speciale doeken ervoor. Tijdrovend werk als je het goed wil doen anders wordt de tzaziki te waterig. Ik knijp de doekuiteinden aan elkaar, leg een omgekeerd soepbord of snijplank erboven en een paar platen van m'n dumbbels erop, ong. 5kg. [Dit bericht is gewijzigd door Mikeee op 23-11-2006 21:39] |
|
quote: ik doe dat uitknijpen geloof ik wat praktischer...met schone handen. En hij was niet te waterig Hatsjikidee! |
|
Vanavond lamsstoofschotel met rode wijn; 1 el olie 500 gr lamsvlees in blokjes 1 grote ui (in stukjes) 1 teen knoflook (uit de knijper) 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel gemalen koriander 2 el bloem grote beker groentebouillion 1,5 glas rode wijn klein blikje tomatenpuree 1 zoete aardappel (kan ook weggelaten worden, neem dan een paprika ofzo) 1 wortel (kan ook weggelaten) 3 tomaten (kunnen ook weggelaten worden) zwarte peper 150 gr gedroogde abrikozen (of pruimen) verse fijngesneden koriander Schroei het vlees dicht in de olie. Haal het vlees uit de pan, doe de ui en de knoflook erin. bakken totdat de ui glazig is. Vlees weer terug in de pan doen. Even bakken. Oven voorverwarmen op 150 graden. Korianderpoeder, komijnpoeder en bloem erbij doen. Even bakken. Groentebouillion en wijn erbij. Goed roeren. Groentes + tomatenpuree erbij doen. Weer roeren. Alles in ovenschaal en 1 uur in de oven. (Of je laat het in de pan en stooft het een uurtje op een sudderplaatje). Vervolgens de abrikozen toevoegen en nog 20 minuten in de oven (of pan). Daarna verse koriander erdoorheen roeren en garneren met verse koriander. [Dit bericht is gewijzigd door Unholy Mary op 25-11-2006 17:32] Hatsjikidee! |
|
Jaaaaa. Surinaamse Roti!!! Disko Disko Partizani |
|
Eenvoudig voer, maar monsterachtig: Bladerdeeg in een ovenschaal doen en daarin: 4 zakjes spinazie (goed uitlekken/persen) + een lading gehakt (400g oid) + 6 eieren (+ perper en zout) (+ evt. blauwe kaas) In de oven tot het gaar is (duurt vrij lang). Information is not knowledge is not wisdom is not truth |
|
Waar kan je dat kopen, dat perper? spelfout weggehaald... |
|
quote: Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: Klinkt goed, ik zou de blauwe kaas vervangen voor feta. Iedereen heeft recht op mijn mening. |
|
Blauwe kaas = Het is ook het beste om eerst de bodem te laten garen in de oven, alleen daar ben ik meestal te lui voor. Information is not knowledge is not wisdom is not truth |
|
Ik lus absloluut geen blauwe kaas, een van de weinige dingen die ik erg goor vind. Iedereen heeft recht op mijn mening. |
|
Niet alleen blauwe, maar ook alle gele, witte, paarse en andere kleuren kaas zijn gewoon goor. Jammerlijke uitvinding dat kaas spul I am the 1%. |
|
quote: +1 hier!! En dat gaan we dit weekend onmiddellijk proberen realiseren Member of the iso-betawuste crew!! |
|
quote: Verval is het vast heel erg met je eens! Iedereen heeft recht op mijn mening. |
|
Kaas Onmeunig uit je bek stinken met Blue Stilton en een goede port, heerlijk is dat! Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Oeh! Goed dat je dat ff post. Morgen ff langs de AH om te kijken of de kerst-Stilton al klaar is (daar stoppen ze een maand of twee lang flessen port ondersteboven in zo'n grote ronde Stiltonkaas totdat die alle port heeft opgenomen.) x 100 |
|
quote:Damn, dat klikt lekker. |
|
Ja, het was weer moeilijk, maar ook vandaag ben ik er weer uitgekomen. Het wordt stampot boerenkool met een overload aan spekjes En overload betekent bij mij ook echt overload, want spekjes heersen spelfout weggehaald... |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |