IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 6 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6
Auteur:
Topic : Waar tokkies en wappies klimaatwetenschap uitlachen zonder goede argumenten (klimaatveranderingstopic) Vorige pagina | Volgende pagina
KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 10-07-2024 8:07 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

Kijk, ik ben me wel bewust van bepaalde cycli, maar ik 'weet' ook dat die inderdaad niet een interval van duizend jaar hebben (veel langer), en dat de huidige stijging veel steiler is dan die in het verleden.
Maar in een correct debat is het niet aan mij om iemand anders zijn stelling te weerleggen voordat hij/zij deze zelf heeft aangetoond/onderbouwd. Iets met dat een negatieve positief niet valt te bewijzen, iets met falsificatie.
Dus meneer mag eerst zelf mijn open vragen beantwoorden.



XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 10-07-2024 9:02 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 9 juli 2024 17:06 schreef ANaturallyDisaster het volgende:
Er zijn teveel mensen. /XXL




Het besef is er inmiddels want we hebben massaal gestemd op een partij die er iets aan wil doen.

Ik betrap de media de laatste tijd alleen op een gigantische mondegreen.

Men verstaat steeds omvolking ipv ontvolking.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 10-07-2024 11:34 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 9 juli 2024 19:50 schreef OPPEREINDBAAS het volgende:
Klopt, en niet te vergeten veel industrie profiteert lekker mee van al die klimaatsubsidies. Als een corporate daar helemaal op is ingericht gaan ze dat beleid echt niet opeens afvallen en zo wordt de hele klimaatzwendel mooi in stand gehouden.


Hoe kun je nu spreken over klimaatsubsidies terwijl dat echt een druppel op de gloeiende plaat is van de economie. De economie wordt gedomineerd door fossiele bedrijven. Waarom zouden dat kleine beetje klimaatsubsidies een significant sturende kracht zijn? Met olie en onduurzame dingen zijn veel meer dingen gemoeid. Subsidiestromen en belastingvoordelen die richting op zijn ook nog eens groter dan die van klimaatgerelateerde subsidies.

Hoe kun je nu kritisch zijn op grotere partijen en belangenclubjes als WEF als je dan juist kritiek richt op de duurzame groepjes en niet de oude gevestigde fossiellievende clubjes waar het oude geld en de oude macht zit?

Ik ben ook niet zo'n fan van een partij als WEF maar dat is omdat het een ondemocratisch clubje is van allerlei partijen die nu aan de macht zijn, die opeens allemaal dingen gaan bepalen voor gewone burgers. Daar wordt een sausje aan gegeven "kijk is wat voor goeds wij doen" maar daarmee proberen ze aan te sluiten op wensen voor meer duurzaamheid, maar zonder natuurlijk hun eigen belangen om zeep te helpen. Dat is mijn kritiek op dat soort clubjes, burgers een koolstofbudget opzadelen is meer in het belang van Shell dan een transitie op hun eigen verdienmodel .


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 10-07-2024 12:03 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Het is dan ook compleet onderbuikgeroeptoeter zonder enig inzicht. De subsidies zijn ook echt pinda's vergeleken bij de kosten die 'corporates' maken aan giga bergen aan ESG rapportage, opgelegede maatregelen in de EU, buiten de EU etc, het steeds meer moeten weigeren van klanten die niet voldoende ESG vinkjes aftikken en de daarmee gepaarde inkomstenderving, vrijwillige standaarden naar net zero 2050 in diverse sectoren, vrijwillig of verplicht kapitaal op de balans aanhouden voor ESG rampsecenario's etc etc. Echt typische zijlijn geroeptoeter van mensen die zelf geen inside kennis van grote bedrijven in industriele en/of financiele sectoren.


When your people matter, menstrual health matters


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 10-07-2024 12:39 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

dat is niet eens inside informatie gewoon algemeen:



https://www.countryaah.com/top-products-exported-by-netherlands/


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 10-07-2024 13:04 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 9 juli 2024 19:05 schreef OPPEREINDBAAS het volgende:
Niet alleen de media de schuld geven. Ook de cancelcultuur binnen de klimaatwetenschap speelt een rol. Als je met data komt aanzetten die het narratief niet ondersteunen lig je eruit.




quote:
Op 9 juli 2024 19:23 schreef Freduk het volgende:
Er is natuurlijk ook een verdienmodel gebonden aan klimaatalarmisme.

Paniek zaaien levert meer geld op voor onderzoek, en van dat onderzoeksgeld kan je lekker leven, onderzoekscomiteetjes oprichten, politieke partijen in het zadel helpen die jou weer meer onderzoeksbudget geven enz.

In tegenstelling hiertoe gaat bijvoorbeeld het aandragen dat warmere en koudere perioden met intervallen van ca. 1000 jaar elkaar van oudsher opvolgen en er feitelijk dus niets aan de hand is dan weer geen geld opleveren.

Er is kortweg gewoon altijd meer budget voor doemscenario's. And money makes the world go around.


Haha, ik zou eens daadwerkelijk eens met (klimaat)wetenschappers in gesprek gaan. Dat zijn ook gewoon mensen die bereikbaar zijn, in publieke lezingen. Dan leer je 1. dat er met wetenschap geen droog brood te verdienen valt. 2. dat die mensen heus wel hun kritiek hebben op van alles en nog wat. (en dus dat wetenschap goed in staat is interne kritiek te leveren)
3. dat je zelf nog een hoop te leren hebt en de wereld een heel stuk complexer is dan je aanvankelijk dacht (dit is niet denigrerend bedoeld, dit is wat wetenschappers onderling ook ervaren).
4. er is wel degelijk wat politiek en ongewenste prikkels rondom wie wel en niet subsidies krijgen, maar dit is absoluut niet te vergelijken met perverse prikkels, nepotisme of andere in andere sectoren, of bij andere subsidies. Hier gaat het meer om dat 30-50% van de tijd die besteed wordt door een onderzoeker aan verkrijgen van subsidies wordt besteed (dat is ook verspilling van geld en kennis). Natuurlijk krijgen onderwerpen die meer sexy zijn eerder centjes, maar er zitten een hoop checks and balances in dat het niet zomaar tot excessen leid. Dat terwijl industrie met een beetje extra centjes op de plank zo een paar wetenschappers wel wat kan laten financieren zonder die checks and balances.

Ga er vooral op uit, naast dat jullie een middagje regen op een akker en weiland gaan bekijken ga ook eens naar een lokale universiteitsstad en kijk of er wetenschapspraatjes zijn, en spreek de spreker persoonlijk aan achteraf. Kijk of je common ground kan vinden en die is er.






♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 10-07-2024 13:22 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht

quote:
Op 10 juli 2024 11:34 schreef ElitE het volgende:
De economie wordt gedomineerd door fossiele bedrijven.


Alle corporates profiteren van de klimaatzwendel. Aramco bijvoorbeeld niet. Ja ok, het is ook een corporate. Maar die zijn zielig met hun 400 miljard per jaar. Ze worden kapot gemaakt door de klimaathysterie! Save the planet. Save Aramco


"What a fantastic song video. I'm driven to tears. Hail Satan!"


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 10-07-2024 13:41 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 10 juli 2024 12:39 schreef ElitE het volgende:
dat is niet eens inside informatie gewoon algemeen:



https://www.countryaah.com/top-products-exported-by-netherlands/

Mooi, dank. Ik kan in ieder geval beroepsmatig onderschrijven dat de budgetdruk voor ESG echt vele malen hoger is dan wat er aan subsidies rondgaan. Compleet andere orde. Ik ben niet zo mild en geduldig in mijn berichten hier, want ik ben het ongefundeerde gezever en het complete gebrek aan ervaring met het verwerken van grote hoeveelheden complexe informatie over een complex onderwerp zat. Omdat t gepaard gaat met misplaatste arrogantie. Hoe meer wappie en verder verwijderd van een rationele kijk pp zaken, hoe groter de mond lijkt het. Waarschijnlijk omdat de wappie zich verlicht voelt. Ik ben recentelijk wat aan het lezen in studies over ontkenners (kan klimaat zijn, kan corona zijn etc), samenzweringstheorieaanhangers etc. Veel herkenning bij sommigen die hier in dit topic posten helaas.


When your people matter, menstrual health matters


ANaturallyDisaster
The Idol
Usericon van ANaturallyDisaster
Posted 10-07-2024 17:08 by ANaturallyDisaster Wijzig reactieProfiel van ANaturallyDisasterQuote dit bericht

quote:
Op 10 juli 2024 12:03 schreef Fusion het volgende:
Het is dan ook compleet onderbuikgeroeptoeter zonder enig inzicht.


Fijn dat het het eindelijk ook van jezelf inziet.


Wees niet bang, ik kom zo weer voorbij. | Jij hebt enkel een hoofd om je oren uit elkaar te houden.


ANaturallyDisaster
The Idol
Usericon van ANaturallyDisaster
Posted 10-07-2024 17:12 by ANaturallyDisaster Wijzig reactieProfiel van ANaturallyDisasterQuote dit bericht

quote:
Op 10 juli 2024 9:02 schreef XXL het volgende:
Het besef is er inmiddels want we hebben massaal gestemd op een partij die er iets aan wil doen.

Ik betrap de media de laatste tijd alleen op een gigantische mondegreen.

Men verstaat steeds omvolking ipv ontvolking.

Vertel?


Wees niet bang, ik kom zo weer voorbij. | Jij hebt enkel een hoofd om je oren uit elkaar te houden.


Freduk
Usericon van Freduk
Posted 10-07-2024 19:56 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

Hier zie je de ca. duizendjarige periode in terug. In de middeleeuwen was het warmer, en in de tijd van de Romeinen was het warmer.
Er zijn ook wat langere termijns tendensen waar te nemen, die zal ik in het vorige klimaattopic dan wel 1 van de andere algemene topics wel al aangestipt hebben met de onderliggende grafiekjes.


[Dit bericht is gewijzigd door Freduk op 10-07-2024 19:57]


Winter is coming


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 10-07-2024 20:50 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Leuk! De bekende CO2 Coaliton wappies grafiek alleen gebaseerd op een ice sheet proxy op Groenland. Triest dat zo zonder enige bronvermelding en uitleg neer te zetten als argument. Maar goed, je weet zelf denk ik ook wel waarom deze grafiek alleen iets (en niet eens alles want aan verandering onderhevig, grote foutmarge etc) zegt over die plek on Groenland en niets over de wereld. Of geloof je hier nu echt in?


When your people matter, menstrual health matters


ANaturallyDisaster
The Idol
Usericon van ANaturallyDisaster
Posted 10-07-2024 21:48 by ANaturallyDisaster Wijzig reactieProfiel van ANaturallyDisasterQuote dit bericht

quote:
Op 7 oktober 2022 14:47 schreef ArsedNaturalist het volgende:


denk aan je bloeddruk


Wees niet bang, ik kom zo weer voorbij. | Jij hebt enkel een hoofd om je oren uit elkaar te houden.


Freduk
Usericon van Freduk
Posted 10-07-2024 23:51 by Freduk Wijzig reactieProfiel van FredukQuote dit bericht

quote:
Op 10 juli 2024 20:50 schreef Fusion het volgende:
Leuk! De bekende CO2 Coaliton wappies grafiek alleen gebaseerd op een ice sheet proxy op Groenland. Triest dat zo zonder enige bronvermelding en uitleg neer te zetten als argument. Maar goed, je weet zelf denk ik ook wel waarom deze grafiek alleen iets (en niet eens alles want aan verandering onderhevig, grote foutmarge etc) zegt over die plek on Groenland en niets over de wereld. Of geloof je hier nu echt in?


Volgens deze gedachtengang is het veelvuldig belichte smelten van de poolkappen/het zeeijs ook zuiver een incident en kan niet als graadmeter voor klimaatverandering gebruikt worden.
Toch?
Leg maar eens uit waarom Groenland (volgens jou) al die duizenden jaren een totaal door het wereldklimaat onbeïnvloedbaar microklimaat heeft gehad, maar nu opeens wel meesmelt.



Winter is coming


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 11-07-2024 7:33 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 10 juli 2024 23:51 schreef Freduk het volgende:
Volgens deze gedachtengang is het veelvuldig belichte smelten van de poolkappen/het zeeijs ook zuiver een incident en kan niet als graadmeter voor klimaatverandering gebruikt worden.
Toch?
Leg maar eens uit waarom Groenland (volgens jou) al die duizenden jaren een totaal door het wereldklimaat onbeïnvloedbaar microklimaat heeft gehad, maar nu opeens wel meesmelt.


Dat zijn wereldwijde warnemingen ten opzichte van een punt.
Ik zie in jouw grafiek een stijging van 3 graden in 2000 jaar tijd. Momenteel is in het Noord-Pool gebied de temperatuur 3 graden in 150 jaar gestegen en is de top nog niet bereikt.
Hiernaast is en neerplempen van een dergelijke grafiek zonder context of uitleg geen argument. Hoe moet iemand bijvoorbeeld ruiken dat het hier om metingen in Groenland gaat?



ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 11-07-2024 7:53 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Het heeft weinig zin om over een globaal fenomeen te praten en dan 1 locatie eruit te pikken. De medieval warm period en little ice age zijn wat meer patronen rondom europa en ook groenland. In het geheel zie je dat amper terug.



quote:
2000+ year graph of global temperature including so-called "Medieval Warm Period" (shaded in pink) and "Little Ice Age" (shaded in blue) - derived from graphic by Ed Hawkins.


Suggested caption:
Global average temperatures show that the Medieval Warm Period was not a planet-wide phenomenon, and that the Little Ice Age was not a distinct planet-wide time period but rather the end of a long temperature decline that preceded recent global warming


https://en.m.wikipedia.org/wiki/Global_temperature_record

Vergeet niet dat de groenland grafiek er staat dat 1950 "present" is de laatste 75 jaar waarin de piek duidelijk wordt zou er dan niet bij zitten...


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 11-07-2024 8:21 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 10 juli 2024 23:51 schreef Freduk het volgende:
Volgens deze gedachtengang is het veelvuldig belichte smelten van de poolkappen/het zeeijs ook zuiver een incident en kan niet als graadmeter voor klimaatverandering gebruikt worden.
Toch?
Leg maar eens uit waarom Groenland (volgens jou) al die duizenden jaren een totaal door het wereldklimaat onbeïnvloedbaar microklimaat heeft gehad, maar nu opeens wel meesmelt.


logica. Echt. Vermoeiend. Nergens zeg ik ndat het een onbeinvloedbaar klimaat heeft gehad. Even een serieuze, niet denigrerend bedoelde vraag, wat heb je gestudeerd? Dit soort valse tegenstellingennen heen en weer slingeren van argumenten dat wil je toch niet? Iets kan beïnvloed zijn (en dat is een heel, heel simplistisch voorstelling van zaken, klimaat is echt extreem complex en al helemaal klimaat ui het verleden), maar hoeft toch niet een graadmeter te zijn?

Wel fijn dat je toegeeft de bekende Groenlandgrafiek gebruikt te hebben. Volgende keer een bronvermelding, wat uitleg etc.


When your people matter, menstrual health matters


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 11-07-2024 8:22 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Verder wat ElitE allemaal zegt, die blijft rustig en beleefd. Ik kan dat niet meer met wappies.


When your people matter, menstrual health matters


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 11-07-2024 8:46 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 11 juli 2024 8:21 schreef Fusion het volgende:
[...], wat heb je gestudeerd?
Ik zie ook vaak genoeg dat academici de etiquette van het debat niet eren, met drogredenen komen, dichotomisch denken, het verschil tussen causatie en correlatie niet snappen, of überhaupt geen snars van epistemologie hebben begrepen.

Geen relativisme van mijn kant. Ik ben in het bezit van een academische master. Meer gewoon een constatering.



Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 11-07-2024 9:09 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Ik geloof je zeker dat ze er zijn Over t algemeen woon ik in een fijne bubbel met allemaal hoog tot zeer hoog opgeleide mensen met goede banen c.q. eigen bedrijven c.q. aanstellingej en ligt t IQ best hoog. Met die mensen is t ook prettig discussies voeren want daar kun je echt met logica en goede argumenten te werk gaan. Kan me zo voorstellen dat de personen waar jij op doelt in publieke discussies door hun collega's toch wel op hun omissies en fouten gewezn worden?


When your people matter, menstrual health matters


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 11-07-2024 9:19 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 11 juli 2024 9:09 schreef Fusion het volgende:
Ik geloof je zeker dat ze er zijn Over t algemeen woon ik in een fijne bubbel met allemaal hoog tot zeer hoog opgeleide mensen met goede banen c.q. eigen bedrijven c.q. aanstellingej en ligt t IQ best hoog. Met die mensen is t ook prettig discussies voeren want daar kun je echt met logica en goede argumenten te werk gaan. Kan me zo voorstellen dat de personen waar jij op doelt in publieke discussies door hun collega's toch wel op hun omissies en fouten gewezn worden?

Ohwnee, echt niet. Je hoeft de 'kwaliteitskranten' maar open te slaan om academici poep als waarheid te zien verkopen (waarmee ik overigens niet zeg dat MSM fake news is, ik lees dagelijks mijn Volkskrant, Trouw, en Groene Amsterdammer). Een Asha ten Broeke is daar een mooi voorbeeld/dieptepunt van. Die draait bewijslast om, snapt het verschil tussen correlatie en causatie niet, vindt dat biologie cultureel is en gebruikt doodleuk onderzoeken van 15 jaar geleden om haar politieke punt te maken, maar mag wel doodleuk als wetenschapsjournalist overal haar mening verkondigen.
In mijn persoonlijke ervaring zijn juristen, medici en geschiedkundigen notoir in het niet snappen van zaken.



Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 11-07-2024 9:34 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Ah oke, nee dat zie ik ook ja, zodra het krantenartikelen zijn. Ik bedoelde echt vooral onderzoekswetenschappers, zeg maar PhD/postdoc/prof/etc nerds die alleen maar tegen een idd schijnloontje diep in hun vakgebied gaan, over bijna niets anders praten, die publiceren in vakjournals etc. Bij hen ontwaar ik eigenlijk nooit dit soort ellende. Maar idd, wetenschappers, 'wetenschapsjournalisten' (in mijn beleving het ergste), journalisten en (idd) medici, daar wel ja. Helaas. Kwalijk.


When your people matter, menstrual health matters


KwelgeestIV
Haat is een deugd!
Usericon van KwelgeestIV
Posted 11-07-2024 9:50 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 11 juli 2024 9:34 schreef Fusion het volgende:
Ah oke, nee dat zie ik ook ja, zodra het krantenartikelen zijn. Ik bedoelde echt vooral onderzoekswetenschappers, zeg maar PhD/postdoc/prof/etc nerds die alleen maar tegen een idd schijnloontje diep in hun vakgebied gaan, over bijna niets anders praten, die publiceren in vakjournals etc. Bij hen ontwaar ik eigenlijk nooit dit soort ellende. Maar idd, wetenschappers, 'wetenschapsjournalisten' (in mijn beleving het ergste), journalisten en (idd) medici, daar wel ja. Helaas. Kwalijk.
Ik ben niet in de academische wereld of binnen r&d werkzaam. Academici die ik spreek ontmoet ik zogezegd in de wandelgangen van het leven. De meeste mensen binnen mijn vriendenkring met een academische opleiding heb ik wel een hoge pet van op, maar ik spreek via werk en op verjaardagen wel eens lui...



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 11-07-2024 12:08 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 11 juli 2024 7:53 schreef ElitE het volgende:
Het heeft weinig zin om over een globaal fenomeen te praten en dan 1 locatie eruit te pikken. De medieval warm period en little ice age zijn wat meer patronen rondom europa en ook groenland. In het geheel zie je dat amper terug.





https://en.m.wikipedia.org/wiki/Global_temperature_record

Vergeet niet dat de groenland grafiek er staat dat 1950 "present" is de laatste 75 jaar waarin de piek duidelijk wordt zou er dan niet bij zitten...

Grafiek is alleen luchttemperatuur, toch?

We moeten ons eigenlijk een pak meer zorgen maken over de energie/warmte die in de zee opgeslagen wordt...


I wish I was a butterfly || Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 11-07-2024 12:10 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 11 juli 2024 9:19 schreef KwelgeestIV het volgende:
In mijn persoonlijke ervaring zijn juristen, medici en geschiedkundigen notoir in het niet snappen van zaken.

Eerste twee gaan ook niet over echte wetenschap, geschiedenis krijgt nog een puntje.


I wish I was a butterfly || Don't try to impress anyone. You're brave, we all know that. Be simple, be direct. Nothing fancy.


Dit topic is 6 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen